in

Fendi vestigt hoofdkantoor in Mussolini’s Colosseo Quadrato

Het luxe modemerk Fendi neemt zijn intrek in het ‘Vierkante Colosseum’ (Colosseo Quadrato) in de wijk EUR. Deze wijk werd door Mussolini opgezet voor de Wereldtentoonstelling van 1942. Deze vond door het uitbreken van de oorlog nooit plaats.

Het gebouw – dat officieel ‘Het Paleis van de Italiaanse Beschaving’ heet – is beeldbepalend voor de fascistische wijk even ten zuiden van Rome. Het gebouw is sinds de Tweede Wereldoorlog al verlaten, afgezien van een korte periode waarin het diende om wat overheidsfunctionarissen te huisvesten.

Het ontwerp is een fascistische interpretatie van een Romeins amfitheater en het oorspronkelijke idee was dat het een tentoonstellingsruimte zou zijn. Na decennia van leegstand is het nu voor miljoenen opgeknapt. Ook betaalt Fendi naar verluid 240.000 euro huur per maand.

Het gebouw stond zo lang leeg omdat geen enkel bedrijf of merk zich met het fascisme wilde afficheren. Fendi heeft daar naar eigen zeggen niet zo veel problemen mee. ‘De Romeinen houden van dit gebouw omdat het lijkt op het Colosseum en omdat het een meesterwerk van de modernistische architectuur is. En bovendien leefde of werkt hier nooit ook maar één fascist.’

In het kantoor komen 400 medewerkers van Fendi en een bontatelier. De begane grond zal opgesteld worden voor bezoekers. Zij kunnen in een permanente tentoonstelling informatie over het gebouw en de wijk EUR krijgen.

LEES OOK:
EXPO 2015

Bron: thelocal.it

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Column: de olijvenoogst

Column: te voet naar Rome – deel 19