in ,

Besparen op je vliegtickets naar Italië

Bespaartips voor goedkope vliegtickets naar Italië
De beste bespaartips voor goedkope vliegtickets naar Italië (foto: Angela Compagnone/Unsplash)

Alles wordt duurder, zo ook de vliegtickets. Door extra belastingen op vliegen is de prijs van vliegtickets dit seizoen zo’n 12% hoger dan in 2022. Toch is het nog altijd mogelijk om goedkoop naar Italië te vliegen. Hier zijn 10 tips voor je.

1. De beste tijd om goedkope vliegtickets te vinden

Het is het meest gunstig om ongeveer 4 tot 3 maanden voor je reis te boeken als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets. Als je op het laatste moment besluit om er even tussenuit te gaan, is het raadzaam om 8 tot 5 weken voor vertrek je vliegticket te boeken, omdat dan de bodemtarieven beschikbaar komen. Over het algemeen boek je de goedkoopste vluchten gemiddeld 8 weken van tevoren.

2. Laat je bestemming afhangen van de ticketprijs

Natuurlijk is het tof om vooraf te bedenken dat je naar Rome, Milaan of Napels gaat. Maar wat nu als je voor een habbekrats naar Bari kunt? Misschien moet je dan gewoon je plannen omgooien en je laten verrassen. Op veel plekken kun je ook ‘Italië’ als bestemming invoegen en dan zie je direct waar in Italië je het goedkoopst heen kunt.

3. Kies niet standaard voor Schiphol als vertrekpunt

Vliegveld Eindhoven, een mooi alternatief voor Schiphol (foto: Anna Gru/Unsplash)

Veel mensen denken bij vliegen nog altijd standaard aan Schiphol. Hoewel Schiphol voor een groot deel van de Randstad misschien ook wel de beste optie is, loont het zeker de moeite om te controleren of jouw vlucht misschien ook van een andere luchthaven zoals Rotterdam of Eindhoven vertrekt. Of misschien zelfs net over de grens (Düsseldorf Weeze Airport). Dat kan al snel schelen in de ticketprijs én in de wachtrijen. De kans is dan ook groot dat je sneller in de lucht bent dan wanneer je via de hoofdstad reist.

4. Een retourtje kan goedkoper zijn dan een enkeltje

Er zijn veel variabelen die de ticketprijs bepalen. Het is zeker geen gegeven dat een enkeltje goedkoper is dan een retourtje. Dus als je dacht een mooie ticketprijs te hebben geregeld voor een enkele vlucht naar Italië, dan doe je er goed aan om altijd de retourprijs te checken. Omgekeerd geldt ook dat 2 losse enkeltjes goedkoper kunnen zijn dan een retourtje. Het loont om te spelen met data en tijden om de beste deals te vinden.

5. Check altijd de prijs van tickets bij de maatschappij

Het is niet gezegd dat je via de ticketzoekmachines altijd de goedkoopste prijs vindt. Controleer de prijzen op meerdere vergelijkingssites, maar ook altijd op de website van de vliegmaatschappij zelf. Niet zelden vind je bijvoorbeeld voordelige vliegtickets van Transavia gewoon op transavia.com.

6. Kijk of je op andere data kunt vliegen

Degene die het meest bespaart op zijn of haar vliegtickets is degene die het flexibelst is. Als je niet per se op de eerste dag van de zomervakantie hoeft te vliegen – en liever nog helemaal het vakantieseizoen vermijdt – dan kun je de goedkoopste tickets scoren. Dat zijn die prijzen van bijvoorbeeld € 39 waar mee wordt geadverteerd, maar die je vervolgens nooit ziet op de data dat jij wilt reizen. Maar ze zijn er dus wel.

Tip: gebruik de vluchtenzoeker van Google. Via de handige kalenderfunctie vind je snel de goedkoopste vluchten naar jouw bestemming.

7. Overweeg een overstap

Natuurlijk vliegt iedereen het liefst rechtstreeks op z’n bestemming in Italië. Daarom is het meestal ook niet de goedkoopste optie. Mocht je extra tijd hebben, dan kun je soms veel voordeliger uit zijn met een niet-directe vlucht. Je kunt dit ook zien als een kans om een leuke tussenbestemming aan te doen (als je genoeg tijd hebt voordat de aansluitende vlucht vertrekt).

8. Klassieker: verwijder cookies of ga incognito

Een beproefde methode die nog steeds effectief is: vergeet niet om je cookies te verwijderen wanneer je meerdere keren dezelfde websites bekijkt. Sommige websites verhogen namelijk de prijzen wanneer ze zien dat je hun site vaker bezoekt. Een andere optie is om ‘incognito’ te zoeken via Google Chrome of een andere browser te gebruiken. Op deze manier blijf je anoniem tijdens je zoekopdrachten en voorkom je dat de prijzen worden beïnvloed.

9. Nieuwsbrieven en sociale media

Als je geen aanbieding wilt missen, is het handig om te zorgen dat je dicht op het vuur zit. In het geval van goedkope vliegtickets betekent dat dat je ingeschreven bent op de nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen en reisorganisaties. En dat je de gerelateerde sociale media van deze partijen volgt. Hier vind je vaak als eerste de speciale acties. Misschien kun je zelfs wel een filter voor de trips naar Italië instellen.

10. Tips om extra bagagekosten te vermijden

Door deze tips toe te passen, kun je extra bagagekosten vermijden en genieten van een zorgeloze reis naar Italië!

Reis licht, indien mogelijk (foto: White Field Photo/Unsplash)
  • Reis licht: Overweeg om alleen handbagage mee te nemen. Op die manier voorkom je niet alleen extra bagagekosten, maar ook rugproblemen. Je zult verrast zijn hoe weinig spullen je eigenlijk nodig hebt voor een week weg.
  • Weeg je bagage: Als je toch extra items wilt meenemen, zorg er dan voor dat je je bagage weegt voordat je vertrekt. Op die manier kun je eventuele overbagage vermijden en onverwachte toeslagen voorkomen.
  • Bekijk de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij: Elke luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke regels en restricties met betrekking tot bagage. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels voordat je je bagage inpakt. Zo voorkom je verrassingen op de luchthaven.
  • Gebruik reisorganizers: investeer een klein bedrag in slimme reisorganizers om je bagage efficiënt in te pakken. Door je spullen georganiseerd te houden, kun je ruimte besparen en ervoor zorgen dat je alles gemakkelijk kunt vinden.
  • Draag je zwaarste kleding en schoenen tijdens het reizen: Als je items hebt die veel wegen, zoals een dikke jas of stevige laarzen, draag ze dan tijdens je reis. Op die manier bespaar je gewicht in je bagage en voorkom je dat je de maximale bagagelimieten overschrijdt.
  • Verzend je bagage vooruit: als je veel bagage hebt of grote items wilt meenemen, overweeg dan om je bagage vooruit te verzenden in plaats van mee te nemen op het vliegtuig. Dit kan kosten besparen en het reizen gemakkelijker maken. Dit is ook een handige tip voor als je souvenirs vanuit de Laars mee naar huis wilt nemen.

Heb je zelf nog tips om te besparen op je vliegtickets naar Italië? Laat dan hieronder jouw reactie achter.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Daar zijn we weer, in het ziekenhuis

Italiaanse toestanden: kleine ingreep – deel 2

Met eigen auto op vakantie, Toscane populairst

Vakantiegangers naar Italië gaan met de eigen auto, Toscane nog altijd het populairst