in , ,

We zijn er Bijna! 2023 gaat eilandhoppen vanaf 15 augustus

Martine van Os neemt de ACSI-senioren weer mee op sleeptouw (beeld: MAX)

Ahoy, avonturiers! Haal de biertjes en popcorn maar vast in huis, want We zijn er Bijna! gaat weer van start. In editie 2023 stort Martine van Os ons in een eilandhoppend avontuur op Corsica en Sardinië, twee pareltjes in de Middellandse Zee. De MAX-presentatrice staat al te popelen voor haar 12e groepskampeerreis. Ja, je hoort het goed – de 12e keer! Deze zomer kun je de 6-delige slow tv-serie volgen, vanaf dinsdag 15 augustus om 21.20 uur, gezellig op NPO 1 bij MAX.

We zijn er Bijna is altijd al heerlijke tv (fanatieke jeu-de-boules-competities, aardappels schillen met Crocs aan je voeten, mopperen op het weer, schade aan de auto of de caravan, het geklooi met de movers), maar als de bestemming (deels) Italiaans is, is het programma helemaal niet te missen!

Dat niet alleen wij dat vinden, blijkt wel uit het feit dat zelfs herhalingen van 2 jaar terug nog altijd meer dan een miljoen kijkers weten te trekken!

De deelnemers staat een mooie reis te wachten (bron: ACSI Kampeerreizen)

We zijn er Bijna! 2023 start in Livorno

Op een mooie camping in de buurt van het Italiaanse Livorno komen 19 enthousiaste echtparen, 2 gezellige buurvrouwen, en één stoere alleenreizende man, Koos, samen voor een georganiseerde trektocht van maar liefst 32 dagen. Koos heeft zichzelf bekroond tot ‘afdeling improvisatie’, klaar om bij te springen bij elk ongepland avontuur.

Koos is al 17 jaar een meester in het verlenen van technische hulp tijdens kampeerreizen. Zijn vrouw Anne-Mieke blijft dit keer thuis, maar we weten zeker dat ze stiekem jaloers is op zijn jaarlijkse avontuur. Koos’ fourwheeldrive camper is tot de nok toe gevuld met gereedschap, moeren, boutjes, kabels, en brandblussers – niets kan hem stoppen!

Een primeur: Sita en Nola op reis!

En daar zijn ze dan, de ware VIP’s van deze reis: Sita en Nola, de trouwe viervoeters! Hans en Nel hadden de keuze snel gemaakt: geen Sita, geen reis! Deze schattige labrador en bordercollie maken hun debuut in de groep en gaan met hun baasjes mee op avontuur.

Van Corsica naar Sardinië

De 32-daagse kampeerreis begint met een spannende overtocht per ferry naar Bastia, de grootste havenstad van Corsica. Van daaruit verkennen ze 13 dagen lang de ruige noord- en westkust van het Franse eiland om uiteindelijk in het zuidelijke Bonifacio aan te komen.

Daar wacht een volgende overtocht, dit keer naar het betoverende Sardinië. Op dit Italiaanse eiland genieten ze 20 dagen lang van pittoreske campings met stille stranden en een diepblauwe zee. De reis voltrekt zich voornamelijk op Italiaans grondgebied dus en dat doet ons goed!

Smakelijke ontmoetingen en oude bekenden

In de allereerste aflevering maken we kennis met een paar bijzondere reisleiders: Gerard en Giesela, die naast hun reisleiderschap ook fungeren als Europese campinginspecteurs. En dan zijn daar ook nog Japik en Jelly, die tien jaar geleden al meereisden met We zijn er Bijna! tijdens een avontuur in Roemenië en Bulgarije. Volgens Japik is er in die tijd, behalve wat extra rimpels, niet veel veranderd.

Daarnaast ontmoeten we Brenda en Renée, twee gezellige buurvrouwen. Brenda en haar man trokken vroeger al kamperend door Europa, terwijl Renée en haar man hun avontuurlijke harten verloren in Azië. Na het overlijden van hun mannen werden ze buren en al snel de beste vriendinnen.

Nu rijden ze gezellig samen in Brenda’s camper mee met de groep, maar ’s nachts zoeken ze elk hun eigen slaapplekje – daarvoor heeft Renée speciaal een kruiptentje aangeschaft. Kamperen met stijl, zullen we maar zeggen!

Ze de camper of de caravan maar vast klaar! (beeld: ACSI Kampeerreizen Corsica-Sardinië)

Mis dit Italiaans getinte tv-avontuur niet!

Dus, zet de datum in je agenda en zorg dat je erbij bent vanaf dinsdag 15 augustus 2023 om 21.20 uur. Geniet samen met MAX van een onvergetelijk eilandhoppend avontuur op NPO 1. Wie weet ontmoet je onderweg nog wel een verdwaalde pizzabakker met een voorliefde voor Italiaanse serenades. La dolce vita meets dolce far niente.

Zelf meedoen aan We zijn er bijna!?

Heb je altijd al willen meedoen aan We zijn er Bijna! en deelnemen aan dit waanzinnige avontuur? Ja, dat willen we allemaal wel, maar helaas, aanmelden of jezelf opgeven is geen optie! De deelnemers voor het programma worden namelijk zorgvuldig geselecteerd doorOmroep MAX zelf.

Ergens in februari of maart worden namelijk de gelukkige deelnemers benaderd die een plekje hebben weten te bemachtigen voor deze bijzondere reis, die overigens al op 14 mei van dit jaar begon. Deelnemers die liever niet gefilmd willen worden, kunnen dan omboeken naar een andere reis.

👉 Wil je dee reis naar Corsica en Sardinië zelf maken, kijk dan op de website van ACSI Kampeerreizen.

Bron: maxvandaag.nl

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer Italiaanse beestjes die je zomaar tegen kunt komen tijdens je vakantie!

22 enge, leuke, gekke Italiaanse beestjes die je thuis (bijna) nooit ziet – deel 3

De Italiaanse keuken van Amalfi

De Italiaanse keuken van Amalfi – Ursula Ferrigno