in ,

15 tips voor Italiaanse cadeaus met de feestdagen

Italiaanse cadeaus voor de feestdagen
Italiaanse cadeaus voor de feestdagen (beeld: Unsplash)

Wat geef je een Italië-liefhebber met de feestdagen in december? Om je te helpen hebben we in dit artikel een aantal mogelijke ‘Italiaanse’ cadeaus op een rij gezet.

1. Panettone of pandoro

De originele panettone van Motta, een gewild kerstcadeau in Italië (foto: Aart Heering)

Dé Italiaanse gift voor rond de kerstdagen is een panettone of een pandoro, de Italiaanse versie van ons kerstbrood. Een echte decemberspecialiteit, waarmee je je verfijnde Italiaanse smaak aan de gelukkige ontvanger laat zien. Ze zijn er in tal van soorten en smaken, ook te koop in Nederland en België.

2. Italiaanse kerstversiering

Italiaanse kerstballen (bron: DIOR)

Luxe Italiaanse kerstballen, versiering en ornamenten. Je moet ervan houden, maar voor de liefhebber is er genoeg leuks te verkrijgen. Kijk maar eens hier bij de collegae van Il Giornale.

3. Napolitaanse kerststal

Wil je het helemaal goed doen, dan haal je een écht Napolitaanse kerststal in huis. In de straat Via San Gregorio Armeno in Napels is het eigenlijk het hele jaar door Kerstmis.

Deze straat is namelijk wereldberoemd als de straat van de presepi, oftewel de typisch Napolitaanse kerststallen. Hier vind je de winkels van ambachtslieden die figuren maken voor kerststalletjes en deze zijn het hele jaar door geopend.

Goed, je moet ervoor naar Napels, maar dat kun je dan mooi combineren met het laatste cadeau-idee uit dit lijstje.

4. Olijfolie en zo

Marina Colonna: eigen merk olijfolie
Marina Colonna: luxe olijfolie (bron: olivyou.com)

Een smakelijk Italiaans cadeau: een pakket met olijfolie, wittewijnazijn, pasta, nootjes, grissini en tal van andere lekkernijen voor in en om de keuken. Leuk om aan een liefhebber van lekker eten en koken cadeau te doen. Oil & Vinegar heeft enkele mooie pakketten, maar je kunt ze ook bij je (Italiaanse) delicatessenwinkel kopen.

5. Italiaans kerstpakket

Kerstpakket La Dolce Vita (bron: Makro)

Zit je zonder inspiratie? Er zijn ook complete Italiaanse kerstpakketten te koop met van alles en nog wat aan Italiaanse cadeaus en lekkernijen.

6. Italiaanse wijn of Italiaans bier

Ambachtelijk Toscaans bier (foto: birrartigianaledelchianti.com)

Misschien niet zo origineel om met een fles wijn aan te komen, maar elke wijn- en Italiëliefhebber doe je hier wel een groot plezier mee. Is de gelukkige meer een liefhebber van bier? Er zijn tegenwoordig ook veel Italiaanse bieren in de Nederlandse en Belgische supermarkt verkrijgbaar!

Bekijk hier de top 50 van beste Italiaanse wijnen.

7. Een mooi boek

Frank van Pamelen - Het derde boek
Frank van Pamelen – Het derde boek (beeld: Ambo|Anthos)

We moeten meer lezen! Er zijn zoveel mooie boeken vertaald uit het Italiaans of oorspronkelijk Nederlandstalig werk met een Italiaans thema. Kijk maar eens in onze boekenhoek.

8. Toren van Pisa-bekers

Toren van Pisa (bron: bol.com)

Handige, stapelbare bekers die samen de Scheve Toren van Pisa vormen. Wij vinden ze leuk en hier kun je ze kopen.

9. Ferrero-piramide

De klassieke piramide van Ferrero (bron: Ferrero Rocher)

Voor de zoetekauwen onder de Italofielen is er de klassieke Ferrero-piramide als Italiaans cadeau om je vingers bij af te likken. Zal deze de avond overleven?

10. Een Legodoos als Italiaans cadeau

Wat dacht je van deze prachtige Fiat 500 van Lego? (bron: Lego Group)

Ken je iemand die houdt van Italië én van bouwen met Lego? Dan moet je echt eens naar Italië-assortiment van de Deense bouwblokjesfabrikant kijken. Bijvoorbeeld het Colosseum, een Ferrari of de Trevifontein… van Lego! Hoe vet is dat? We willen er zelf wel zo eentje!

11. Italiaanse puzzels

Er zijn veel puzzel met een Italiaans thema te koop, zoals deze van Vernazza aan de Cinque Terre (bron: bol.com)

December is dé maand waarin er massaal gepuzzeld wordt. In coronatijden nog meer dan normaal. En wat is er dan leuker om te puzzelen met de open haard aan een een beetje dolce vita als onderwerp? Er zijn tal van leuke Italiaanse puzzels te koop waar je bijna elke Italiëliefhebber een groot plezier mee zult doen.

12. Mokkapotje of Italiaanse koffie

Koffie zetten op z’n Italiaans met een mokkapotje (foto: Edward Hendriks)

Is degene die je op een cadeautje wilt trakteren een koffieliefhebber? Dan heb je tal van mogelijkheden om eens goed uit te pakken. Doe de gelukkige een mokkapotje cadeau, stel een mooi pakket Specialty Koffie samen of zoek zelfs een compleet koffiekerstpakket uit.

13. Een poster of een schilderij

Er zijn tal van prachtige platen van Italië die je zó aan de muur kunt hangen (bron: Pixabay)

Iets Italiaans aan de muur. Daar heb je het hele jaar plezier van. Er zijn tal van posters met een Italiaans thema die je uit kunt zoeken, in kunt lijsten en dan mooi als cadeau kunt geven.

Exclusiever is natuurlijk een écht Italiaans schilderij. Italiaanse voorwerpen en thema’s als de Scheve Toren van Pisa, Vespa-scooters en pizza lenen zich bijvoorbeeld goed voor Italiaanse pop-art.

Op Etsy vind je trouwens nog veel meer Italiaanse cadeau-ideeën.

14. Italiaanse Happy Socks

Happy Socks met een Italiaans thema (bron: Happy Socks)

Forza Azzurri! Is je partner een echte fan van het Italiaanse elftal? Dan klopt zijn of haar voetbalhart waarschijnlijk meteen sneller van deze Happy Socks.

15. Een stedentripje naar Italië

Het mooiste cadeau voor de Italië-liefhebber is waarschijnlijk gewoon een tripje naar Italië. Dus maak hem of haar blij met een reisje naar Verona, Napels, Milaan, Rome of een van de andere geweldige steden en je maakt zeker goede sier.

Wat dacht je van een romantisch hotel met een bubbelbad op de kamer? Wil je wat meer rust, dan kan dat natuurlijk ook. Wat dacht je van een huisje met een hottub in de Toscaanse of Marchiaanse heuvels?

Zoek je reisje naar Italië meteen maar even uit, dan heb je er ook nog eens veel voorpret van.

Jouw tips voor Italiaanse cadeaus?

Wat geef jij met de feestdagen aan een Italofiel? Het je zelf nog een goed idee voor een Italiaans geschenk?

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse voorgerechten

11 Italiaanse voorgerechten om je vingers bij af te likken

Alessandro Farnese

De fresco’s van Farnese in Caprarola