in

6 Italiaanse auto’s in de (hoofd)rol

Maar er zijn er veel en veel meer!

3. Ferrari Daytona Spider 365 en Testarossa in Miami Vice (1984-’90)

In Miami Vice gaan undercover agent James ‘Sonny’ Crockett en zijn partner agent Ricardo ‘Rico’ Tubbs gezamenlijk de strijd aan met drugshandelaren in Miami. Het succes van deze zeer populaire serie was een combinatie van locaties, muziek en kleuren. Maar net als in Magnum P.I. speelde de Ferrari een belangrijke rol als de auto van Sonny als undercover-drugskoerier.

Er werden twee verschillende auto’s gebruikt in de serie. In de eerste twee seizoenen een mooie zwarte Ferrari Daytona Spider 365, die vernietigd wordt in een explosie aan het begin van het derde seizoen.

Daarvoor in de plaats komt een schitterende en gloednieuwe witte Ferrari Testarossa. Ferrari zelf was namelijk niet gecharmeerd van de zwarte Daytona die eigenlijk een replica was, en schonk twee Testarosso’s om te gebruiken. In de film Miami Vice uit 2006 rijden Sonny en Rico ook rond in een Ferrari, een 430 dan wel.

Zeg nou zelf: dit is toch heerlijke jaren 80-decadentie?

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Italiaanse justitie wil vervolging voor hulp bij dood dj Fabo

Natte haren -Over hoe Italianen niet zonder föhn kunnen

Column: natte haren, het Italiaanse ‘living on the edge’