in

6 Italiaanse auto’s in de (hoofd)rol

Maar er zijn er veel en veel meer!

4. Lancia Aurelia B24 in Il Sorpasso (The Easy Life, 1962)

The Easy life is een cult-comedie geregiseerd door Dino Risi. Het is waarschijnlijk een van de beste films die Italië ooit heeft voortgebracht. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Lancia Aurelia B24 waar de drie hoofdrolspelers Vittorio Gassman als de 40-jarige afgematte Bruno, Jean-Louis Trintignant als de jonge student Roberto en Catherine Spaak als Bruno’s dochter Lilly mee door Rome, Lazio en Toscane rijden. De chemie tussen hen én de reis die ze maken in deze bijzondere auto zorgen ervoor dat je blijft kijken.

Voor de film werden twee auto’s gebruikt: een lichtblauwe voor de buitenopnames en een blauwgroenige voor de studio-opnamen binnen. De kleur van de auto was verder niet van belang: de film is in zwart-wit. En mocht iemand zich zorgen maken over het tragische lot van de Lancia Aurelia: aan het eind van de film wordt een andere Italiaanse auto opgeofferd, de Siata 1400 Cabriolet.

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Natte haren -Over hoe Italianen niet zonder föhn kunnen

Column: natte haren, het Italiaanse ‘living on the edge’