in , , , ,

Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso

Een heerlijk kookboek van uitgeverij Good Cook

Eleonora Galasso Verrukkelijk Rome Italiaans Kookboek

Er verschijnen per jaar in Nederland meer dan tien nieuwe ‘authentieke’ Italiaanse kookboeken. Wil je die allemaal hebben? Nee! Maar dit dan weer wel: Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso.

Eleonora Galasso Verrukkelijk Rome Italiaans Kookboek

Koekjes

Eleonora Galasso heeft een heerlijk boek gemaakt en in twee weken tijd probeerde ik vier recepten die allemaal duidelijk beschreven waren en echt lekker waren. Biscottini da inzuppo (koekjes om in je cappuccino te dopen). Daar bleek ik wel echt een koekblik voor nodig te hebben. In het recept stond dat ik het deeg met een spuitzak op een bakplaat kon doen, maar dat werden toch nogal rommelige koekjes doordat het deeg erg uitliep. Ze waren wel erg lekker overigens.

Chocoladetaart

Daarnaast maakte ik een chocoladetaart met amaretti en tutti frutti (lekker, maar bestel goede kersen op siroop bij een speciaalzaak en doe niet net als ik de waterige supermarktkersen erbij), spaghetti carbonara (het klassieke recept) en een recept met zeebrasem (dorade). Dorade is een vis die veel wordt gegeten in het Middellandse Zeegebied. Nou had ik wel wat hulp nodig van een vriendin die wist hoe je vis moet schoonmaken (bedankt Chafia!), maar dat kun je ook thuis opzoeken op YouTube als je niet zo’n handige vriendin in de buurt hebt. Ook hier gold: heerlijk!

Klassiekers en nieuwkomers

De recepten zijn vol van klassieke Italiaanse smaken, maar er zaten ook wat recepten bij die ik echt niet zelf had kunnen bedenken of ergens al eerder heb gezien. Dat is altijd leuk. Verder is het boek geïllustreerd met prachtige foto’s en een duidelijke, overzichtelijke indeling. Uitgeverij Good Cook maakt goede kookboeken. Ze halen de internationale bestsellers binnen, maar dan niet alleen die van de overbekende tv-koks. De uitgeverij is gespecialiseerd in kookboeken en geeft blijk echt wel verstand te hebben van eten.

Eleonora Galasso

De schrijfster achter dit kookboek is een knappe dame, die op veel foto’s prijkt in prachtige elegante kleding met hoge hakken en een aubergine in haar hand. Of ze nou een Italiaanse is of niet (dat is mij niet geheel duidelijk), het doet er eigenlijk niet toe. Het is duidelijk dat ze in ieder geval thuis is in Rome. En het thuis zijn in Italië, dat blijkt toch maar weer eens de basis voor de beste Italiaanse kookboeken.

Verrukkelijk Rome
door: Eleonora Galasso
240 blz.
€ 24,95
Good Cook, maart 2017
ISBN 9789461431639

Koop bij bol.com

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Geschiedenis in Bologna en Italiaans in Utrecht. Ze geeft al 15 jaar Italiaanse les, verzorgde enkele online trainingen van Dit is Italiaans en geeft privélessen via haar taalschool Di' la tua in Schoonhoven.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 10 mooiste plekken in Bologna

De 10 mooiste plekken in Bologna

Italiaanse stranden worden schoner

Italiaanse stranden worden schoner