in

Italië nr. 1 reisbestemming voor alleenreizende vrouwen

Alleenreizende vrouwen gaan graag naar Italië
Alleenreizende vrouwen gaan graag naar Italië (foto: Pexels)

Wat is de grootste opkomende markt van allemaal? Het antwoord is niet geografisch maar demografisch: het is de vrouw! De Harvard Business Review beschreef deze ontwikkeling al een aantal jaren geleden en vandaag de dag wordt dit ook veelvuldig bevestigd binnen de toeristische sector. Onlangs concludeerde tijdschrift Forbes nog dat vrouwen zo’n 80% van alle reis-gerelateerde beslissingen en boekingen maken. Het type reis dat zij ieder de laatste jaren steeds vaker boeken is een soloreis, de gemiddelde avontuurlijke reiziger is dan ook geen 28-jarige man, maar een 47-jarige vrouw.

Reiszoekmachine HomeToGo deed onderzoek naar de drijvende kracht achter de reisindustrie en ontdekte dat vrouwen niet alleen de reisbeslissingen nemen, maar ook steeds vaker alleen op reis gaan. De zoekmachine zocht uit wat de beste en meest populaire bestemmingen zijn voor vrouwelijke solo-reizigers in 2018.

Hiervoor werden verschillende internationale studies zoals de ‘Global Peace Index’ en het ‘Travel & Tourism Competitiveness Report’ gebruikt en ervaren solo-reizigsters geïnterviewd. Op deze manier selecteerde HomeToGo reisbestemmingen voor verschillende typen vrouwelijke solo-reizigers. Al deze landen werden vervolgens beoordeeld op basis van diverse criteria, met als voornaamste: Veiligheid, Gastvrijheid, Activiteiten, Reizen & Vervoer, Levenskosten en Accommodatie.

Top 4 reisbestemmingen voor vrouwen

Dit was de top 4 van beste landen voor vrouwelijke soloreizigers:

Land

Veiligheid

Gastvrijheid

Activiteiten

Reizen & Vervoer

Levenskosten

Accommodatie

Score

(Max =30)

Italië

4

4

5

4

3

3

23

Peru

3

5

2

1

4

5

20

IJsland

5

5

3

2

1

1

17

Marokko

3

2

2

3

4

2

16

Italië – de perfecte start als solo-reizigster

Al dan niet geïnspireerd door Elizabeth Gilbert’s memorie genaamd Eat, Pray, Love kiezen veel reizigsters voor Italië als (eerste) solo-reisbestemming. Het eten, de heerlijke wijn, de aangeboren gastvrijheid van de Italianen, gecombineerd met het mooie weer en de historie alom, maken een reis binnen de ‘laars van Europa’ onvergetelijk.

Je bent hier als solo-reizigster absoluut veilig en er valt genoeg te zien en beleven om je nooit meer een dag te hoeven vervelen. Er wordt beweerd dat de Italiaanse reiservaring voor veel vrouwen zelfs zo bijzonder was dat ze besloten om Italië nooit meer te verlaten.

Ondanks dat het (openbaar) vervoer, en het dagelijkse leven zelf, soms net wat chaotischer is dan thuis, is rondreizen door Italië eenvoudig. De lokale levenskosten ontlopen de Nederlandse prijzen niet veel maar zijn doorgaans absoluut goedkoper.

Italië is een vakantieland bij uitstek en er zijn dan ook enorm veel vakantiehuizen, hotels en appartementen te vinden. De prijs van een overnachting valt relatief mee, maar Italië is niet de goedkoopste reisbestemming.

Dus. Waar wacht je nog op? Het is tijd om lekker te gaan backpacken door bijvoorbeeld Sicilië!

Bron: persbericht HomeToGo

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 10 mooiste kastelen van Italië

De 10 mooiste kastelen van Italië

140 nieuwe Italiaanse recepten van Jamie Oliver

Italiaans kookboek: Jamie kookt Italië