in , , ,

Winactie: time to momo Toscane

time to momo Toscane

Het is nog altijd even wennen aan de nieuwe titels van de 100%-reisgidsen. Die luisteren tegenwoordig naar de naam time to momo. Nu is er dus een nieuwe editie uit van 100% Toscane die is uitgebracht als time to momo Toscane. En bij DitIsItalie.nl maak je kans om ‘m te winnen!

Deze editie is geschreven door Kim Lansink, die in Florence woont en werkt (ze maakt zelf kinderkleding). Volgens het begeleidende persbericht bij de reisgids gaat Kim in haar vrije weekends graag wandelen bij Monteriggioni en in Lucca. ’s Winters zie je haar in de Galleria degli Uffizi en ’s zomers eet ze een visje in Castigliocello. Maar haar absolute favoriete plek in Toscane is het Parco di Pratolino waar het beeld van Il Gigante in een vijver met enorme roze waterlelies staat.

Het Parco di Pratolino met Il Gigante
Het Parco di Pratolino met Il Gigante (foto: Wikimedia)

Een echte reisgids

De meeste reisgidsen die tegenwoordig worden uitgebracht zijn niet echt reisgidsen meer. Ze zijn meer bedoeld als lekkermakertje of als inspiratie voor de vakantie. Veel praktische zaken of bijvoorbeeld de mooiste plekken van de regio waar je heen gaat kun je tenslotte prima (en gratis) vooraf via internet vinden. En ben je eenmaal op je bestemming, dan zoek je wat je wilt weten gewoon even op met je smartphone of tablet.

Toch presenteert time to momo Toscane zich als een échte reisgids. Stap in de auto of het vliegtuig naar Toscane en steek alleen dit boek bij je als voorbereiding. Vervolgens belooft deze gids je een ‘100% good time’.

Naast wat praktische tips voor je vakantie in Toscane en enkele top 10-lijstjes met restaurants, dingen om te doen op zondagen, relaxen en koffie is deze gids vooral opgebouwd rond 5 wandelroutes en 1 autoroute. Ofwel het beste van Toscane in 6 routes.

Het beste van Toscane in 6 routes
Het beste van Toscane in 6 routes

Eén Toscane, 6 routes

Kim Lansink belooft je met deze 6 routes langs de échte hoogtepunten van Toscane te leiden, waarbij je de drukke shopboulevards overslaat. Wat je wel ziet zijn de fijnste koffietentjes, leuke conceptstores en natuurlijk de must-sees.

Dit zijn de routes die je in de Toscane-reisgids ontdekt:

  1. Florence (route door de stad van 6,6 km)
  2. Arezzo (route naar het oude deel van de stad van 3,9 km)
  3. Siena (route door de stad van 5,5 km)
  4. Pisa (route langs de Scheve Toren en door het centrum van 6,7 km)
  5. Lucca (route door de stad van 5,1 km)
  6. Het Chianti-gebied tussen Florence en Volterra (autorit van 114 km)
Routebeschrijvingen door Toscane
Routebeschrijvingen door Toscaanse steden

Bij elke route vind je wat achtergrondinformatie over de stad of het gebied. Er is ook een advies over de dingen die je ‘moet zien’ als je weinig tijd hebt. Daarnaast vind je een heldere routebeschrijving met een bijbehorend kaartje met nummers. Deze nummers zijn de bezienswaardigheden, de eet- en drinkadressen, de shoptips en de dingen die leuk zijn om te doen. Elk van deze punten staat op de volgende pagina’s omschreven, zodat je kunt kijken of het iets voor jou is. De heldere en duidelijk vormgegeven informatie gaat vergezeld van mooie foto’s van de regio (door Victor van den Hoogen).

In time to momo Toscane vind je:

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden in Toscane
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
 • Een handige uitneembare plattegrond én gratis offline werkende kaart-app
 • Leuke top 10-lijstjes

time to momo heeft met meer dan 250.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte reisgidsen van Nederland en België. In rap tempo blijven ze de time to momo-reeks uitbreiden en updaten.

Inclusief uitneembare kaart van Toscane
Inclusief uitneembare kaart van Toscane

Met deze time to momo Toscane kun je – zeker als je nog niet bekend bent met de regio – inderdaad prima uit de voeten. Handig voor als je geen zin hebt in veel voorwerk, maar je eigenlijk ook niets wilt missen van het moois dat Toscane te bieden heeft. Maar ook gevorderde Toscane-reizigers doen weer nieuwe ideeën op omdat de auteur er ook veel van haar persoonlijke favorieten in heeft verwerkt.

Op de website van time to momo deelt Kim trouwens haar insider tips voor Florence.

Winnen? We geven 3x time to momo Toscane weg!

Maak nu kans op jouw gratis exemplaar van time to momo Toscane. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder een reactie achter te laten. We laten volgende week weten wie er gewonnen hebben. Ben je bij de winnaars? Je moet dan wel even zelf reageren met een e-mail, aangezien we door verscherpte privacyregels niet meer kunnen zien wat voor e-mailadres je hebt. Hou deze pagina dus in de gaten om te zien of je tot de winnaars behoort!

time to momo Toscane
door: Kim Lansink
152 blz.
€ 16,99
Mo’media, mei 2018
ISBN 9789057678479

Koop bij bol.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. WoW Toscane is zo mooi en wil ook nog een keer terug. En dan deze routes gaan bewandelen. Vorige keer was zelf rondlopen, maar dan zie je niet alles.
  Dit boekje zou dan ook top zijn.

 2. hoi

  wij zouden heel graag dit geweldige boek van time to momo willen winnen omdat we naar Italie gaan waaronder Florence en Lucca dan kunnen we alvast ideeen opdoen voor leuke bezienswaardigheden en lekkere restaurantjes en ijssalons heerlijk om er alvast veel over te lezen en bij weg te dromen !

Antica Aguzzeria del Cavallo, Bologna

Een historische kookwinkel in Bologna

We zijn er bijna! gaat dit seizoen naar Apulië in de hak van de laars

‘We zijn er bijna!’ gaat naar Apulië!