in , , ,

Column: eten in de Abruzzen

eten in de Abruzzen

Ken je de Abruzzen (ook wel Abruzzo genoemd)? Deze Italiaanse regio is absoluut de moeite waard. Maar dan wel als je van langgerekte stranden houdt en niet al te veel op zoek gaat naar culturele highlights. Voor wie is deze nog ‘onontdekte’ regio geschikt? Voor natuurliefhebbers en rustzoekers en niet te vergeten mensen die dol zijn op lekker eten en zich ook nog kunnen verbazen over de prijs.

Verhuizing naar de Abruzzen

Na zeven jaar aan het Comomeer gewoond te hebben, streken wij deze zomer neer aan de kust van de Abruzzen. Net over de grens van De Marken in een mooi nieuwe appartementencomplex (slechts zes units plus een zwembad). Giulianova is een fijne stad met een mooie promenade en een grote haven.

Da’s dus goed voor veel Italianen in augustus en prima uitgeruste strandtenten. Voor iets meer rust aan het strand hoef je niet veel verder, slechts op 15 minuten rijden lig je al op je eigen stekkie met twee ligstoelen en een parasol voor 7 euro per dag. Hier geen parade van mooie mensen maar families met kinderen en grootouders die ook nog eens graag hun lunch met je delen.

Oma’s pasta

Wil je tussen de middag lekker eten dan kan je bij de oma’s pasta bestellen. Pasta met tonijn of een grote pan met pasta en zeevruchten. Dit alles begeleidt door een fijne witte wijn. Geserveerd op simpele plastic borden en uiteindelijk een rekening van een tientje per persoon.

Luxe uit eten

Om een keer luxe uit eten te gaan en in de sfeer van de Abruzzen hadden wij bedacht te gaan eten in een trabocco. Wij reserveerden een lunch voor twee in deze voor de regio typische vissershut. Het voorgerecht bestond uit diverse bereidingen van tonijn en inktvis. Daarna volgden nog de pasta met vis, een moot vis en een dessert met fruit en een vers chocoladetaartje. Wij kozen een frisse witte huiswijn en besloten deze middag met een espresso.

Goedgeklede dames en heren

Het publiek bestond uit studenten, een plaatselijke beroemdheid en goedgeklede dames en heren. De setting is natuurlijk heel bijzonder en ook het feit dat wij met z’n tweetjes waren gaf ons een bijzonder gevoel. Helaas deed de rekening dat ook. Honderd euro! Niet snel voor herhaling vatbaar. Dan raad ik mijn publiek eerder aan om bijvoorbeeld naar Osteria San Benedetto te gaan in Delebio. Een klein, nietszeggend dorpje aan de rand van het Comomeer , waar een excellent vijfgangenmenu geserveerd wordt met de mooiste wijnen voor maar veertig euro per persoon.

Hester Meerveld

Geschreven door Hester Meerveld

Amsterdamse (1971) met een grote liefde voor Italië en de Italiaanse keuken. Hobby's zijn lezen, koken, bakken, bloggen. Getrouwd, moeder van drie (19, 5 en 2). Nu pendelend, straks voor vast in Wijchen. Wij hebben zeven jaar aan het mooie Comomeer gewoond en komen daar nog graag. Verder surf ik langs het hele net om te twitteren, kookblogs te lezen, mooie spullen te kijken en hier en daar informatie over Italië verschaffen. Grote droom is om een kook- of modewebshop te ondersteunen met het schrijven van teksten en foto's te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Column: te voet naar Rome – deel 10

Bruschetta

10 tekenen dat je nog niet helemaal thuis bent in de Italiaanse keuken