in , ,

‘We zijn er bijna!’ gaat naar Apulië!

We zijn er bijna! gaat dit seizoen naar Apulië in de hak van de laars
We zijn er bijna! gaat dit seizoen naar Apulië in de hak van de laars (foto: Max Vandaag)

We zijn er bijna! is bijna weer op tv. En hoe! Presentatrice Martine van Os neemt 44 kampeerders op leeftijd mee van Bologna naar de zonnige hak van de laars. Vanaf maandag 23 juli om 21.25 uur wekelijks op NPO1 te zien. #We zijn er bijna! #Puglia

Martine van Os
Martine van Os (foto: Omroep Max)

Heerlijke slow-tv

Je kent het programma We zijn er bijna! vast. Het is heerlijke slow-tv die draait om het schillen van aardappelen, het kibbelen over de route en het manoeuvreren van caravans. Elke aflevering wordt door steevast meer dan 1,5 miljoen mensen bekeken. Met Italië als decor belooft We zijn er bijna! 2018 nóg gezelliger te worden. En waarschijnlijk in ieder geval zonniger dan in 2017, toen het bij de trip door Ierland vrijwel elke aflevering met bakken uit de hemel kwam.

Rondreis door Italië

De reis van meer dan 4.000 kilometer begint op een stadscamping aan de rand van Bologna. Dan zakt de groep in die bestaat uit 20 echtparen en 4 alleenstaanden in de weken daarna af via Giulianova, Vieste (het schiereiland dat de spoor van de laars vormt) en Bari naar het zuidelijkste puntje van de hak.

Apulië (Puglia) is een nog vrijwel onontdekt – maar snel populair wordend – stukje Italië. Maar ook de regio’s De Marken, Abruzzen, Basilicata en Campanië, waar de reis doorheen leidt, zijn stuk voor stuk schitterend.

Vieste in Apulië, ook hier komt de ACSI-rondreis langs (foto: Pixabay)

Vanaf de Gallipoli in de hak gaat het weer omhoog in de richting van Metaponto, Matera, Baia Domizia en Napels om te eindigen in Capannole-Bucine.

Willy (links) en Lut (rechts): reisleiders van We zijn er bijna! 2018
Willy (links) en Lut (rechts): reisleiders van We zijn er bijna! 2018 (bron: acsi.nl)

De eerste aflevering

Het Vlaamse echtpaar Lut en Willy zal de kampeerders tijdens hun reis door Italië begeleiden. In de eerste aflevering zie je hoe Lut en Willy de kampeerders verwelkomen met koffie en koek. Na een uitgebreide kennismaking met elkaar reist de groep door naar Novafeltria. Martine van Os maakt onderweg kennis met weduwnaar Joop, die niet bij de pakken neer wil gaan zitten en daarom besloot mee te gaan met deze reis.

Lut en Willy maakten de trip door de Italiaanse laars al 3 keer eerder en kennen daarom de mooiste plekjes van Italië. Voor de groep hebben zij een uitje bedacht: een exclusieve rondleiding door een klein houten theatertje in de buurt. Voor de overige vrije dagen maken zij een dagkrant met informatie over de bezienswaardigheden in de buurt.

Jeu-de-boules

In de eerste aflevering zien we ook dat er een wielerwedstrijd gaande is. Het parcours ligt precies op de route van de kampeergroep, wat zorgt voor de nodige hectiek. Links en rechts schieten de hardrijdende fietsers tussen de caravan- en camperwielen voorbij. En ja, natuurlijk is-ie er weer: de befaamde jeu de boules-competitie waarin veel op het spel staat.

Rondreis Abruzzen - Apulië met ACSI
Rondreis Abruzzen – Apulië met ACSI (bron: acsireizen.nl)

Rondreis Abruzzen – Apulië

De reis die gemaakt wordt is de Rondreis Plus Abruzzo – Puglia van ACSI die daar op de website wordt genoemd. De reis begon al op 15 mei 2018 en duurde 31 dagen, dus de deelnemers zijn inmiddels al lang en breed terug.

Route We zijn er bijna! 2018

Zo ziet de route uit We zijn er bijna! 2018 er van dag tot dag uit:

Dag 1
Aankomst in Bologna. ’s Avonds ons welkomstdiner.

Dag 2
Reisdag naar Novafeltria.

