in , ,

De 5 meest romantische valentijnsbestemmingen in Italië

De meest romantische plekken in Italië (foto's: Edward Hendriks)

Parijs is de stad van de liefde. Maar Italië is dan toch zeker het land van de liefde. Eigenlijk maakt het niet uit waar in Italië je jouw romantische week of weekend je doorbrengt. Overal vind je de romantiek.

Specifiek met Valentijn naar Italië is ook niet echt nodig. Maar leuk is natuurlijk het wel. Wij Italië-liefhebbers grijpen tenslotte elke gelegenheid aan om naar Italië af te reizen, nietwaar?

Hoe dan ook, hierbij een redelijk arbitrair lijstje met de meest romantische valentijnsbestemmingen in Italië. Noem in de reacties gerust de jouwe. En nee, Venetië slaan we voor deze keer even over.

1. Verona

Het balkon van Julia (van Romeo) in Verona bezoeken. Nep natuurlijk, maar voor de romantiek kijken we niet zo nauw. Dus vooruit, op naar de stad van de liefde. Zij erop, hij eronder. Vereeuwigd op de foto. En dan maar hopen op een betere afloop van jullie relatie dan in Shakespeares drama.

balkon julia verona
Het balkon van Julia in Verona

2. Borghetto

Eén van de mooiste dorpjes van heel Italië, gebouwd op een rivier. Het is heerlijk wandelen door de smalle straatjes en langs het kasteel. Je kunt prima uit eten op een van de vele terrasjes. Om vervolgens samen een slotje vast te klikken aan een waterrad, hoe romantisch!

Nog een voordeel: als je toch al in Verona bent, is Borghetto maar een klein eindje verderop aan de Mincio.

borghetto 2
Het water stroomt langs én onder dit romantische Italiaanse dorpje door

3. Florence

Hand in hand over de schitterende Ponte Vecchio. Iets wat vele toeristen doen, maar maakt dat echt wat uit? Deze middeleeuwse brug is de enige brug van heel Florence die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

Zelfs de Duitsers schrokken er tijdens hun terugtrekking in 1944 voor terug om ‘m op te blazen. Daarom lopen jullie er straks romantisch overheen. Misschien zit er ook nog wel een cadeautje in uit een van de vele juwelierswinkeltjes op de oude brug?

gerhard wolf
ponte vecchio
De prachtige én romantische Ponte Vecchio in Florence

4. Sorrento

Deze ijssalon in Sorrento scoort hoog in de toplijst met het beste ijs van Italië (foto: Edward Hendriks)
Deze ijssalon in Sorrento scoort hoog in de toplijst met het beste ijs van Italië

Even wat mediterrane zon pakken zuiden van Italië. Samen proeven van het lekkerste Italiaanse ijs, met uitzicht op de azuurblauwe zee waarin de oranjerode zon verdwijnt. Veel romantischer dan tijdens een tripje naar Sorrento wordt het niet. Goed bereikbaar via de trein vanuit Napels, dat weer uitstekend bereikbaar is met de trein vanuit Rome. Napels zelf moet je trouwens ook zien!

Sorrento (foto: Timoni West - Flickr)
Sorrento (foto: Timoni West – Flickr)

5. Turijn

Staat bekend als industriestad (FIAT), maar heeft veel meer te bieden. Het is na Milaan de grootste stad van Noord-Italië. Turijn ademt romantiek en heeft veel chique paleizen en pleinen. Extra voordeel: je vliegt er heel goedkoop naartoe. Al vanaf 10 euro met Ryanair via Eindhoven! Ga je liever met de auto, dan is Turijn ook goed bereikbaar.

Turijn, perfecte stad voor een weekend romantiek (foto: Andrea Mucelli - Flickr)
Turijn, perfecte stad voor een weekend romantiek (foto: Andrea Mucelli – Flickr)

Als een tripje naar Italië er nu even niet in zit

Zit een reisje naar Italië er voorlopig niet in? Verras je lief dan gewoon eens met een heerlijk Italiaans etentje. Maar dan natuurlijk wel bij een échte Italiaan en niet bij de Turkse pizzabakker op de hoek.

Is een etentje ook net te veel van het goede? Een heerlijk flesje écht Italiaanse likeur – zoals limoncello – is natuurlijk ook nooit te versmaden.

Met welk Italiaans cadeautje maak jij jouw Valentijn blij?

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Column: het is weer carnaval in Italië!

Toscane in de winter

5 voordelen van een bezoek aan Toscane in de winter