in ,

Zoek de septemberzon in Italië op

Genieten van de zon, maar de écht hete periode vermijden?

Pak de septemberzon in Italië
Pak de septemberzon in Italië (foto: Pixabay)

Nog even en de hoogzomer is weer voorbij. September dient zich aan en eigenlijk is dat een veel betere maand om naar de Italiaanse laars af te reizen.

Juli en augustus zijn vaak bloedhete maanden waarin je overdag alleen maar een beetje siësta kunt houden. In september is het van noord tot zuid nog altijd perfect zomerweer, maar meestal zonder de ondraaglijke hitte van de maanden ervoor. Bijkomend voordeel: september is vaak voordeliger dan juli en augustus.

Gemiddelde temperaturen in Toscane door het jaar heen (bron: piedicosta.com)

De gemiddelde temperaturen in de maand september liggen zo rond de 25-27 graden Celsius en de kans op regen is klein. Van herfst is in september eigenlijk nooit sprake in Italië. Daarmee is Italië een goede bestemming voor als je in september de zon op wilt zoeken.

👉Leestip: meer weten over Italië in september?

Waar kun je van de septemberzon genieten?

Eigenlijk kun je overal heen in september. In steden kan het nog wel (te) warm zijn. Mogelijk wil je een actieve stedentrip daarom liever in het najaar of het vroege voorjaar doen.

Maar strandvakanties, actieve vakanties en bezoeken aan dorpen en stadjes en de belangrijke bezienswaardigheden van Italië zijn eigenlijk allemaal goed mogelijk in september.

Populair in september zijn bezoeken aan de eilanden: Elba, Sardinië, Sicilië, Capri of een van die vele andere eilanden die bij Italië horen. Maar er zijn ook zat toeristen die liever last minute naar Rome gaan.

Naar de zon op Capri of een van de andere Italiaanse eilanden (foto: Pixabay)

De Italianen zijn in september over het algemeen weer aan het werk en de kinderen zijn weer naar school, maar de samenleving staat nog met één been in de vakantieperiode. Daarom tref je ook in september nog op veel plekken zomerfeesten en zomeractiviteiten aan.

Wel moet je dit jaar (2020) rekening houden met beperkingen in verband met het coronavirus. Sommige jaarlijkse festivals en feesten gaan niet door.

Een greep uit de vele activiteiten in de maand september:

  • La Notte Bianca in Rome – Muziek, lekker eten, gezelligheid op de pleinen in Rome.
  • Het feest van San Gennaro in Napels – Een van de belangrijkste religieuze festivals van Italië.
  • Het Festival van de Geverfde Muren in Dozza – Van over de hele wereld komen straatartiesten naar dit stadje bij Bologna om muurschilderingen te maken.
  • Historische Regatta in Venetië – Een groot aantal boten racet in verschillende categorieën door dé waterstad van Italië.
  • Heteluchtballonnenfestival van Ferrara – Het grootste festival rondom heteluchtballonnen in Europa.
  • Feste dell’Uva (wijnfestivals) in heel Italië – vanwege de druivenoogst zijn er aan het Gardameer, in Toscane, Umbrië en De Marken overal oogstfeesten.

Naast grote evenementen kennen vrijwel alle dorpen en stadjes feste e sagre, wat heel leuk kan zijn, omdat je je onder de locals begeeft. Sommige hebben hun portie in juli of augustus al gehad, maar ook in september kun je bij vele feestjes aansluiten.

Vanwege het coronavirus zullen veel activiteiten dit jaar sowieso klein blijven. Dit jaar is ook hét jaar van de autovakanties. Noord-Italië is prima in één dag te rijden. Wil je naar Toscane of verder, dan kun je je reis over 2 dagen verdelen.

Tips voor autovakanties vind je bijvoorbeeld op AutovakantieDirect.nl.

Onze beste tips voor overnachtingshotels onderweg naar Italië vind je hier.

Oktober kan ook

Heb je in september geen mogelijkheden om naar Italië te gaan? Dan is oktober ook een prima optie. Zeker in de zuidelijke helft van het land heb je dan nog vaak temperaturen in de twintigers. Een echte aanrader is het om een herfstvakantie op Sicilië door te brengen.

Blijf je toch thuis?

Zit een tripje naar de Italiaanse septemberzon er dit jaar niet (meer) in? Een leuk alternatief is het Italië Evenement Smaak & Stijl editie 2020. Vanwege het coronavirus is dit jaarlijkse Italiaanse feestje bij Kasteel Haarzuilens verplaatst van mei naar 11 tot en met 13 september. Zo kom je heel gemakkelijk in Italiaanse sferen.

Meer informatie en het programma vind je op de website van het Italië Evenement.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 redenen om Pavia te bezoeken

Zuid-Tirol

Val d’Ega en Plan de Corones in Zuid-Tirol: de zonnige zijde van de Dolomieten