Dag 3-4
Verblijf in Novafeltria. Gelegenheid om Urbino en het ministaatje San Marino te bezoeken.

Dag 5
Reisdag naar Preci. ’s Avonds een diner.

Dag 6
Verblijf in Preci. Ontdek de ongerepte natuur van Monti Sibillini en Piano Grande.

Dag 7
Busexcursie met lunch naar Spoleto met het fort Rocca, een bezoek aan de dom, de Piazza del Mercato en het amfitheater.

Dag 8
Reisdag naar Giulianova.

Dag 9
Verblijf in Giulianova. Genieten van strand en zee of naar het NP Gran Sasso d’Italia.

Dag 10
Busexcursie naar Ascoli Piceno. O.l.v. een gids een wandeling door het historische centrum: Piazza del Popolo, de San Francescokerk en het Teatro Ventidio Basso.

Dag 11
Reisdag naar Opi. ’s Avonds een diner.

Dag 12
Verblijf in Opi in het NP Abruzzen.

Dag 13
Busexcursie met lunch naar het klooster Montecassino.

Dag 14
Reisdag naar Vieste.

Dag 15
Verblijf in Vieste op het schiereiland Gargano.

Dag 16
Bootexcursie: u vaart langs de kust maar ook in enkele grotten.

Dag 17
Reisdag naar Monopoli.

Dag 18-19
Verblijf in Monopoli, niet ver van Alberobello, de stad van de trulli.

Dag 20
Busexcursie naar Bari. Een stadswandeling met bezoek aan de basiliek van St. Nicolaas. Dan naar een ‘azienda agrituristica’ voor onze lunch.

Dag 21
Reisdag naar Gallipoli.

Dag 22
Verblijf in Gallipoli.

Dag 23
Busexcursie naar het barokke Lecce. O.l.v. een gids een stadswandeling. Daarna naar Otranto: bezoek oude stad en kathedraal.

Dag 24
Reisdag naar Metaponto. ’s Avonds een diner.

Dag 25
Busexcursie naar Matera, een uit de rotsen gehouwen stad. We bezoeken enkele grotwoningen en –kerken.

Dag 26
Reisdag naar Baia Domizia.

Dag 27
Verblijf in Baia Domizia aan een heerlijk zandstrand.

Dag 28
Busexcursie naar Napels (sightseeing en wandeling door het oude centrum) en Caserta, het paleis van de koningen van Napels en Sicilië.

Dag 29
Verblijf in Baia Domizia. Camping heeft een eigen zandstrand.

Dag 30
Reisdag naar Capannole-Bucine.

Dag 31
Verblijf in Capannole-Bucine. Niet ver van Sienna, per openbaar vervoer bereikbaar. ’s Avonds een sfeervol afscheidsdiner.

ACSI-kampeerreis 2019

Ook in 2019 kun je deze kampeerreis naar de hak van de Italiaanse laars weer boeken. Het gaat om precies dezelfde reis als die de deelnemers uit We zijn er bijna! hebben gemaakt. Het programma van dag tot dag staat hierboven beschreven.

Het is nog niet bekend welk koppel de reisleiding op zich neemt. De startdata van de reis zijn 14 mei 2019 en 28 mei 2019 en de kosten bedragen € 1.330 per persoon op basis van 2 personen die reizen met een camper of auto plus caravan.

Bekijk deze reis nu op de website van ACSI

Mooie Italiaanse tv-zomer

Wij kunnen nu al nauwelijks meer wachten tot We zijn er bijna! begint. Het belooft trouwens sowieso een mooie Italiaanse tv-zomer te worden met Het Italiaanse dorp: Ollolai op RTL4.

Je zou er zelf bijna voor thuis blijven!

We zijn er bijna! in 2019

Ook in 2019 komt er een nieuw seizoen van We zijn er bijna! Dit jaar gaat de reis niet naar Italië, maar naar Bosnië, Montenegro en Albanië, als we op de ACSI-website af mogen gaan.

Maar van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei 2019 is er bij Omroep Max wel dagelijks een aflevering van het vorige (2018) seizoen van We zijn er bijna! te zien. De herhalingen van We zijn er bijna! zijn dan om 17.10 uur op NPO1 te zien.

Bron: maxvandaag.nl

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

time to momo Toscane

Winactie: time to momo Toscane

Brood is goud, het nieuwe kookboek van Massimo Bottura

Brood is goud van Massimo Bottura