in , , , ,

Italië in de winter? Check deze wintertips!

Procida in de winter (foto: Pixabay)

Wat te doen in Italië in de winter? Voor het laatste nummer van Italië Magazine leverde Dit is Italië een aantal leuke wintertips aan. Koop het decembernummer en geniet van wat mediterrane warmte in de winter, met een lekkere kop chocolademelk met slagroom on the side. Onze wintertips willen we onze eigen bezoekers hier echter niet onthouden!

Wintertips Italië winter in Italië
Wintertips voor Italië

Wintervakantie in Italië

Spanje en de Canarische eilanden hebben de naam. Maar in Italië kan het natuurlijk ook! Plan eens een (lange) wintervakantie naar het uiterste zuiden, bijvoorbeeld naar Sicilië of de eilandjes hieromheen. Wist je dat de gemiddelde temperatuur in Palermo in november tegen de 20 graden ligt en in januari nog altijd 15 graden is? Op Sicilië is het in de winter zo’n 10 graden warmer dan bij ons en onder het vriespunt komt het nooit. Bijkomend voordeel: Sicilië is heel betaalbaar!

In de winter kun je ook prima een Godfather-trip naar Sicilië doen: dit is ‘Bar Vitelli’ in Savoca. (Foto: Edward Hendriks)
In de winter kun je ook prima een Godfather-trip naar Sicilië doen: dit is ‘Bar Vitelli’ in Savoca. (Foto: Edward Hendriks)

Kerstmarkt in Turijn

Laat de kerstmarkt in Duitsland eens voor wat die is, en combineer een citytrip naar Turijn met inkopen voor de feestdagen. Van begin december tot aan kerst wordt het Piazza Borgo Dora omgetoverd tot een schitterend winterwonderland. Naast cadeau-artikelen vind je hier ook veel ambachten. En natuurlijk is er genoeg te proeven! Uiteraard kunnen de kinderen gewoon mee, voor hen is er een speciaal programma onder leiding van de Kerstman.

Oud en nieuw in Napels

Procida
Het kleurrijke visserseiland Procida bij Napels: ook in de winter een prachtige bestemming. (Foto: Edward Hendriks)

Heb je de jaarwisseling weleens doorgebracht in Italië? San Silvestro wordt groots gevierd in Italië, met – hoe kan het ook anders – lekker eten, muziek, dansen en tal van andere activiteiten voor groot en klein. Veel steden organiseren een publiek vuurwerk. Dat van Napels is het imposantst, met als decor het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels met de Vesuvius op de achtergrond.

Sowieso kun je hier rond die tijd prima terecht voor sommige van de beste musea in heel Italië én het lekkerste slow-food dat je ooit hebt geproefd. Let wel: sommige gelegenheden kunnen gesloten zijn.

Venetië en de eilanden

In het zomerseizoen kun je er over de hoofden lopen. In de winter is de kans aanzienlijk dat je er over de passarelli loopt, de houten pontons die worden neergelegd bij hoog water. Maar wees niet bang: je hoeft echt niet door het water te waden en het waterpeil daalt altijd weer na enkele uren. Geniet van de rust, de afwezigheid van het massatoerisme, de zilte zeelucht en de kleuren op Murano, Burano en bijvoorbeeld in het authentieke vissersdorp Chioggia. En die mistflarden op het water geven eigenlijk best een bijzondere sfeer!

Chioggia
Hoog water in Chioggia, bij Venetië. (Foto: Javier Moreno Serrano, Flickr)

Skiën op Sardinië

Naast Sicilië is dat andere grote Italiaanse eiland ook een prima winterbestemming. Als de zon schijnt zit je hier midden in de winter heerlijk op een terrasje. Maar wist je dat je in de bergen bij het hoogste dorp op Sardinië, Fonni, ook prachtige skipistes (één blauwe, twee rode en twee zwarte) hebt waar in de winterperiode ook nog eens behoorlijk wat sneeuw ligt? Doe eens anders dan anders en boek je wintersportvakantie dit jaar naar het zonnige Sardinië!

Kerst in Lecce

Lecce
Kerststal in het Romeinse amfitheater in Lecce. (Foto: bozolev, Flickr)

Lecce, in de hak van de Italiaanse laars, is eigenlijk altijd een bezoek waard. Hier vind je prachtige barokke gebouwen, zoals de duomo en de Santa Croce. In de kerstperiode wordt het centrum rondom het Romeinse amfitheater omgeturnd in een betoverend kerstlandschap. Geen witte kerst, wel de meest kleurrijke die je ooit zult beleven.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buccellato

De populairste Italiaanse kerstlekkernijen

Boekpresentatie Italiaanse toestanden Stef Smulders

Voorpublicatie: Italiaanse toestanden