in

6 Italiaanse auto’s in de (hoofd)rol

Maar er zijn er veel en veel meer!

2. Ferrari 308 in Magnum P.I. (1980-’88)

Hawaï, Tom Selleck, en goede scenario’s zijn de ingrediënten die van deze televisie-serie een wereldwijd succes maakte. Maar er is geen twijfel over mogelijk dat iedereen Magnum P.I. vooral  zal onthouden vanwege de prachtige en snelle rode Ferrari 308 met het kenteken Robin 1. Die auto werd een icoon voor de jaren 80-generatie en was een solide lid van de cast.

De Ferrari waarin Tom Selleck reed is te koop!

Tijdens de opnames werden er verschillende exemplaren van hetzelfde model gebruikt: de auto’s in de beste staat voor de opnames van dichtbij, die met wat kleine manco’s voor de spectaculairdere scènes. Allemaal werden ze aangepast aan het lange lijf van Tom Selleck, zodat hij makkelijker in en uit kon stappen. Zijn lengte was trouwens ook de reden waarom Magnum P.I altijd met open dak reed.

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Natte haren -Over hoe Italianen niet zonder föhn kunnen

Column: natte haren, het Italiaanse ‘living on the edge’