in

De raarste vragen over Italië

raarste vragen Italië
Dit zijn enkele van de raarste vragen over Italië die we hebben ontvangen (en de antwoorden) (foto: Dan Rooney/Unsplash)

Het is tijd voor wat humor, want daarvan heb je nooit genoeg. Hier is een toplijstje van de raarste vragen die ons de afgelopen jaren via de telefoon, mail of chat zijn gesteld. Je zult het waarschijnlijk niet geloven, maar dit zijn dus werkelijk gestelde vragen. Plus onze serieuze, meelevende antwoorden. Handig als je toevallig zelf met zo’n prangende vraag zit.

Kun je wel met je eigen auto naar Italië of wordt hij dan gestolen?

Ja, als je met je eigen auto naar Italië gaat dan ben je hem sowieso kwijt. Blijf dus maar beter thuis!

Kun je er wel Senseo-pads kopen?

Goed nieuws voor de Senseo-addicts! Eindelijk respect voor de ware koffiecultuur. Ze hebben in de beter geoutilleerde supermarkten zelfs koffiepads van Italiaanse merken als Lavazza.

Is Mussolini nog steeds aan de macht in Italië?

De Mussolini waar je het over hebt werd volgens onze informatie in 1945 gefusilleerd door de Partizanen. Maar aangezien er nog altijd Mussolini’s rondlopen in Italië en Europa, zou het zomaar kunnen dat er weer eentje aan de macht komt. Check het kort voor je vertrek nog eens als je je zorgen maakt.

Hoort Italië bij Sicilië?

Ja, Italië is die vreemde Laars-achtige vorm ten noorden van Sicilië.

Is het veilig om naar Italië te reizen?

Nou ja, thuisblijven is altijd veiliger. Maar serieus: Italië is niet gevaarlijker dan Nederland of België. Ook bij ons heb je plekken waar je ’s nachts maar beter niet alleen rondloopt.

Ik heb een glutenallergie en kan geen pizza of pasta eten, wat nu?

De Italiaanse keuken omvat méér dan alleen pizza en pasta. En zelfs die 2 gerechten kun je op steeds meer plekken glutenvrij eten. Tip: check de restaurants op Google Maps, daar staat vaak aangegeven of je er glutenvrij kunt eten.

Zijn er steden of dorpen in Italië waar ze Engels spreken?

Nee, er zijn helaas geen volledig Engelstalige steden of dorpen in Italië. Als je je met Duits kunt redden, kun je wél terecht in Zuid-Tirol.

Ik vind het eng om direct aan de voet van de Vesuvius te verblijven. Wat kan ik doen?

Dit is nou net een van die risico’s in het leven die niet voor 100% uit te sluiten is.

Waar in Italië vind je de Scheve Toren van Pisa?

Ehm, die staat in Pisa.

Waarom zijn Italianen zo kort?

De gemiddelde Italiaanse man heeft een lengte van 175 cm. De gemiddelde Nederlandse man heeft een lengte van 183 cm. Dat heeft alles met genetica te maken.

Hoe zeg je ‘cappuccino’ in het Italiaans?

Superhandig: hetzelfde als in het Nederlands!

Waarom zijn Italianen zulke slechte chauffeurs?

Van alle Europeanen wijst bijna 40% de Italianen aan als de slechtste chauffeurs. De Italianen voelen zich hierdoor echter niet beledigd, aangezien zo’n 60% van hen dit beaamt. Ze wijten het zelf aan drukke wegen, krappe straatjes en overbevolkte steden.

Waarom gaat Italië in augustus op slot?

In augustus is het in de regel superheet in Italië. De lokale bevolking neemt vakantie, sluit de winkel en zoekt de verkoeling op aan zee of in de bergen. Tegelijkertijd is augustus de drukste tijd van het jaar voor het toerisme.

Wil je meer (rare) vragen en de antwoorden over Italië lezen? Bekijk dan het artikel met de meestgestelde vragen aan Google over Italië.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Italië, mijn lievelingsland bij uitstek. 1ste xmaal letterlijk mijn voetjes gezet op Italiaanse/Siciliaanse bodem in juli 1973 ! Gewoon wauw. De weg van de vlieghaven, toen Punta Raisi betoverde me al, aangekomen in het vakantiedorp Citta del Mare aan de Golf van Castellamare. Het uitzicht op zee en bergen, ik was meteen verkocht. Men verwelkomde ons met Siciliaanse muziek. De mooie, lieve mensen gaven ons een heerlijk gevoel. Onze kamer in één van de paviljoenen (die namen hadden zoals : Stromboli, Etna, enz : mooi, groot terras, mooie vloeren. Eten : onbeschrijfelijk ! ik ben er 9 x geweest

spectaculaire mountainbike-routes in Toscane - mountainbiken in Toscane

5 spectaculaire plekken in Toscane om te mountainbiken

Da Michele

Pizzeria Da Michele, de beroemdste pizzeria van de wereld