in

6 Italiaanse auto’s in de (hoofd)rol

Maar er zijn er veel en veel meer!

5. Lamborghini Murciélago Roadster in The Dark Knight Trilogy (2004)

De Lamborghini’s zijn, net als Ferrari’s, zeer geliefd in Hollywood. In The Italian Job (1968) kun je een Miura P400 in een bijrol terugvinden, Rocky heeft zijn eigen Jalpa in Rocky IV (1982) en in Mission Impossible III reist Tom Cruise in een knalgele Gallardo (2006). Tijdens de wereldpremière van deze film in Rome arriveerde de complete cast zelfs in 10 Lamborghini’s!

Deze scène doet fans van Italiaanse auto’s pijn

En het laat zich raden waar Bruce Wayne in rond rijdt als hij niet als Batman in zijn Batmobile stapt. Juist, in een Lamborghini. En niet zomaar eentje, een Lamborghini Murciélago. En laat dat nu net Spaans zijn voor ‘vleermuis’.

Heel wat autoliefhebbers zullen tijdens de tweede film, The Dark Knight Rises,  met gemengde gevoelens hebben gezien hoe Bruce een politiekonvooi beschermt tegen een aanslag door zijn eigen Lamborghini voor de aanstormende truck te rijden. Hij voorkomt zo de aanslag, maar van zijn Murciélago blijft weinig meer heel. Niet dat hij er lang over treurt, want in het laatste deel van de trilogie rijdt hij vrolijk rond in een Lamborghini Aventador.

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Natte haren -Over hoe Italianen niet zonder föhn kunnen

Column: natte haren, het Italiaanse ‘living on the edge’