in ,

5 voordelen van een bezoek aan Toscane in de winter

Toscane in de winter

Heb je er weleens aan gedacht om Toscane in de winter te bezoeken? Deze tijd van het jaar is niet echt populair bij toeristen. Ze denken dat het er te koud is, dat de restaurants gesloten zijn en dat er niks te doen is. In dit artikel brengen we je vijf voordelen van een bezoek aan Toscane in de winter.

Natuurlijk is het ook in Toscane kouder in de winterperiode. Maar het weer is eigenlijk altijd aanvaardbaar genoeg om eropuit te trekken en dingen te ondernemen. Restaurants kunnen gesloten zijn, maar dat zijn ze in deze periode eigenlijk nooit lang. Ook zijn er altijd genoeg alternatieven. En over de activiteiten in de winter: er zijn inderdaad geen concerten in de buitenlucht, maar de winter is juist wel het seizoen voor binnenconcerten, voorstellingen en opera. Veel culturele evenementen zijn binnen. Maar er zijn meer redenen om Toscane nog deze winter een bezoek te brengen.

1. De lage kosten

Laten we maar eerlijk zijn: kosten zijn vaak een afweging om een plek al dan niet te bezoeken. Als je budget beperkt is, is een bezoek aan Toscane in de winter perfect. De prijzen van zowel accommodaties als vliegtickets liggen stukken lager. Daarbij kun je profiteren van de winteruitverkoop. Mooi meegenomen voor shoppers.

2. Geen massa’s mensen

Stel je de Uffizi en de Accademia eens voor zonder drommen toeristen. Dwalen door straten zonder opgehouden te worden door hordes toeristen die een gids volgen. In grote steden kom je natuurlijk altijd wel toeristen tegen, maar het zijn er in de winter aanmerkelijk minder dan in de zomerperiode. En in kleinere steden en dorpen, als je de gebaande paden verlaat, zul je echt weinig toeristen tegenkomen. En dat betekent ook: mooiere foto’s met minder mensen.

3. Op de latten

Tuscane barst van de mogelijkheden om activiteiten te ontplooien. Hou je van skiën of snowboarden? Dan kun je in de winter prima in de bergen van Toscane terecht. Er zijn veel resorts in bijvoorbeeld Abetone en Doganaccia di Cutigliano (Pistoia). In het zuiden heb je Monte Amiate en Casone di Profecchia, Passo delle Radici en Careggine in Garfagnana en Zum Zeri in Lunigiana.

4. Carnaval

In heel februari is het carnaval in Toscane. Veel steden en dorpen vieren dit feest uitbundig met parades en straatversieringen. Waar je ook naartoe gaat in Toscane, je pikt altijd wel een leuk carnavalsfeest mee.

5. Geen reservering benodigd

In de winter kun je vaak in hotels, musea, restaurants en theaters terecht zonder reservering. Natuurlijk, als je zeker van een plek wilt zijn, kun je beter altijd reserveren. Maar in de winter – uitgezonderd tijdens de kerstperiode en bij speciale feesten – is het in het algemeen veel makkelijker een plekje te vinden.

Wat zijn jouw persoonlijke tips voor Toscane in de winter?

Bron: turismo.intoscana.it

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

De 5 meest romantische valentijnsbestemmingen in Italië

Must-sees voor Italië in 2015 (deel 1)