in ,

Coronaproof op vakantie naar Italië in 2021

Wat zijn de mogelijkheden om in 2021 coronaproof op vakantie naar Italië te gaan?

Vorig jaar zomer leek de situatie rond het coronavirus te verbeteren en konden we zelfs weer eventjes naar Italië. Maar aan het eind van de zomer verslechterde de situatie snel. In Italië, maar ook in Nederland en België en eigenlijk overal ter wereld. Nu kijkt iedereen reikhalzend uit naar de volgende vakantie, maar wanneer kunnen we weer veilig? En hoe ziet zo’n coronaproof vakantie naar Italië er dan uit?

Want laten we wel wezen: ook als we weer op de goede weg lijken (al dan niet geholpen door een vaccin en seizoensinvloeden), dan blijven veel maatregelen voorlopig nog wel van kracht.

Dat houdt een deel van jullie tegen om nu al iets te boeken, zo blijkt uit de poll die we in onze Italië-groep op Facebook hielden:

Maar ook een aanzienlijk deel heeft al wél nieuwe reisplannen gemaakt. Als Italië-hebbers kijken we graag vooruit naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden.

De volgende opties lijken ons het meest geschikt voor een coronaproof Italië-vakantie in 2021:

1. Roadtrip met de eigen auto

Met de eigen auto naar Italië reizen was altijd al populair onder Nederlanders en Belgen, maar in tijden van corona is eigen vervoer eigenlijk wel een must. Veel veiliger dan met honderden mensen in een vliegtuig zitten en sowieso altijd al veel milieu-vriendelijker.

Met de auto naar Italië: geen probleem (foto: Edward Hendriks)

Heb je geen eigen auto? Dan kun je er natuurlijk ook eentje huren. In plaats van een fly & drive, boek je dan gewoon al in Nederland of België jouw huurauto en dan trek je er lekker op uit met je eigen gezin. De verhuurbedrijven zorgen ervoor dat elke auto voor een nieuwe klant compleet wordt gereinigd en gedesinfecteerd.

Deze optie is ook een goede als je eigen auto niet geschikt is om een lange rit mee te maken. Meer tips over een autovakantie naar Italië vind je hier.

2. Huur je eigen camper

Heb je meer ruimte nodig en mag de vakantie van jou al beginnen wanneer je de oprit afrijdt, dan moet je eens kijken naar een camper. De verhuur van campers heeft een grote vlucht genomen, al voordat we te maken kregen met de pandemie.

Camperplaats Agrisosta Orticillo
Camperplaats Agrisosta Orticillo (foto: Facebook)

Het grote voordeel van een camper is dat je alles makkelijk mee kunt nemen en dat je hem neer kunt zetten waar je wilt.

Je kunt de camper die je huurt ook prima afstemmen op de grootte van je gezelschap en de trip die je gaat maken. Italië biedt goede faciliteiten voor campers, zoals prachtige camperroutes en camperplaatsen op goede locaties.

Kijk voor een wereldwijd aanbod van huurcampers eens op Camperdays.

3. Je eigen vakantievilla

Corona heeft ons bewust gemaakt van de risico’s van op een kluitje zitten. Grote hotels met duizenden gasten, dat is nog even niet wat we kunnen of willen. Maar een eigen vakantiehuis of zelfs een eigen vakantievilla, dat is volkomen coronaproof te noemen.

Lekker relaxen in je privévilla met zwembad (foto: Pixabay)

Boek je huis via Airbnb of een van de andere aanbieders van vakantiehuisjes. De kans is groot dat je een leuke deal kunt maken, omdat veel mensen nog twijfelen over het boeken van een vakantie in de zomer.

4. Rustige campings

Is de ‘bubbel’ van een eigen vakantiehuis niks voor jou? Dan kun je relatief veilig een camping opzoeken. Het is bekend dat het virus in de buitenlucht nauwelijks van de ene mensen op de andere overdraagbaar is, zeker niet als je de afstandsregels in acht neemt.

Een kleinschalige camping in het Aostadal (foto: aiguillenoire.com)

Als het coronaproof moet zijn, is het wel handig om je te beperken tot de kleinere campings en niet de massale vakantieparadijzen aan het Gardameer op te zoeken.

Wildkamperen met je tent of je camper is in Italië officieel niet toegestaan, maar in de niet-toeristische gebieden of op bergen van meer dan 2.000 meter hoogte wordt het gedoogd.

5. Alternatief: blijf in NL of BE

Toegegeven, deze is minder leuk voor Italofielen. Maar wist je dat er in Nederland of België ook heel veel dolce vita te vinden is? Het bourgondische leven lijkt zich in de lage landen vooral in het zuidelijk deel af te spelen. Dus misschien is dit het moment om die vakantie in de Limburgse heuvels te boeken. Of dan al lang geplande weekend in Brussel eindelijk te gaan beleven.

De Basiliek in Oudenbosch is een kopie van de Sint Pieter in Rome (foto: Wikimedia)

Nederland biedt meer Italië dan je denkt: Romeinse steden als Maastricht en Nijmegen, een replica van Het Laatste Avondmaal, onze eigen Scheve Toren en een kopie van de Sint Pieter in Oudenbosch. Op Ciao tutti vind je veel inspiratie over het beleven van een Italiaanse vakantie in Nederland.

Wat doe jij deze zomer?

Bij Dit is Italië zijn we benieuwd hoe jij je zomer gaat doorbrengen. Heb je al plannen voor een coronaproof vakantie? Of durf je het toch nog niet aan om iets te boeken? Laat het weten via een reactie onder dit artikel.

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

poster van een mokkapotje met daarboven Italiaanse koffie

Italië thuis: 18 sfeervolle tips om Italië in huis te halen

Pesto: 8 variaties op een thema