in , , , , ,

Videocolumn: buffelmozzarella uit Noord-Italië

Buffelmozzarella uit Noord-Italië

Als Italië-fanaten zijn we allemaal gek op mozzarella. Je maakt er zo’n heerlijk frisse salade mee, met tomaat en verse basilicum. Maar ook in tal van andere typisch Italiaanse gerechten zoals pasta en pizza komt mozzarella prima tot z’n recht.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat we de échte mozzarella, ofwel die van de buffel, uit de supermarkt meenemen. Wat duurder, maar véél lekkerder. Volgens de buffelboeren is mozzarella uit hun stal veel voedzamer en vetrijker. En dat proef je!

En die buffelmozzarella, die komt toch ook uit het zonnige zuiden van Italië, nietwaar? Italië-correspondent Maarten Veeger ontdekte dat de buffelmozzarella en Campanië niet meer zo vanzelfsprekend aan elkaar verbonden zijn.

Aan de voet van de Dolomieten vinden we buffelmozzarella-producent Borgoluce, die beweert mozzarella van uitstekende kwaliteit te maken. In Veneto dus, in plaats van in Campanië. Komt die mozzarella wel echt van buffels? En weten ze daar wel iets van het maken van buffelmozzarella? Maarten Veeger zocht het voor ons uit. Je ziet het in zijn nieuwste videocolumn.

Maarten Veeger

Geschreven door Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Avatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Column: kerstperikelen

Buccellato

De populairste Italiaanse kerstlekkernijen