in ,

Italiaans recept: Nutella-ijs

Uit: Het grote Nutella-kookboek van Paola Balducchi

Vandaag en morgen is de zomer helemaal terug in Nederland. En wat is er dan lekkerder dan een Italiaans ijsje? Precies, zelfgemaakt Italiaans ijs. En nóg lekkerder is natuurlijk zelfgemaakt Nutella-ijs!

Dit recept voor overheerlijk Nutella-ijs komt uit het grote Nutella-kookboek van Paola Balducchi. Je raadt het al: daar staan alleen maar recepten in met Italiës favoriete ‘gezonde’ ontbijt!

Je hebt alle benodigdheden misschien al wel gewoon in huis! Nutella-ijs is superlekker en supermakkelijk te maken. Je hebt natuurlijk wel een ijsmachine nodig. En ja, je hebt ook wel wat geduld nodig, want het ijs moet nog twaalf uur in de vriezer.

Snel beginnen dus!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 liter melk
  • 2 eetlepels Nutella
  • 100 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 ml slagroom

Bereiding van het Nutella-ijs

Klop de slagroom en warm de melk op. Klop de eidooiers met de suiker en voeg de Nutella, de warme melk en de geklopte slagroom toe. Roer het geheel goed door en en doe het mengsel in een elektrische ijsmachine of handmatig draaiende machine en volg de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Zet het ijs twaalf uur in de vriezer.

Versier het Nutella-ijs eventueel nog met stukjes chocolade en (hazel)noten en serveer het in coupes of schaaltjes. Smullen maar!

Heb je nog geen ijsmachine? Hier kun je ze voordelig aanschaffen.

Nutella-kookboekHet grote Nutella-kookboek
door: Paola Balducchi
447 blz.
€ 19,95
Uitgeverij Becht, september 2009
ISBN 9789023012627

Koop bij bol.com

Beeld: YouTube

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze haalde in 2017 haar C2-certificaat en geeft al 15 jaar Italiaanse les aan Nederlanders. Ze is gecertificeerd door de Università per Stranieri di Siena om Italiaanse lessen te mogen geven. Lotje verzorgde enkele online cursussen van Dit is Italiaans. Ze geeft privé lessen (ook op afstand) via haar taalschool Di' la tua.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

suburra de serie op netflix

Suburra de serie: vanaf 6 oktober op Netflix

watervallen van lillaz

Nationaal Park Gran Paradiso