in , , ,

Dit is de Nederlandse bijdrage aan de Triënnale di Milano

I See That I See What You Don’t See

Triënnale di Milano (foto's: Daria Scagliola)

Het Ministerie van OCW gaf Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, opdracht de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano te verzorgen. Naast Nederland nemen nog 21 andere landen deel. De Triënnale is van 1 maart tot en met 1 september 2019 te bezoeken.

Op weinig plaatsen in de wereld is het zo licht als in Nederland. Dag en nacht. Energie, technologie en datastromen zijn de essentiële brandstoffen geworden voor een 24-uurs productielandschap. Het traditionele onderscheid tussen licht en duisternis doet er in termen van productiviteit niet meer toe. In een totaal gecontroleerde, hyperverbonden wereld vervagen de grenzen tussen natuur, technologie en cultuur.

Licht en donker

De Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano wil de effecten laten zien van de complexe verhouding tussen licht en donker, tussen zien en niet zien, op mens, aarde en andere organismen. Daarbij speculeert I See That I See What You Don’t See op de rol van design als een destructieve en mogelijk ook restauratieve kracht.

De tentoonstelling en het publieksprogramma zijn samengesteld door Angela Rui (onafhankelijk curator en onderzoeker) in samenwerking met Marina Otero Verzier (director of Research Het Nieuwe Instituut) en Francien van Westrenen (hoofd Agentschap Het Nieuwe Instituut).

Deelnemers

Academie voor Stadsastronauten, Ramon Amaro, Danilo Correale, Design Academy Eindhoven, de afdelingen Research en Erfgoed van Het Nieuwe Instituut, Lucy McRae, Melvin Moti, Bregtje van der Haak, Pascal van Hulst & Oscar Peña, Richard Vijgen en Leanne Wijnsma.

XXII Triennale di Milano: Broken Nature

Nederlandse bijdrage: I See That I See What You Don’t See
Palazzo dell’Arte
Viale E. Alemagna 6
20121 Milaan, Italië

1 maart – 1 september 2019
dinsdag-zondag
10.30 uur – 20.30 uur
Toegang € 18,00 / korting € 14,00

https://triennale2019.hetnieuweinstituut.nl

Bron: persbericht Het Nieuwe Instituut

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aart Heering met Giovanni Rana

Column: ontmoeting met pastakoning Giovanni Rana

Column: de rillingen van Milaan – deel 2