in , , , ,

Opnamen nieuwe James Bond-film in Matera

Daniel Craig in Venetië
Daniel Craig bij eerdere 007-opnamen in Venetië (foto: Wikimedia)

Een deel van het nieuwste avontuur van James Bond wordt gefilmd in een van de meest karakteristieke landschappen van Italië: de oude zuidelijke stad Matera, die dit jaar eveneens de Europese Cultuurhoofdstad is.

De opnamen voor de nieuwe Bond-film, waarin Daniel Craig voor de vijfde en laatste keer de rol van ‘Bond, James Bond’ aan zal nemen, beginnen op 6 april in Matera. De release van de film staat gepland voor begin 2020.

De filmcrew heeft al een selectie gemaakt aan locaties, zo weet Rai News te melden. In Bond 25, zoals we de nieuwe film voorlopig zullen noemen, zien we de MI6-agent in het historisch centrum van Matera, bij de Romaanse kathedraal en op enkele van de sfeervolle straten en pleinen.

Uiteraard gaat hij ook de oude grotwoningen – de Sassi – binnen, die door Unesco worden beschermd als onderdeel van het Werelderfgoed.

Vaste bezoeker van Italië

007 kent Italië inmiddels als z’n broekzak, nadat hij in de loop der jaren memorabele escapades heeft beleefd in Venetië, Rome, Siena, aan het Comomeer en Gardameer, in de bergen van Cortina d’Ampezzo en aan de kust van Sardinië.

Maar in Bond 25 is nu dus ook het uiterste zuiden van de laars aan de beurt.

Matera is van oudsher een populaire stad bij zowel Italiaanse als internationale regisseurs. Meer dan 50 films en tv-producties werden tegen de achtergrond van het unieke landschap gemaakt, waaronder Mel Gibsons The Passion of the Christ en Wonder Woman van Patty Jenkins.

Basilicata

Matera ligt in Basilicata, een van de armste regio’s van Italië. Hierdoor werd de stad lang geassocieerd met armoede en ellende. De prehistorische grotten werden ooit als ‘nationale schande’ bestempeld, met gezinnen die er nog tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw woonden zonder riool of elektriciteit.

De Sassi, enkele van de oudste continu bewoonde nederzettingen ter wereld, werden ontruimd en de bewoners verhuisden naar nieuwe woningen.

Tegenwoordig zijn de Sassi – waarvan de meeste sinds de ontruiming overheidsbezit zijn – een groeiende toeristentrekpleister. Matera heeft de bezoekersaantallen in het afgelopen decennium flink zien stijgen en de trend zal alleen maar doorzetten nu Matera Culturele Hoofdstad van Europa voor het jaar 2019 is.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stef Smulders maakt zich op voor een bezoek aan de Italiaanse huisarts

Column: fesserie

Een van de mooiste plekken in Ligurië: Ventimiglia

De 15 mooiste campings aan de Italiaanse Bloemenrivièra