Vandaag en morgen is de zomer helemaal terug in Nederland. En wat is er dan lekkerder dan een Italiaans ijsje? Precies, zelfgemaakt Italiaans ijs. En nóg lekkerder is natuurlijk zelfgemaakt Nutella-ijs!
Dit recept voor overheerlijk Nutella-ijs komt uit het grote Nutella-kookboek van Paola Balducchi. Je raadt het al: daar staan alleen maar recepten in met Italiës favoriete ‘gezonde’ ontbijt!
Je hebt alle benodigdheden misschien al wel gewoon in huis! Nutella-ijs is superlekker en supermakkelijk te maken. Je hebt natuurlijk wel een ijsmachine nodig. En ja, je hebt ook wel wat geduld nodig, want het ijs moet nog twaalf uur in de vriezer.
Snel beginnen dus!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 liter melk
- 2 eetlepels Nutella
- 100 gram suiker
- 2 eidooiers
- 50 ml slagroom
Bereiding van het Nutella-ijs
Klop de slagroom en warm de melk op. Klop de eidooiers met de suiker en voeg de Nutella, de warme melk en de geklopte slagroom toe. Roer het geheel goed door en en doe het mengsel in een elektrische ijsmachine of handmatig draaiende machine en volg de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Zet het ijs twaalf uur in de vriezer.
Versier het Nutella-ijs eventueel nog met stukjes chocolade en (hazel)noten en serveer het in coupes of schaaltjes. Smullen maar!
Heb je nog geen ijsmachine? Hier kun je ze voordelig aanschaffen.
Het grote Nutella-kookboek
door: Paola Balducchi
447 blz.
€ 19,95
Uitgeverij Becht, september 2009
ISBN 9789023012627
Beeld: YouTube
Comments