in , , ,

Column: l’Estate Ragazzi, de kinderspeelweken in Murazzano

Murazzano

De laatste jaren werk ik ’s zomers mee aan de ‘l’Estate Ragazzi’, de kinderspeelweken in de zomervakantie. Hier in Murazzano worden die georganiseerd door een gepensioneerde schooljuf met hulp van haar dochter en een groepje vrijwilligers. Onder wie dus ikzelf.

Spelactiviteiten

Ieder jaar is er zowel aan het begin van de zomer als aan het eind een week met activiteiten gepland. Het programma bestaat uit diverse spelactiviteiten die soms goed georganiseerd zijn en soms wat minder. Dit jaar vond de eerste week van de kinderspeelweken plaats in de scuola media (middelbare school). Daar konden de kinderen kleien, deuren schilderen en doosjes versieren, om die later gevuld met potpourri te verkopen.

Zingen met kinderen

Mij was gevraagd om met kleine groepjes kinderen te gaan zingen. Niemand die precies wist wat de bedoeling was, dus succes verzekerd, die eerste dag. De tweede dag hebben we met alle kinderen samen gezongen, wat duidelijk een beter idee was, dan in de kleine groepjes. De rest van de week hebben we het zo gedaan en de kinderen vonden het geweldig. Al bij binnenkomst in de school vroegen ze of we weer gingen zingen.

Italiaanse kinderen zingen ‘hoofd, schouders, knie en teen’

Chaos lijkt een onderdeel van de Italiaanse cultuur, net als zingen. Dat kunnen Italiaanse kinderen dan ook heel goed. Vanaf de eerste dag heb ik ze al tweestemmig laten zingen.

Wat? Verschillende liedjes uit diverse landen met als persoonlijk hoogtepunt ‘hoofd, schouders, knie en teen’. Fantastisch om 25 Italiaanse kinderen een Nederlands liedje te horen en te zien zingen!

Italiaanse kinderen zingen een Nederlands liedje

De tweede week van de kinderspeelweken vindt plaats in augustus en dan ben ik uiteraard weer van de partij. Ik heb er nu al zin in!

Geschreven door Monique van Casavabene

Photo Credit

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta Martelli

Pasta van Martelli: geen gewone pasta

Vespa Tour in De Marken

Column: op de Vespa door De Marken