in

15 veelgestelde vragen over Italië

En de antwoorden

15 veelgestelde vragen over Italië

Als reisblog en online magazine over Italië helpen we maandelijks tienduizenden internetters met tips, informatie en entertainment over Italië. Inspiratie over Italië en antwoorden op allerlei soorten vragen over Italië vind je terug door de hele negenjarige geschiedenis van de website heen. Vandaag zetten we enkele veelgestelde vragen over Italië (volgens Google) op een rij. Het mooiste is dat we bijna alle vragen al een keer op de website hebben beantwoord! Wij presenteren je hierbij de meestgestelde vragen over Italië, ter lering ende vermaeck!

Waar ligt Italië?
De ligging van Italië (bron: Wikimedia)

1. Waar ligt Italië?

Geloof het of niet. Maar ‘waar ligt Italië’ is een veelgestelde vraag. De meeste mensen zullen wel weten dat je Italië in Zuid-Europa aan de Middellandse Zee kunt vinden. Maar mocht je nog meer informatie nodig hebben, dan verwijzen we je graag naar het uitgebreide antwoord op deze pagina.

Welke Italiaanse voetbalclub wordt vergeleken met een oude dame?2. Welke Italiaanse voetbalclub wordt vergeleken met een oude dame?

De Oude Dame (La Vecchia Signora) is Juventus FC, de voetbalclub van Turijn. Floris Visman schreef er al eens over in een column. Volgens Wikipedia is de bijnaam De Oude Dame in twee delen ontstaan. ‘Signora’ zou de koosnaam van de eigen supporters sinds de jaren 20 zijn. Het ‘oud’ komt van tegenstanders in de jaren 30, toen de spelers van Juventus steeds ouder werden maar de club toch kampioen bleef. Dit terwijl ‘Juventus’ jeugd betekent.

3. Hoelang is het vliegen naar Italië?

Hoelang is het vliegen naar Italië?

Dat hangt er een beetje vanaf of je naar het noorden van Italië of naar het zuiden van Italië vliegt. Dat scheelt zo’n 1.200 kilometer. Naar de noordelijke stad Milaan is het vanaf Amsterdam slechts zo’n vijf kwartier vliegen. Naar Catania op Sicilië kost je ongeveer 2,5 uur. Let op: dit is alleen de netto vliegtijd. Je moet uiteraard ook nog van en naar het vliegveld, naar je accommodatie en je bent ook altijd tijd kwijt met wachten.

4. Wat voor klimaat heeft Italië?

Italië heeft niet één klimaat, maar drie klimaten. Alles over het weer en de klimaten op het schiereiland lees je hier.

5. Waarnaartoe in Italië?

Tja, waar moet je eigenlijk naartoe als heel Italië zo ongelooflijk mooi is? Als je echt nog geen idee van je reisbestemming hebt, zou je kunnen beginnen met onze suggesties op de pagina ‘de mooiste plekken van Italië‘.

Waarnaartoe in Italië?
Waarnaartoe in Italië? Er zijn zo veel mooie plekken (beeld: Wikimedia)

6. Hoe Italiaans leren?

Hoe je Italiaanse moet leren hangt helemaal af van je eigen voorkeuren. Natuurlijk hebben we wel tips voor je. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit blogartikel van Femke van Twuijver. Wil je Italiaans leren tegen zo laag mogelijke kosten? Dan moet je misschien eens kijken naar de beste apps om Italiaans te leren (zowel gratis als betaalde apps).

duolingo gratis app italiaans leren
Als je al Engels spreekt, kun je Duolingo gebruiken om Italiaans te leren

Waarom Italië?7. Waarom Italië?

Dat is een brede vraag. ‘Waarom Italië’ zou je uit kunnen leggen als de zoektocht naar redenen om naar Italië op vakantie te gaan. Dat kan met het klimaat, het eten, de cultuur, de taal, de zee, de bergen en nog veel meer te maken hebben. Waarom willen mensen zo graag naar Italië emigreren? Kijk ook eens naar dit artikel: wat is er zo bijzonder aan Italië? O, en Ciao tutti geeft het antwoord van de Italianen zelf: 100 redenen om van Italië te houden.

8. Wie regeert Italië?

Het korte antwoord: de regering van Italië. Maar dat is waarschijnlijk niet waar googelaars op deze term naar zoeken. Misschien bedoelen ze wie de president van Italië is? Dat is op dit moment Sergio Mattarella. Voor het lange antwoord verwijzen we je graag naar de Italiaanse politiek waarover we een zeer uitgebreid artikel hebben geschreven.

Wie regeert Italië?
President Sergio Mattarella van Italië naast koning Willem-Alexander en Máxima (beeld: YouTube)

9. Waarom Italiaans leren?

Ja, waarom zou je eigenlijk Italiaans leren? Ook hiervoor geldt: daarvoor heeft iedereen zo z’n redenen. Ter inspiratie lees je het beste dit blogartikel van Yoëll Schutte. Wist je trouwens dat de Italiaanse taal de vierde meest bestudeerde taal ter wereld is? Er zijn dus heel wat meer mensen die graag Italiaans willen leren!

10. Waarom badmuts Italië?

Goeie. We snappen zelf ook niet waarom die rare Italianen een badmuts in het zwembad willen dragen. Het zal wel iets met de obsessie van ze met ziektekiemen te maken hebben. Overigens hebben we zelf nog nooit een badmuts in Italië op gehad. Kom nou.

Waarom badmuts Italië?
De beruchte badmuts in Italië (bron: aqua-splash.nl)

11. Wat heb je nodig voor je vakantie in Italië?

Dat treft. We hebben namelijk al heel vaak vakantie in Italië gevierd en we kunnen je dus goed vertellen wat je mee moet nemen en wat niet. Check dit handige artikel.

Wat heb je nodig voor je vakantie in Italië?

Hoe maak je Italiaanse koffie?12. Hoe maak je Italiaanse koffie?

Lekkere Italiaanse koffie maak je met een mokkapotje (de zogenoemde Moka Express van Bialetti) én echte Italiaanse koffie. We hebben hier een uitgebreid artikel over geschreven.

13. Italië wanneer waarheen?

Wat ons betreft is het altijd tijd voor Italië, waarheen dan ook! Maar uiteraard zijn sommige Italiaanse bestemmingen meer geschikt voor een specifiek seizoen dan andere. Over ‘Italië wanneer waarheen’ is een dik koffietafelboek met dezelfde titel verschenen waarin per bestemming staat beschreven wanneer je er ‘moet’ zijn.

Wanneer is Italië lid geworden van de EU? (foto: Davide Oliva – Flickr)

14. Wanneer is Italië lid geworden van de EU?

Italië was – net als Nederland – een van de zes oprichters van de voorloper van de EU, de Europese Economische Gemeenschap. De officiële oprichting hiervan was op 1 januari 1958. Wil je meer informatie over de politieke geschiedenis van Italië? Lees dan dit uitgebreide artikel.

15. Wat te doen in Italië?

Ah, je wilt weten wat je in Italië kunt doen. Nou, eh, misschien kun je beter beginnen met de dingen die je in Italië beter niet kunt doen. Oké, we hebben ook een lange lijst met echte do’s (en don’ts) voor je.

Wat te doen in Italië?
Wat te doen in Italië? Italiaans ijs eten in ieder geval (foto: Pixabay)

Heb je zelf nog brandende vragen over Italië? Stel ze dan hieronder en we zullen ze met plezier voor je beantwoorden!

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Polenta maken: met z'n allen om de pan

Column: polenta maken

Marketing Italië: Made in Italy

Column: marketing op z’n Italiaans