in , , ,

8 tekenen dat je nog steeds een toerist in Napels bent

Procida bij Napels

Inhoudsopgave

1. Je weet niks van koffie

Je weet niet wat je wanneer moet drinken. En hoe. De koffiecultuur in Italië is in Napels op haar sterkst. Net als de espresso. Op de meeste plekken is het gebruikelijk eerst je koffie te betalen. Daarna bestel je met je bonnetje bij de barista. Je gooit de koffie naar binnen en je laat een paar centen als fooi op de bar achter.

Een grote fout is het drinken van cappuccino na elven. Cappuccino is een koffie die alleen geschikt als een soort van ontbijt. Verwacht je karamel of slagroom op je koffie? Dan ben je te vaak bij Starbucks geweest.

2. Je durft de straat niet over te steken

Een beetje bang zijn is goed. Dat houdt je scherp. Maar het moet niet omslaan in zuivere angst om over te steken. Daarmee red je het niet. Sterker nog, het gevaarlijkste wat je kunt doen is proberen om niet overreden te worden. Blijf of koers en houd een constante snelheid als voetganger aan. Zo kunnen de Vespa’s en auto’s je ontwijken. Het is even wennen, maar heb vertrouwen en je zult zien: dit is de manier om in net Napolitaanse verkeer te overleven.

3. Je hebt nog nooit op een Vespa gezeten.

Zelfs honden rijden Vespa in Napels. Huur en een en ervaar het échte Napels.

4. Je besluit de stad in augustus te bezoeken

Een echte beginnersfout. Rondom Ferragosto (15 augustus, en neem dat rondom gerust ruim) is Napels een spookstad. De locals zijn de hitte ontvlucht en liggen aan het strand. Vergeet het maar dat je die leuke adresjes van de Napolitanen nu zelf ontdekt. De enigen die ronddwalen in het historisch centrum zijn de verwarde toeristen. Ben je er nou eenmaal? Ga dan naar Ischia of Procida. Of – als je nog echt een toerist bent – bezoek Capri.

5. Je wordt opgelicht

Die goedkope iPhone in dat mooie doosje blijkt in werkelijkheid een steen. De verkoper is dan al lang weggescheurd op z’n Vespa. Hetzelfde geldt voor het spelen van een spelletje balletje-balletje of een kaarttruc. Trap er niet in. Alleen onwetende toeristen doen dat.

6. Je kent niemand met de naam Ciro of niemand met de naam Gennaro

Dan ben je nog steeds een toerist. Of je hebt jezelf tijdens je verblijf in Napels verstopt in de krater van de Vesuvius.

💡Serietip: kijk een seizoen (of 4) van Gomorra. Mits je een sterke maag hebt, want dit is de maffia zoals ze écht is.

7. Als je de naam Totò hoort denk je aan een band uit de eighties of aan die hond uit The Wizard of Oz

Het is de naam van een iconische acteur uit Napels, uit de vorige eeuw. En het is een afkorting van Antonio.

8. Je huilde maar een keer, toen je aankwam

Het gezegde luidt: ‘Chi viene a Napoli piange due volte: quando arriva e quando parte.‘ In Napels huil je twee keer: bij aankomst en bij vertrek. De eerste keer was het de schok die je de tranen over de wanen liet stromen. Maar huil je niet opnieuw als je vertrekt, dan ben je er simpelweg niet lang genoeg geweest.

Een bewerking van een artikel op matadornetwork.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

20 tekenen waaraan je kunt afleiden dat je Italiaans bent

Trevifontein

9 dingen die je nog niet wist van de Trevifontein