in ,

Langere meivakantie en kortere zomervakantie?

langere meivakantie?
Een langere meivakantie in Italië vormt een perfect alternatief voor een hete en dure zomervakantie (foto: Anneloes Hendriks)

De reisbranche pleit voor een langere meivakantie van twee weken in plaats van de huidige één week. Volgens Frank Oostdam, directeur van de ANVR, kan de zomervakantie dan wat korter worden. Wat vind jij van dit idee?

Officieel loopt de meivakantie dit jaar van 29 april tot en met 7 mei, maar scholen kunnen ervoor kiezen om een extra week vrij te geven. Dit wordt vaak gedaan zodat Koningsdag in deze vakantie valt.

Populaire reisperiode

De populariteit van de meivakantie als reisperiode groeit nog steeds. Volgens Frank Oostdam van de ANVR komt dit doordat de zomervakantie nog ver weg is en de kerstvakantie al lang geleden is.

Reisorganisatie Sunweb is het hier helemaal mee eens. ‘De meivakantie is de ideale periode om vroeg van de zon te genieten,’ schrijft zij op haar website. ‘Op de meeste vakantiebestemmingen lopen de temperaturen al lekker hoog op en is het minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Perfect dus om tot rust te komen.’

Waarschijnlijk kunnen liefhebbers van Italië-vakanties dit beamen. Alles is in mei lekker groen en het weer is – zeker op de wat zuidelijker gelegen bestemmingen – vaak prima aan het einde van april en het begin van mei.

Zomervakantie

Velen van ons zouden daarom een standaard 2 weken durende meivakantie wel zien zitten. Maar zijn we ook bereid om een week van de zomervakantie op te geven?

Een paar jaar geleden publiceerde de Europese Commissie een rapport waaruit bleek dat Nederland de kortste zomervakantie van Europa heeft.

Samen met Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk valt Nederland in de laagste categorie, met een officiële zomervakantie van 7 weken of minder. Steekt dat even schraal af bij de 3 maanden van Italië!

Kerstvakantie en zomervakantie

Zou jij het zien zitten om de kerstvakantie te verlengen en de zomervakantie in te korten?

Zelfs toen ons kabinet in 2022 overwoog de zomervakantie in te korten om een coronagolf te voorkomen, waren velen van ons niet bereid om een week in te leveren. Vooral leerkrachten waren geen voorstander van dit plan.

Wat vind jij? Moet de meivakantie langer worden en de zomervakantie korter? Of ben je tevreden met de huidige vakantieperiodes? Vul nu de quiz in.

Bron: Telegraaf

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaans afvalprobleem wordt Nederlands CO2-probleem

Italiaans afvalprobleem zorgt voor meer CO2- en stikstof-uitstoot in Nederland

De prijzen van pizza in Italië stijgen door droogte

Duurdere pizza’s in Italië