in

Italiaans recept: risotto met saffraan

Italiaans recept: risotto met saffraan

Tijd voor weer eens een heerlijk Italiaans recept. Wat dacht je van risotto met saffraan? Om je vingers bij af te likken! Kijk maar even mee hoe je deze lekkere Italiaanse maaltijd eenvoudig zelf maakt.

Benodigdheden

  • 160 gram Carnaroli-risotto
  • 1 sjalot
  • 30 gram boter
  • 10 tot 20 draadjes saffraan
  • 100 ml Italiaanse droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 gram Parmagiano Reggiano
  • zeezout
  • verse peper

Voorbereiding

Zet als eerste de bouillon op het vuur, zodat deze op tijd heet is. Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze dan in kleine stukjes. Doe de saffraan in een glas warm water, in het glas moet ongeveer 50 ml water zitten. Schaaf de Parmagiano Reggiano alvast, zodat deze gelijk door de risotto kan als je hieraan toe bent.

Bereiding

Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en als deze goudbruin is, fruit je de sjalot. Na twee minuten doe je de risotto in de pan. Bak deze één tot twee minuten mee.  Het vocht uit de pan moet worden opgenomen door de korrels. Binnen enkele tijd worden de korrels hierdoor glazig.

Dit is het moment om de risotto te blussen met witte wijn. Laat de wijn absorberen. Doe het water met de saffraan in de pan en laat ook het water absorberen door de korrels. Vervolgens voeg je soeplepel voor soeplepel de kippenbouillon toe. Blijf dit proces herhalen tot de risotto bijna gaar is, doorgaans duurt dit iets langer dan vijftien minuten.

Als het nagenoeg gaar is, haal je de pan van het vuur. Voeg nog een klein beetje bouillon toe. De risotto blijft hierdoor lekker vochtig en gaart vanzelf verder tot de perfecte korrel. Voeg naar smaak wat peper en zeezout toe en laat de Parmagiano Reggiano smelten in de pan. Roer er tot slot nog een klein beetje boter doorheen voor een extra romige smaak. De risotto met saffraan is nu helemaal klaar.

Buon appetito!

Geschreven door Kirsten van AllesOverItaliaansEten.nl

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Column: met je voeten in het beton

onmisbare Italiaanse ingrediënten voor de Italiaanse keuken

10 onmisbare Italiaanse ingrediënten (en waar je ze kunt vinden)