in , , , ,

De beste plek in Italië om te wonen

Bolzano - de beste plek in Italië om te wonen

Een nieuw onderzoek en een nieuwe beste plek in Italië om te wonen. Het is niet Milaan, het is niet Turijn en het is ook niet in Toscane. Nee, de beste woonplek in Italië in 2015 is Bolzano in Trentino-Zuid-Tirol.

De Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore heeft haar jaarlijkse leefkwaliteitsonderzoek weer uitgevoerd. Heel Italië is beoordeeld op de sterkte van de economie, de omgevingsfactoren en de vrijetijdsbestedingen.

Het leven is goed in Bolzano

Het onderzoek noemt Bolzano in Trentino-Zuid-Tirol als de Italiaanse stad met de beste kwaliteit van leven. Bolzano wordt verrassend genoeg op de voet gevolgd door Milaan, dat acht plaatsen steeg in vergelijking met vorig jaar. De meeste grote steden scoren niet zo goed in het onderzoek om milieu-aspecten en de veiligheid.

Verschillen tussen noord en zuid

De resultaten van het onderzoek bevestigen de verschillen tussen Noord-Italië en Zuid-Italië. Reggio Calabria op de punt van de Laars van Italië eindigde op de laatste plek van de 110 onderzochte plaatsen en regio’s. Het gemiddelde inkomen en de zorg voor kinderen zijn hier ver onder niveau.

Bolzano heeft twee keer de werkgelegenheid van Reggio Calabria. De werkgelegenheid in Milaan ligt maar liefst 70% hoger dan die in Napels. Bolzano eindigde al vier keer eerder aan de top van de lijst die sinds 1989 wordt bijgehouden.

Naast werk en inkomen is Bolzano ook een plek met een hoge gemiddelde levensverwachting en een diverse vrijetijdsmarkt. Er zijn veel culturele en sportieve activiteiten en veel Italianen die hieraan meedoen.

Rome daalde van een twaalfde naar een zestiende plek. De top tien bestaat voornamelijk uit noordelijke en centrale regio’s, met Olbia op Sardinië als vreemde eend in de bijt.

De top 10 van beste plekken in Italië om te wonen

1. Bolzano, Trentino-Zuid-Tirol
2. Milaan, Lombardije
3. Trento, Trentino-Zuid-Tirol
4. Florence, Toscane
5. Sondrio, Lombardije
6. Olbia, Sardinië
7. Cuneo, Piëmont
8. Aosta, Aostadal
9. Siena, Toscane
10. Ravenna, Emilia-Romagna

De volledige uitkomsten van alle 36 indicatoren in het onderzoek zijn in te zien op de website van Il Sole 24 Ore.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: bijgeloof, geluk en de decembermaand

Column: Droomhuis gezocht in Italië