in , , ,

Must-sees voor Italië in 2015 (deel 1)

Tremitische eilanden (foto: Luigiantonio72 - Flickr)

Het is weer de tijd van het jaar om plannen voor de zomervakantie te maken. Weet jij al wat het dit jaar wordt? Zit een tripje naar Italië in de planning? Hoe dan ook, de redactie van DitIsItalie.nl is aan de slag gegaan om je een paar tips voor het komende vakantieseizoen te geven. Wat zijn de must-sees voor Italië in 2015 en waarom? In twee delen krijg je de beste tips van ons.

Ben je er klaar voor? Reis alvast gezellig met ons mee door Italië!

Ineke Spoorenberg

Lastig om één bestemming voor dit jaar aan te geven. Daarom doe ik er gewoon een paar.

Scanno

Aanrader vind ik de Abruzzen en dan in het speciaal Scanno. Daar loopt een schitterende weg heen door een kloof. Scanno is beeldschoon en er is een meer met campings, huisjes en in het stadje hotels. Alle voorzieningen zijn er en je kunt hiervandaan interessante trips maken.

Scanno
Scanno (foto: italy-cycling-guide.info – Flickr)

Tremitische eilanden

Adembenemend maar wel ver weg vond ik de Tremitische eilanden (Isole Tremiti). Als je van natuur en zee houdt, gelardeerd met wat historie, moet je er zeker heen.

Ook daar is volop gelegenheid tot kamperen, veel natuurliefhebbers komen er vogels kijken, met vissers in een bootje rondvaren, de kleine eilanden stuk voor stuk ontdekken… Een onvergetelijke week ver van het massatoerisme.

Tremitische eilanden (foto: Luigiantonio72 - Flickr)
Tremitische eilanden (foto: Luigiantonio72 – Flickr)

Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra is ook een aanrader, maar niet in augustus. 180 kilometer boulevard van het ene historische stadje naar het andere en ook het achterland is prachtig.

Er zijn tal van campings, huisjes, appartementen en hotels. Mooie dorpen zijn bijvoorbeeld Dolceacqua achter Ventimiglia (niet meteen aan zee, maar een gezellig dorp met veel leuke plaatsjes in de buurt), Noli of Varigotti.

Maar ik herinner me van vroeger dat in augustus heel Turijn er zit. Het is dan heel druk, er spelen op de boulevard overal bands tot twee uur ’s nachts, je moet er van houden. Het heeft ook wel iets.

Dolceaqua
Dolceacqua (foto: John Rudolph – Flickr)

Bolsenameer

Tenslotte is ook het Lago di Bolsena een aanrader. Is nog niet bedorven door toeristen maar biedt wel een aantal goede campings. Stadjes als Bolsena en Marta zijn de moeite waard en het ligt ook dicht bij steden als Viterbo, Tarquinia en… Rome. Rondom het meer vind je geen grote hotels of hoogbouw.

Bolsenameer (foto: Geerd-Olaf Freyer - Flickr)
Bolsenameer (foto: Geerd-Olaf Freyer – Flickr)

Ik weet zelf nog niet precies wat ik ga doen. Ik dacht misschien nog een keer naar Triëst en dan via Istrië langs de Joegoslavische kust naar Split en daar met de boot naar Ancona en dan de De Marken in. Ik kan niet kiezen!

Uitgebreidere beschrijvingen van bovenstaande bestemmingen vind je op Inekes website: www.metinekeinitalie.nl.

Willemijn Lindeboom

Spoleto

Ik denk in eerste instantie aan Umbrië en dan in het speciaal  aan Spoleto. Niet erg bekend in Nederland, maar werkelijk een schitterend stadje met prachtige oude aquaducten, mooie pleinen en weinig toeristen (als je de plaats tenminste niet bezoekt tijdens het festival Dei Due Mondi of het wijnfestival). 

Als dagtochtje zou je daarna door kunnen rijden richting Acquasparta, via een weg door de heuvels en daarvandaan door naar de Romeinse opgravingen Carsulae.

Spoleto
Spoleto (foto: Christopher John SSF – Flickr)

Toscane

Als je het wat dichter bij ‘huis’ wilt houden… Hier in Toscane geniet ik zelf erg van het prachtige landschap en dat zie je het beste als je er wandelt of fietst (en dan het liefst niet op de racefiets, maar een touringfiets). Misschien is dit niet zo’n origineel idee, maar wel prachtig!

Fietsen in Toscane
Fietsen in Toscane (foto: italy-cycling-guide.info – Flickr)

Zofia Janssen

Elba

Mijn favoriete bestemming voor 2015 in Italië is Elba. Heel bijzonder en een echte aanrader. Het huis van Napoleon trekt wel veel toeristen maar is zeker de moeite waard. Overal langs de wegen heb je een schitterend uitzicht over de zee. Het eiland is adembenemend mooi en lijkt totaal niet op de ‘rest’ van Toscane. Ook de badplaats Viareggio is trouwens een must-see, met een fijn strand en een gezellig nachtleven.

Elba (foto: Odin Rochmann - Flickr)
Elba (foto: Odin Rochmann – Flickr)

Wat zijn jouw must-sees in Italië?

Dat was het voor nu. Het eerste deel van onze must-sees voor Italië in 2015. Deel 2 vind je hier! Zit er iets van je gading bij? Van jou horen we graag wat jouw Italië-tips voor 2015 zijn. Je kunt het laten weten via een reactie hieronder. A presto!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toscane in de winter

5 voordelen van een bezoek aan Toscane in de winter

discussie met Italianen

10 redenen waarom je niet met Italianen in dicussie moet gaan