in ,

Italia, grande amore

Een persoonlijk verhaal over de mooiste plekken van Italië

Anna komt na een tijd weer terug in Italië. Haar reis begint in Verona. Herinneringen van vroeger komen boven. Tijdens haar verblijf in Verona ontdekt ze het prachtige kasteel van de familie La Contessa. Met een bezoek aan het kasteel vindt ze een foto met een gedicht, dat haar doet denken aan haar eigen moeder.

Met Roberto ontdekt ze opnieuw Verona. Vervolgens nodigt Roberto haar uit om mee te gaan naar Puglia. Zodoende maakt ze opnieuw kennis met de liefde en ontdekt ze het zuiden van Italië.

Dit verhaal neemt je mee naar de mooiste plekken van Italië. De prachtige plekken in Verona en Puglia worden besproken met de daarbij behorende anekdotes, geschiedenis, streekgerechten, bijzondere pasta, brood en foto’s.

Het boek bevat 24 foto’s van Italiaanse landschappen die in het boek voorkomen.

Een fragment uit het boek:

Terugblik

Het kleine handje van Lorenzo voel ik in mijn hand. Lorenzo is alweer twee jaar oud. Hij heeft hetzelfde haar als zijn vader en de grote donkere ogen van zijn moeder. Hij praat honderduit in zijn eigen peutertaal.

Opeens roept hij: ‘Vogel!’

Met Lorenzo kijk ik hoe de vogel wegvliegt en neerstrijkt in een van de olijfbomen verderop.

We lopen over het uitgestrekte landschap waar de horizon tot ver reikt. Aan de ene kant van het pad staan talloze amandelbomen, waardoor het hier heerlijk geurt. De wind voert de frisse kruidige geuren van de amandelbomen en het landschap met zich mee.

Lorenzo is gek op amandelen en hij kan niet wachten om de amandelen te plukken. Hij heeft al snel in de gaten dat de bomen er vol mee zitten. Met zijn kleine vingertje wijst Lorenzo naar de bomen.

‘Bravo, Lorenzo! Goed gezien.’

Een van de takken trek ik iets naar beneden om de amandelen te kunnen plukken. Gretig doet Lorenzo zijn handjes in de lucht en helpt op zijn manier mee met het plukken van de amandelen. Hij haalt ze voorzichtig van de tak af en legt ze in het mandje dat we hebben meegenomen. Lorenzo wil de hele boom wel leegplukken, zo enthousiast is hij.

‘Zo is het wel genoeg hoor,’ zeg ik lachend tegen hem. ‘Kom, we gaan terug, de mand is nu goed gevuld.’

Lorenzo kijkt me lachend aan en pakt mijn hand.

Na een warme dag begint het nu wat af te koelen. Nu staat de zon al wat lager waardoor de kleuren op het land zachter worden. De wind zet iets aan en de bladeren van de bomen deinen zachtjes op en neer. Lorenzo huppelt voor mij uit en zijn zwarte haren dansen mee op het ritme van de wind. Glimlachend volg ik hem. Aan het einde van het pad zie ik de masseria. De boerderij ligt te midden van het Pugliese landschap. Afgebakend door een lange lage witte stenen muur. Lorenzo ziet zijn moeder en rent op haar af.

‘Mama, mama!’

‘Ciao Lorenzo.’

Zijn moeder zakt door haar knieën met haar armen wijd open. Lorenzo rent in haar armen. Ze tilt hem op en draait in het rond. Lorenzo gilt het uit van plezier.

‘Wat een mand vol met amandelen hebben jullie geplukt! Gaan jullie mee naar de orto?’

Terwijl we naar de moestuin lopen haal ik diep adem om de frisse lucht helemaal in mij op te nemen. 

Wat ruikt het toch heerlijk hier. Over het landschap heen kijkend gaan mijn gedachten naar een paar jaar geleden.

Italia, grande amore
door: Elisa Margaret
175 blz.
€ 19,95
Uitgave in eigen beheer, oktober 2017
ISBN 9789463452090

Dit boek kun je bestellen op Boekenbestellen.nl

 

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

spinaziesalade

Italiaans herfstrecept: spinaziesalade met artisjokken en parmezaanse kaas

Sinterklaas in Italië

Wild Geraas 2.0: Sinterklaas in Italië en de rest van de wereld