in ,

Fendi vestigt hoofdkantoor in Mussolini’s Colosseo Quadrato

Het luxe modemerk Fendi neemt zijn intrek in het ‘Vierkante Colosseum’ (Colosseo Quadrato) in de wijk EUR. Deze wijk werd door Mussolini opgezet voor de Wereldtentoonstelling van 1942. Deze vond door het uitbreken van de oorlog nooit plaats.

Het gebouw – dat officieel ‘Het Paleis van de Italiaanse Beschaving’ heet – is beeldbepalend voor de fascistische wijk even ten zuiden van Rome. Het gebouw is sinds de Tweede Wereldoorlog al verlaten, afgezien van een korte periode waarin het diende om wat overheidsfunctionarissen te huisvesten.

Het ontwerp is een fascistische interpretatie van een Romeins amfitheater en het oorspronkelijke idee was dat het een tentoonstellingsruimte zou zijn. Na decennia van leegstand is het nu voor miljoenen opgeknapt. Ook betaalt Fendi naar verluid 240.000 euro huur per maand.

Het Colosseo Quadrato op bewegende beelden

Het gebouw stond zo lang leeg omdat geen enkel bedrijf of merk zich met het fascisme wilde afficheren. Fendi heeft daar naar eigen zeggen niet zo veel problemen mee. ‘De Romeinen houden van dit gebouw omdat het lijkt op het Colosseum en omdat het een meesterwerk van de modernistische architectuur is. En bovendien leefde of werkt hier nooit ook maar één fascist.’

In het kantoor komen 400 medewerkers van Fendi en een bontatelier. De begane grond zal opgesteld worden voor bezoekers. Zij kunnen in een permanente tentoonstelling informatie over het gebouw en de wijk EUR krijgen.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: de olijvenoogst

Column: te voet naar Rome – deel 19