in , ,

Ontdek deze zomer Val Gardena in de Dolomieten

Val Gardena in de Dolomieten
Val Gardena in de Dolomieten (foto: valgardena.it)
val gardena

Val Gardena, gelegen in het hart van de Dolomieten in Italië, biedt zijn gasten een actieve zomervakantie in de bergen. De 3 pittoreske dorpjes Ortisei, San Cristina en Selva Gardena vormen het ideale uitgangspunt voor een actieve én ontspannen vakantie.

Actievelingen kunnen deelnemen aan het zeer gevarieerde programma van ‘Val Gardena Active’, met een spannende paragliding-tandemvlucht, culturele excursies of culinaire cursussen. Gasten die in een Val Gardena Active-accommodatie verblijven, kunnen gratis of voor een gereduceerd tarief gebruik maken van alle activiteiten.

Val Gardena (1.226 – 2.700 meter hoogte) ligt in het hart van de Dolomieten en is een vallei in Zuid-Tirol die bestaat uit drie dorpjes. Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich).

De Italiaanse Dolomieten zijn vanwege hun uitzonderlijke schoonheid door de UNESCO aangewezen tot cultuur- en natuurwonder en staan op de Werelderfgoedlijst. Val Gardena is een van de schitterende valleien die de Dolomieten kennen. Zowel in de zomer als in de winter is het in Val Gardena goed toeven.

Val Gardena Active biedt activiteiten voor jong en oud

Val Gardena Active biedt jong en oud dagelijks tal van activiteiten en mogelijkheden voor een actieve zomervakantie in de bergen. Het wekelijkse aanbod varieert van sportieve en culturele excursies tot het leren van de regionale, Reto-Romaanse taal Ladinisch, dat voornamelijk wordt gesproken in de valleien rond het Sella groep-gebergte.

Actief programma rond de Val Gardena

Nieuw dit jaar in het weekprogramma is een 15 minuten durende paragliding-tandemvlucht over de regio. Wie meer wil weten over de lokale specialiteiten uit de meest culinaire regio van de Dolomieten neemt deel aan een culinaire wandeling waarbij een driegangenlunch in drie verschillende berghutten wordt geserveerd.

Of je maakt een ‘herbal walk’ met gids Diego die alles vertelt over wilde kruiden en medicinale planten in combinatie met een kaasproeverij. Daarnaast worden er iedere dag mountainbike- en wandelactiviteiten georganiseerd en volgen kinderen het speciale ‘Val Gardena Kids Active’-programma.

paragliding Val Gardena

Liever alleen op pad? Val Gardena Active stelt ook een activiteitenprogramma op maat samen. Met deze individuele programma’s geniet je met het hele gezin van een perfecte vakantie.

ℹ️Meer informatie over Val Gardena en alle mogelijkheden in deze actieve regio vind je op www.valgardena.it.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Column: zo herken je goed Italiaans ijs

Column: Il Maggio di San Giuliano in Accettura