in

Voorjaarsvakantie plannen? Ga eens naar het Gardameer

Gardameer Italië

Het Gardameer is met een omtrek van ruim 158 kilometer het grootste meer van Italië. In het meer liggen zeven kleine eilandjes en rond het meer groeien citrusbomen, oleanders en palmen. Naast zwemmen en verschillende watersporten kan je uitstapjes maken naar de leuke dorpjes en stadjes aan de rand van het meer, zoals naar Peschiera, en Romeinse ruïnes of middeleeuwse kastelen bezoeken. Het Gardameer ligt in de regio Lombardije, waar je met de auto gemakkelijk naartoe rijdt.

Limone Gardameer

Limone
Limone is een klein dorp (ongeveer 1000 inwoners) op de noordwestelijke oever van het meer. Tot voor kort werkte de ganse bevolking in de citroenteelt. Tegenwoordig is het toerisme een belangrijker inkomstenbron geworden. Iedere eerste en derde dinsdag van de maand wlordt hier een gezellige markt gehouden. Ga vooral ook langs bij de citroenentuinen en de parochiekerk San Benedetto, met prachtige schilderijen van Andrea Celesti.

Peschiera GardameerPeschiera del Garda
De plek waar nu Peschiera del Garda ligt wordt al sinds de prehistorie bewoond. De Romeinen stichtten op deze plaats de stad Ardelica, die na het verval van het Romeinse Rijk werd verlaten. In 983 werd er een kasteel gebouwd, waaromheen een dorp werd gevormd. Toen Lombardije-Venetië onder Oostenrijks bewind was, fungeerde Peschiera del Garda als vestingstad. Het fort en de verdedigingswallen van Peschiera del Garda zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Het fort ligt op een eilandje in de monding van de rivier Mincio.

LEES OOK:
Puur genieten: herfstvakantie aan de Toscaanse kust

Peschiera del Garda heeft een autovrij centrum, waar je rustig kunt rondwandelen Rond het Gardameer liggen tal van interessante oude dorpen. In Toscolano kun je de resten van een Romeinse villa bekijken. In Malcesine kun je het middeleeuwse kasteel bezichtigen en met een kabelbaan de berg opgaan waarvandaan je een prachtig overzicht op het meer hebt. In Sirmione bevindt zich een ander kasteel, dat pal aan het meer ligt. Verder staat dit stadje bekend om zijn thermale baden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Gardameer.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Binnenkort in de bioscoop: Io e te

Rai Uno online kijken

Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken