in , , , ,

Aanrader: fietsen in Lucca

fietsen in Lucca

Lucca is een van de 10 provincies van het Italiaanse Toscane, Lucca kent een prachtige hoofdstad, eveneens Lucca genaamd, met een levendige binnenstad. In veel steden in Toscane kan fietsen nogal een uitdaging zijn door het drukke verkeer of forse hoogteverschillen, maar Lucca is een perfecte binnenstad om per fiets te ervaren. De historische stad is namelijk grotendeels autovrij en erg vlak.

Bezienswaardigheden van Lucca

Fietsen is ideaal om de historische binnenstad van Lucca te verkennen. Ook leuk is het een rondje over de stadsmuren te rijden. Deze zijn in opdracht van de hertogin van Lucca in 1815 getransformeerd van defensiesysteem in schaduwrijke stadsparken. Het is even klimmen, maar eenmaal bovenop de muur heb je vier kilometer lang pracht zicht op het oude centrum van de stad.

Lucca per fiets

Lucca kent ook vele pleinen met waanzinnige gebouwen, zoals het Piazza dell’Anfiteatro en het Piazza Napoleone waar in de zomer verschillende festivals worden gehouden.

Lucca kent daarnaast ook vele kerken die het bezichtigen waard zijn. De drie bekendste ervan zijn de Basiliek van San Frediano, de Duomo di San Martino en de San Michele in Foro.

Fietsen in Lucca

Italië, en het Toscaanse Lucca in het bijzonder, is heerlijk om in te fietsen. Een afwisselend landschap, mooie natuur en het hele jaar door een prima temperatuur. Of je nu door de rustige natuur wilt fietsen, in drukke steden of door de rouwe natuur, in Italië zit je vaak wel goed. Je kunt er ontspannen tochtjes rijden op een hybride fiets of e-bike. Maar ook voor wilde mountainbikeritten kun je eigenlijk overal terecht. In de omgeving van Lucca vind je bijvoorbeeld ook dichte bossen en hoge heuvels.

En ben je niet in de mogelijkheid je eigen fiets mee te nemen naar Italië, dan kun je op diverse plekken in Lucca fietsen huren. Je kunt stadsfietsen, mountainbikes, e-bikes, tandems en fietsen met kinderzitjes huren. Ideaal voor als je met de auto of vliegtuig naar Italië op vakantie gaat en geen fietsen mee kunt nemen. Geen rompslomp, wel fietsplezier!

Lucca-map

Italië als fietsland

Niet alleen Lucca is adembenemend pittoresk, sfeervol en de moeite waard om op de fiets te verkennen. Ga zeker ook eens per fiets door de rest van Toscane, door Veneto of Umbrië. Of, ook heel spectaculair, ga fietsen in Rome. Ook de Dolomieten zijn echte aanraders voor bijvoorbeeld mountainbikers. Je kunt er kiezen voor ruige, vlakke wegen of juist voor stevige klimroutes.

Niet ieder Europees land leent zich goed voor fietsliefhebbers. Voor Italië geldt dat niet, al zul je wel merken dat het verkeer doorgaans niet op fietsers is aangepast, en dat fietsen soms gevaarlijk kan zijn. Vooral ook in drukke, toeristische gebieden wordt slecht rekening gehouden met fietsers.

Verkeersregels voor fietsers in Italië

Wie zich in een ander land bevindt, dient zich aan te passen. Dat geldt niet alleen voor autoverkeer, maar uiteraard ook voor fietsers. De verkeersregels in Italië verschillen op een aantal punten met de Nederlandse fietsregels. Op gecombineerde fiets- en voetpaden moet je je snelheid aanpassen voor de veiligheid van voetgangers.

Buiten de bebouwde kom is het na zonsondergang verboden om naast elkaar te fietsen. Dit geldt ook voor andere situaties waarin het zicht beperkt is, of in tunnels. Hou hier rekening mee.

Bekijk hier ook alle tips en bezienswaardigheden voor Lucca.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de weg vragen in Italië

Column: de weg vragen in Italië

Italiaans recept uit Napels: sfogliatelle

Italiaans recept: sfogliatelle ricce van Francesca