in , ,

De beste tips om lekker te eten en te drinken in Milaan

eten en drinken in milaan

Hoewel Milaan een moderne modestad is die in veel opzichten afwijkt van de rest van Italië, blijft het wel een echt Italiaanse stad. Voor het heerlijke eten, de verrukkelijke ijsjes en de perfecte kopjes koffie hoef je dan ook niet lang te zoeken.

Doe hier wat inspiratie op om van het Italiaanse eten en drinken in Milaan te genieten. Tijdens mijn trip naar Milaan vond ik een paar leuke eet- en drinkadresjes die ik graag met jullie deel!

Ontbijt

Begin de dag met een typisch zoet Italiaans ontbijtje: een brioche (al cioccolato, alla crema of zonder iets erin) en een heerlijke cappuccino. Nuttig je ontbijtje al banco, aan de bar, om naar het Italiaanse geklets van de barista’s te luisteren. Dan bespaar je ook nog eens een paar euro: op het terras zitten kost je namelijk zo’n twee euro meer.

panini durini

Tip: Een gezellig koffietentje om te ontbijten is Panini Durini (verschillende locatie, onder andere Corso di Porta Vittoria 46). Naast croissants hebben ze ook muffins, koeken en andere zoetigheden, heerlijk als ontbijt!

Lunch

Voor de lunch trekken de Italianen meer tijd uit. Vaak komen er meerdere gangen en bijgerechten op tafel. Maar ook een lekker broodje of een piadina (een soort flatbread, een beetje te vergelijken met een wrap) met buffelmozzarella, prosciutto di parma en tomaatjes is een echte aanrader als lunch.

🥪Tip: in de gezellige winkelstraat Via Torino maak je even een stop bij EATME&GO. Hier serveren ze rijk belegde broodjes, salades en ook raw food.

Gelato

’s Middags is het tijd voor een ijsje. Je hoeft gelukkig niet lang te zoeken naar een gelateria waar de volle ijsbakken in de vitrines liggen te pronken. En overal smaken ze goed! Het leukste aan Italiaanse ijsjes vind ik (naast de lekkere smaken, natuurlijk) dat je hier geen minibolletjes krijgt zoals in Nederland, maar ze boetseren er een mooi ijsje van met een spatel. Kies bij warm weer voor een ijskoude granita met een verfrissende fruitige smaak.

cioccolati italiani milaan
Het lekkerste ijs van Milaan

🍨Tip: Als je een ijsje alleen nog niet zoet genoeg vindt en je bent een echte chocoladeliefhebber, ga dan naar Cioccolati Italiani (Via San Raffaele 6). Daar houden ze je hoorntje eerst onder de chocoladekraan (met witte, melk of pure chocolade) voordat ze het huisgemaakte ijs erop doen.

cioccolati italiani milaan 1

Aperitivo

Rond een uur of zes is tijd het voor een aperitivo. Meestal bestaat dit uit een alcoholische drank in combinatie met kleine hapjes zoals chipjes, stukjes worst en kleine focaccia’s. Je betaalt tussen de 5 en 10 euro voor het drankje en de hapjes kun je onbeperkt pakken. De Aperol-Spritz is verreweg het meest bekende drankje voor een aperitivo.

🍹Tip: In de moderne maar sfeervolle wijk Navigli vind je ontzettend veel plekken voor een aperitivo. Het kan er wel erg druk zijn, dus wees er op tijd bij.

Diner

Het is in Italië misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag, zoals in Nederland, maar ook aan het avondeten wordt vanzelfsprekend de nodige aandacht besteed. Het diner is ongeveer even zwaar als de lunch, maar er worden vaker groenten gegeten met een stuk vlees of vis. Voor veel Italianen is het op zaterdag pizzadag. Het avondeten wordt afgesloten met een espresso, limoncello, of een dolce, zoals tiramisù. Buonissimo!

tiramisu milaan la taverna

🍴Tip: De lekkerste pizza van Milaan eet je (volgens de locals) bij La Taverna (Via Francesco Anzani 3). Je krijgt hier geen Milanese, maar een Napolitaanse pizza voorgeschoteld. Die zijn tenslotte niet voor niets meester in pizza’s bakken!

Wat is jouw favoriete eet- of drinkgelegenheid in Milaan? Laat me jouw tips voor eten en drinken in Milaan weten!

Written by Yoëll Schutte

Al jaren ben ik compleet verliefd op Italië. Zonnige vakanties, een leerzame schoolreis naar Rome en Florence en een Italiaanse oom hebben ervoor gezorgd dat ik al op jonge leeftijd in aanraking kwam met het prachtige land. Mijn liefde voor taal maakte dat ik mij in 2009 inschreef voor een taalcursus Italiaans, waarna ik ervoor koos om Italiaanse taal en cultuur te gaan studeren. Tijdens deze bachelor heb ik ruim vier maanden stage gelopen in Napels, waar ik van het echte Italiaanse leven heb mogen proeven. Na mijn bachelor heb ik de master Vertalen gedaan, die voornamelijk gericht was op het vertalen vanuit het Italiaans naar het Nederlands. Nu ben ik bezig mijn eerste stappen in de wereld van het vertalen te zetten.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

beach body of prova costume

Een Italiaanse beach body: de prova costume

Beste restaurant ter wereld: Osteria Francescana in Modena