in ,

Terug naar Italië!

Waar we ons het meest op verheugen

Grens Zwitserland-Italië
Terug naar Italië: hierop verheugen we ons het meest (foto: Edward Hendriks)

Eindelijk. We mogen weer naar Italië. Weliswaar nog met een paar beperkingen, maar toch. Aan de animo voor de mooiste Italiaanse bestemmingen op onze website, zien we dat jullie staan te popelen om naar de Laars af te reizen. Dit zijn de dingen waar wij als redactie het meest naar uitkijken.

De grens oversteken

Het spannendste moment is ongetwijfeld het moment dat we vanuit Zwitserland of Oostenrijk de grens met Italië oversteken. Niet omdat we bang zijn betrapt te worden met smokkelwaar of omdat we geen negatieve PCR-test kunnen overleggen, maar gewoon, omdat we weer in Italië aankomen. Dat gevoel is gewoonweg onbetaalbaar.

Hier hebben we op gewacht!

De eerste cappuccino

Ook iets waar we enorm naar uit kunnen kijken: die eerste cappuccino op Italiaanse bodem. Een bijzonder moment, al geniet je er alleen maar staand aan de bar bij een chaotisch tankstation van. Een doodgewone espresso mag trouwens ook.

Cappuccino bij een tankstation? In Italië kan het (foto: TripAdvisor)

De eerste Italiaanse pizza

Wat hebben we die échte Italiaanse pizza gemist. Met die heerlijke, dunne, krokante bodem. Met die verse, smakelijke ingrediënten. Niet te vet, niet te droog. Precies lang genoeg in de houtgestookte steenoven geweest voor die unieke smaak. We kunnen niet wachten om er onze tanden in te zetten.

Pizza Margherita, de échte Italiaanse pizza
Pizza Margherita, de échte Italiaanse pizza (foto: Edward Hendriks)

De eerste Italiaanse gelato

Tja, als we het over eten en drinken gaan hebben, kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Nog ééntje dan, die we echt niet onvermeld kunnen laten. Van de dingen waar we ons echt op verheugen als we weer in Italië zijn, staat Italiaans ijs toch zeker wel in de top 3. Bij de beste lokale ijssalon een cono met due gusti bestellen en dan ’s avonds door het stadje flaneren, net als de Italianen doen.

Wat te doen in Italië?
Wat te doen in Italië? Italiaans ijs eten in ieder geval (foto: Pixabay)

Je nieuwe tijdelijke omgeving leren kennen

Dit is ook heerlijk. Vinden wij dan. Je boekt een vakantiehuis of appartement en voor even kun je dat als je nieuwe woonomgeving beschouwen. Je moet de routes leren kennen. Waar is de dichtstbijzijnde bar, waar kun je goed lunchen, waar haar je de beste pizza, waar moet je boodschappen doen? Het doorbreken van routines, dat is ook wat vakantie is. Zeker vakanties naar Italië!

Slenteren door straatjes en steegjes

Een van de leukste dingen aan Italië: verlaat de gebaande paden waar alle andere toeristen zijn en sla juist die straatjes in waar niemand loopt. Daar ontdek je vaak de verrassende dingen. Bijvoorbeeld die ene trattoria waar alleen maar Italianen komen en waar je de heerlijkste maaltijden voor zeer schappelijke prijzen voorgeschoteld krijgt.

Tip: dit zijn de beste betaalbare restaurants in Rome.

Nieuwe herinneringen aanmaken (of oude herbeleven)

Hoe zit het met je herinneringen aan je vorige Italiëvakanties? Als je Facebook hebt, zie je misschien af en toe zo’n fotootje van een vakantie uit het verleden voorbij komen. Dat is leuk, maar het is er maar een. En die harde schijf of die duizenden foto’s op je smartphone dan wel tablet spit je ook niet zomaar even uit.

Een oud fotoboek van mijn eerste reis naar Italië (Rome), lang, lang geleden en wat ben ik blij dat ik het nog heb! (foto: Edward Hendriks)

Heb je na je komende Italië-trip wat tijd over, maak een fotoboek van je vakantiefoto’s, heerlijk om mee na te genieten. Dat is digitaal een stuk makkelijker dan het vroeger was en die foto’s verdienen het toch om nog eens gezien te worden?

Nieuwe plekken ontdekken

Er is een reden dat we hier op deze plek al ruim 12 jaar over Italië schrijven. En dat is simpelweg dat er in Italië zo ongelooflijk veel te ontdekken is. Hoe vaak je er ook bent geweest, je ontdekt steeds iets nieuws. Of je nu naar nieuwe plekken gaat of naar plekken waar je steeds naar terugkeert. Dat is de reden dat je keer op keer kunt terugkeren naar Italië, zonder ooit verveeld te raken.

Een duik in het meer (of het zwembad)

Hier kunnen we ook niet op wachten: een duik in het frisse water van het meer of in het zwembad bij je agriturismo nemen. Na een lange, hete reis trek je je zwembroek aan, dompel je je onder in het water en geniet je er ten volle van dat je in Italië bent.

Agriturismo Italië: vaak met zwembad
De meeste agriturismi beschikken ook over een zwembad

Dolce far niente

Hoewel we altijd wel in het achterhoofd met bezienswaardigheden, attracties en verhalen voor de site bezig blijven, gaat er toch niets boven het zalige nietsdoen als je in Italië bent.

De nummer 1 tip is dus: plan je Italië-vakantie niet te vol, juist om met volle teugen te kunnen genieten van elk moment.

Waarop verheug jij je het meest als je weer in Italië bent?

Nu horen we graag van jou: waarop verheug jij je het meest als je eindelijk weer in Italië bent? Laat hieronder of op Facebook een reactie achter.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaans eten voor kinderen: de 3 P’s

Costa Concordia kapsijst

Een nieuw huis in Italië – deel 13