in ,

Winactie: 1993, het vervolg op de Italiaanse serie 1992

italiaanse serie 1993

Kun je je de Italiaanse tiendelige thriller 1992 nog herinneren? Het was een explosieve periode in de Italiaanse politieke geschiedenis. de tijd van operatie Mani Puliti (‘Schone Handen’) om corruptie uit te bannen. Het was ook het jaar waarin de maffia bloedige aanslagen pleegde. Onder anderen op de onderzoeksrechters Falcone en Borsellino. Nu is er 1993.

1993 is een rechtstreeks vervolg op het eerste seizoen en speelt zicht – je raadt het al – af in het jaar na 1992. Aan 1992 hebben we veel plezier beleeft. Goed acteerwerk, interessante intriges en schitterende locaties in Italië. Ook als je niet bekend bent met deze heftige periode in de Italiaanse politiek, dan is het toch een spannend en vermakelijk verhaal.

De serie is op ware feiten gebaseerd en het authentieke archiefmateriaal dat door de beelden van de serie heen werd verweven, maakte het allemaal extra realistisch. 1992 en zijn opvolger 1993 moet je zien als een soort House of Cards meets The Sopranos. Er worden manipulatieve politieke spelletjes gespeeld, tegen een achtergrond van corruptie en criminaliteit.

Er zijn overigens ook al plannen om 1994 te verfilmen. Die serie zou dan het besluit van de roerige periode uit de jaren negentig van de Italiaanse politiek moeten vormen.

1993: nieuwe politici grijpen de macht

In 1993 – nu in acht afleveringen van een uur in plaats van in tien – volgen we de ineenstorting van het oude politiek systeem en de pogingen van nieuwe politici de macht te grijpen in het Italië van de jaren negentig. Dezelfde personages van wie we zijn gaan houden uit het eerste seizoen zijn terug, aangevuld met een aantal nieuwe. Ken je Leo, Pietro en Veronica nog?

Leo droomt van politieke avonturen. Hij wil een nieuwe beweging opbouwen. Maar eerst moet hij een gevangenisstraf voor moord uitzitten, zijn reputatie herstellen en de verleidingen uit het verleden zien te weerstaan.

Pietro, een held uit de arbeidersklasse die het tot politicus heeft geschopt, staat op het punt alles te verliezen wat hem dierbaar is. Toch kan hij zich maar niet losrukken van de verslavende en genadeloze politieke machtsspelletjes.

Tv-ster Veronica lijkt alles te hebben waar ze ooit naar verlangde, maar wat is het waard?

En dan is er nog de good cop Luca. Hij verlangt niet naar macht, maar vecht juist tegen corruptie. Maar hij vecht ook tegen zijn verslechterende gezondheid en zijn moeilijke liefdesleven.

1993 lijkt de laatste kans om de Tweede Republiek eindelijk te verwezenlijken. Een strijd op alle fronten.

Make Italy Great Again

In dit seizoen zien we ook de opkomst van de markante Italiaanse politicus Silvio Berlusconi, wat ongetwijfeld voor interessante verwikkelingen gaat zorgen. De tagline van de serie is een kwinkslag op de slogan van de recente Amerikaanse presidentscampagne: Make Italy Great Again!

Nineties soundtrack

Speciale vermelding maken we graag – als kinderen van de jaren negentig – van de soundtrack. Naast de originele muziek van Boosta zitten er volop muzikale verwijzingen naar de jaren negentig in de serie. Dat was een feest van herkenning tijdens het vorige seizoen en dat zal dit seizoen niet anders zijn. De makers snappen goed dat keuzes in de soundtrack een grote bijdrage leveren aan de juiste beleving van de tijdsgeest.

Zo horen we deze heerlijke 90s classic tijdens een feest op de Romeinse dakterassen voorbijkomen:

Hiernaast bevat de serie onder andere muziek van de Smashing Pumpkins, Duran Duran, Charles & Eddie en Paul Weller.

Geen Blu-ray, wel als digitale stream

1993 wordt op 18 augustus als eerste uitgebracht op het digitale platform van distributeur Lumière, waar je onder andere ook de maffiaserie Gomorra kunt bekijken. Op 29 augustus volgt de release op dvd en video-on-demand. Dit seizoen komt helaas niet op Blu-ray uit, zoals 1992 dat wel kwam. Dat is jammer, want ook cinematografisch was 1992 erg sterk en 1993 zal dat waarschijnlijk opnieuw zijn.

1993 italiaanse serie italie make italy great againWin de Italiaanse serie 1993 op dvd

Wil je deze spannende politieke thriller in acht delen van een uur op dvd winnen? Laat dan jouw reactie achter onder dit bericht en je loot automatisch mee!

We geven drie keer de dvd-box van 1993 weg, die op 29 augustus 2017 verschijnt. Rond die tijd maken we ook de winnaars van deze actie bekend.

1993 is geschreven door Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi en Stefano Sardo. De regie is in handen van Giuseppe Gagliardi. De cast bestaat onder andere uit Stefano Accorsi, Guido Caprino, Miriam Leone, Domenico Diele, Tea Falco en Antonio Gerardi.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De duurste stranden van Italië

italiaans voor zelfstudie

Italiaans leren: Italiaans voor zelfstudie