in ,

Recept: cavatappi met pesto en groente

Cavatappi met pesto en groente
Cavatappi met pesto en groente (foto: Elisabetta Cascino)

Pasta in de vorm van kurkentrekkers (de betekenis van cavatappi), het is weer eens wat anders! Mocht je geen cavatappi kunnen vinden, dan kun je natuurlijk een andere pasta gebruiken zoals penne of fusilli.

Dit pastarecept met pesto en groente is smaakvol en eenvoudig; ideaal als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan maar wel iets gezonds op tafel wil zetten. Wil je een beetje smokkelen en dit gerecht nóg sneller op tafel zetten, gebruik dan een kant-en-klare pesto. Zorg er dan wel voor dat deze van een goede kwaliteit is. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de cavatappi met pesto en groente

Voorgerecht voor 4 personen

Voor de pesto:

  • 40 gram (2 plantjes) basilicum
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 klein teentje knoflook
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • snufje zout

Voor de rest van het gerecht:

  • 320 gram cavatappi (of andere pasta)
  • 3 el olijfolie
  • 200 gram mini trostomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 100 gram diepvriesdoperwtjes
  • zout en peper

Bereiding van de cavatappi met pesto en groente

  1. Zet eerst een pan met ruim water op het vuur.
  2. In de tussentijd maak je de pesto: pluk de blaadjes van de plant en spoel ze voorzichtig af. Dep de blaadjes droog met keukenpapier. Doe de basilicum samen met de pijnboompitten, knoflook, een snufje zout en de helft van de olie in een blender en pulseer tot een grove massa. Schenk rustig de rest van de olie erbij en pulseer tussendoor. Voeg op het laatste de kaas toe en meng goed door.
  3. Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur en bak de broccoliroosjes enkele minuten. Zet het vuur iets zachter en voeg de tomaatjes toe en een klein scheutje kookwater. Laat nog eens 5 tot 10 minuten sudderen.
  4. Zout het pastawater en hou wat pastawater apart (dit heb je straks nodig voor de saus). Kook de pasta volgens de aangegeven tijd. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan het kookwater.
  5. Giet af en voeg de pasta met doperwtjes toe aan het groente-pestomengsel.
  6. Leng de pesto aan met een scheutje kookwater en voeg dit toe aan de pasta. Meng alles goed door elkaar heen en voeg eventueel nog wat kookwater toe als dat nodig is.
  7. Verdeel over de borden en voeg naar smaak nog wat zwarte peper toe en geraspte kaas.

Written by Elisabetta Cascino

Naast liefhebber van lekker eten, fan van het Italiaanse leven, een dromer en een denker, ben ik expert op het gebied van het mediterraan dieet en de mediterrane leefstijl. Veel mensen willen graag gezonder leven, maar dit kan een behoorlijke uitdaging zijn. Mijn ambitie is mensen te inspireren hun dolce vita te leven en hen hierbij te ondersteunen. Dit doe ik door het delen van mediterrane recepten op mijnmediterraneleefstijl.nl, het geven van voedingsadvies en leefstijlcoaching.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brescia

9 redenen om Brescia te bezoeken

pompoenrisotto

Recept: pompoenrisotto