in , , ,

Stedentrip? Je kunt nu voordeliger vliegen op Rome dan ooit!

vliegen naar Rome
Je kunt nu heel voordelig naar Rome vliegen (foto's: Pixabay)

Rome, de hoofdstad van Italië, de machtigste stad ter wereld in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk en natuurlijk de stad van de liefde! Minimaal eens in je leven moet je een bezoek gebracht hebben aan deze wereldstad.

En dat is nu wel heel aantrekkelijk, want vliegen op Rome vanuit Rotterdam/Den Haag kost bij Transavia vanaf slechts 33 euro! Of je nu voor het eerst naar Rome gaat of al meerdere reizen gemaakt hebt naar deze prachtige stad, er is zo veel te zien en te beleven, iedere keer weer!

Voordelig vliegen vanaf Rotterdam Airport

Boek je vakantie of stedentrip naar Rome

Als je naar Rome vliegt voor een stedentrip dan zal je vooraf moeten kiezen welke bezienswaardigheden je wilt gaan bekijken. Rome zit namelijk vol met hotspots en toeristische trekpleisters, te veel om in slechts enkele dagen te bewonderen.

Ook als je een langere vakantie in Rome boekt zal je tijd tekort komen als je geen planning of keuzes maakt. Er zijn weinig steden in de wereld waar zoveel te ondernemen is als in Rome. Maar je hoeft natuurlijk niet alles te zien, zeker niet als je al vaker in Rome bent geweest.

Hieronder geven we je graag wat tips voor als je de eerste keer naar Rome gaat én als je er al eerder bent geweest.

Voor de eerste keer in Rome?

In het hedendaagse Rome zijn nog veel overblijfselen van het Romeinse Rijk terug te vinden. Ben je geïnteresseerd in de historie en de cultuur van Rome?

Bezoek dan op z’n minst het Pantheon. Het Pantheon is het best geconserveerde antieke monument van Rome. Het interieur in het Pantheon is minstens zo bijzonder als de buitenkant. De beroemde schilder Rafaël en zijn verloofde, koning Vittorio Emanuele II en Umberto I liggen begraven in dit prachtige gebouw en de 9 meter brede koepel zorgt voor een verfijnde lichtinval.

Het Pantheon in Rome heeft een bijzondere lichinval

Ook moet je als je in Rome bent om cultuur en historie op te snuiven, naar het Forum Romanum dat vroeger gezien werd als het centrum van Rome. Er zijn nog veel ruïnes van tempels te zien. Een bezoek aan dit antieke deel van de stad doe je niet zomaar want het is best nog wel groot. Het is verstandig om een ervaren gids te boeken zodat je een goede rondleiding krijgt.

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het Colosseum, dat behoort tot een van de 7 wereldwonderen en het Theater van Marcellus om je cultuurreisje mee af te sluiten.

Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld!

In Rome vind je ook Vaticaanstad. Het ligt volledig ingesloten door de stad Rome en is de kleinste onafhankelijk staat ter wereld! Het is namelijk niet groter dan 44 hectare en er wonen ongeveer 1.000 mensen.

Vaticaanstad ken je waarschijnlijk wel van de toespraken van de Paus. Hij spreekt vanaf het Sint Pietersplein in Vaticaanstad de wereld toe tijdens Kerstmis en Pasen. Vanuit de grote koepel van de Sint-Pietersbasiliek heb je een geweldig uitzicht over Vaticaanstad en een gedeelte van Rome.

Dit is trouwens niet het enige historische gebouw. Vaticaanstad staat vol met prachtige oude gebouwen en monumenten. Je vindt er de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en het Apostolisch paleis.

De beroemde wenteltrap van het Vaticaans Museum

Al vaker in Rome geweest?

Dan heb je ongetwijfeld de bovenstaande plekken al bezocht. Dan wordt het tijd voor de wat minder bekende prachtige bezienswaardigheden in Rome.

Bekijk Rome Ondergronds bijvoorbeeld! Ga naar het Wagenrenstadion van het oude Rome, qua capaciteit en populariteit minstens zo groot als het Colosseum. Of bezoek het oude Romeinse atletiekstadion dat precies onder het druk bezochte Piazza Navona ligt.

Dit zijn enkele verborgen parels onder de grond van Rome. Je kunt ondergronds ook een bezoek brengen aan De Tombe van de Scipio’s, de Vaticaanse necropool of het Barberini Mithraeum. 

Heerlijk slenteren door het oude Rome

Romeinse keuken

De Romeinse keuken ken je ook vast wel als je vaker in Rome bent geweest. Maar ben je al eens in de wijk Testaccio geweest? Dit is werkelijk het paradijs voor iedereen die van lekker eten houdt!

Deze gezellige volksbuurt kan gezien worden als het kloppend hart van de Romeinse keuken. Er is een enorme markt, vele restaurantjes en winkels waar ze plaatselijke delicatessen verkopen. Wil je tijdens deze reis Rome niet alleen zien maar ook proeven? Sla dan een bezoek aan Testaccio niet over!

Ben je al vaker in Rome geweest? Wat zijn jouw tips voor anderen? Laat hieronder je reactie achter.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Avatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Agriturismo Sant'Agata in Toscane

Agriturismo Sant’Agata: vakantie op het platteland van Toscane

is Italië een derdewereldland?

Column: is Italië een derdewereldland?