in

Suburra

Suburra
SUBURRA_poster_klein

Voor de liefhebbers van Gomorra en Romanzo Criminale is er nu Suburra, een Italiaanse maffiathriller die is geïnspireerd op ware gebeurtenissen, naar het boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo uit 2013.

9. SUBURRA
8. SUBURRA

Italië, anno nu. Een maffiabaas heeft een megalomaan plan opgevat. Een klein kuststadje in Ostia, een deelgemeente van Rome, ombouwen tot het Las Vegas van Italië. Niet alleen de onderwereld zit een gokparadijs aan de kust wel zitten. De bovenwereld zit er ook vuistdiep in. Van hoge ambtenaren tot ministers. En zelfs een machtige kardinaal speelt een duistere rol.

Hoewel de plaatselijke bosses hadden afgesproken om samen te werken, wil iedereen een zo groot mogelijk stuk van de vastgoedtaart voor zichzelf claimen. Een brutale confrontatie tussen de verschillende betrokkenen is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het project als een kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg.

7. SUBURRA
6. SUBURRA

Suburra werd geregisseerd door Stefano Sollima, die wereldwijd bekendheid vergaarde als regisseur van de tv-serie Romanzo Criminale en de tv-serie Gomorra (waarvan het tweede seizoen onlangs in Italië op tv is vertoond).

Sollima begon zijn carrière met het maken van korte films en werkte als cameraman voor NBC, CBS, CNN en switchte vervolgens naar het maken van documentaires in oorlogsgebied. In 2012 maakte hij zijn filmdebuut met de film All Cops Are Bastards, een verfilming van het boek van Carlo Bonini, gekenmerkt door het geweld van de Italiaanse maatschappij. Stefano Sollima wordt inmiddels alom gewaardeerd om de vernieuwing die hij in het Italiaanse thrillergenre bracht. Zowel Gomorra als Romanzo Criminale kregen van over de hele wereld goede reacties. Suburra is zijn nieuwste film.

4. SUBURRA
3. SUBURRA

Suburra kwam 14 oktober 2015 in Italië uit en vindt vanaf 21 juli zijn weg in een aantal Nederlandse theaters. De soundtrack werd verzorgd door M83. In de cast: Pierfrancesco FavinoElio GermanoClaudio AmendolaAlessandro Borghi en Greta Scarano.

2. SUBURRA
1. SUBURRA

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

23 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

De Zilveren Lepel Kookschool Groente

De Zilveren Lepel Kookschool Groente

Verbannen Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck

Verbannen Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck