in ,

Italiaanse vrouwen: 10 redenen om van ze te houden

mooie italiaanse vrouwen 10 redenen om van ze te houden
Monica Bellucci, zonder twijfel een van de mooiste Italiaanse vrouwen op aarde (beeld: YouTube)

Italiaanse vrouwen moeten wel behoren tot de mooiste vrouwen van de wereld. Vol van leven, liefde en kennis over Italië. Als Hollandse man is een Italiaanse vrouw beter dan welke website of reisgids over Italië dan ook om het land te leren kennen. Het werd dus hoog tijd voor een lijstje met 10 redenen om te houden van Italiaanse vrouwen.

Vraag een willekeurige buitenlandse man in Italië naar zijn vrouw of vriendin. Tien tegen één dat het een Italiaanse is. Het land Italië is één grote val voor buitenlandse mannen uit welke hoek dan ook ter wereld, die worden gelokt door de schoonheid en stijl van Italiaanse vrouwen.

Er zijn vele redenen om vandaag nog naar Italië te emigreren. Maar de grootste (voor de meeste mannen dan) is zonder twijfel: Italiaanse vrouwen. En hoewel er ook ontelbare argumenten zijn om verliefd te worden op een Italiaanse schone geven we je er in dit lijstje tien.

‘I’m sexy and I know it’

Italiaanse vrouwen zien er goed uit. Altijd. Ze weten hoe ze zich moeten kleden. Het zit in hun DNA. Of ze zijn er mee opgevoed. Hoe het komt is niet precies duidelijk, feit is dat ze weten hoe ze kleding moeten combineren en er goed uit moeten zien. Ze overdrijven het niet, zoeken soms zelf conservatieve kleding op. Maar je zult in Italië zelden een slecht geklede vrouw aantreffen. Gewoon iets aanschieten, komt niet in ze op.

En dit geldt voor zowel springerige jonge meisjes als voor waggelende oude oma’s. Dit is niet voor niets. Het geeft ze zelfvertrouwen, ook als ze een ‘gewoon’ uiterlijk hebben. En dat zelfvertrouwen is op zichzelf aantrekkelijk. Zelfs degenen die niet echt vooraan stonden bij het uitdelen van schoonheid zien er vanaf een afstandje goed uit. Zo lopen ze, zo doen ze. We hoeven je niet te vertellen dat de échte schoonheden oogstrelend mooi zijn.

italiaanse vrouwen 10 redenen om van ze te houden
Italiaanse meisjes (foto: Peter Honeyman – Flickr)

Hartstocht

In z’n algemeenheid staan vrouwen meer in contact met hun gevoel dan wij mannen. Maar Italiaanse vrouwen spannen de kroon op het gebied van emotionele intelligentie. Of ze nu in tranen uitbarsten terwijl ze naar Jovanotti luisteren of hun armen plotseling zomaar extatisch om je heen slaan. Saai wordt het nooit.

Ze houden van eten

Ze houden van eten, ze leven voor eten, ze eten eten en ze praten over eten. Ze staan handenwringend op de menukaart van een restaurant te kijken. Het is natuurlijk algemeen bekend dat de prettigste mensen de mensen zijn die van eten houden. Elke Italiaanse vrouw valt in deze categorie. En het mooiste is: vanaf jongs af aan leren ze de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken van hun moeders.

Worden ze dan snel heel dik? Integendeel. Italiaanse vrouwen eten geen slecht voedsel. Junkfood is voor toeristen. Nee, in plaats daarvan nemen ze maaltijden serieus en doen ze niet of weinig aan tussendoortjes. Waarmee we niet willen zeggen dat ze niet diëten. Dat doen ze wanneer het nodig is, meestal van mei tot juli, maar zelfs dan worden ze nooit obsessief. Kwaliteit gaat voor kwantiteit.

Ze houden van hoffelijkheid

Italiaanse vrouwen weten hoe ze ermee om moeten gaan: hoffelijkheid. Geen vervelende weigering als je je stoel af wilt staan of ze je jas aanreikt. In plaats daarvan bedanken ze je en nemen ze het aanbod aan. Italiaanse vrouwen vinden het niet alleen prettig dat jij als man de deur voor ze openhoudt, ze verwáchten het ook.

En dat is voor ons Noord-Europeanen eigenlijk best een opluchting. Niet langer hoef je na te denken of je een vrouw beledigt als je probeert een heer te zijn. Italiaanse vrouwen kunnen door hoffelijkheid simpelweg niet beledigd worden. Schuif dus gerust haar stoel aan, neem haar jas aan, loop naar de andere kant van de auto om de deur te openen en voel je een echte man. En niet zomaar een man, maar een echte heer.

Ze zijn slim

Hun slimheid zal je verbazen. Waarschijnlijk is het de Italiaanse machocultuur, waardoor ze net even een stapje harder moeten zetten. Ze moeten twee keer zo bekwaam zijn en twee keer zo doelmatig zijn voor de helft van de erkenning. Velen zullen je verbazen met een graad aan een universiteit, die ze voor de ‘lol’ hebben gehaald.

Dacht je dat Italianen slecht waren in talen? Praat eens met een jonge vrouw. Ze spreekt er hoogstwaarschijnlijk meer dan jij. En het mooiste is dat ze alles doen met een nonchalante vanzelfsprekendheid terwijl ze er supervrouwelijk uitzien.

Een Italiaanse vrouw is een geweldige collega. Ze kan goed communiceren, ze is inventief en vindingrijk en als ze zegt dat ze iets voor haar rekening neemt, dan doet ze het ook. Ze is het soort vrouw dat je onmiddellijk aan zou nemen als het jouw bedrijf was. Misschien is dat dé oplossing voor Italië: een groot bedrijf beginnen, alle Italiaanse vrouwen aannemen en ze het politieke en financiële systeem uit laten zoeken. Grote kans dat het dan toch nog goedkomt met Italië.

Ze zijn grappig

Behalve slim zijn ze ook nog eens grappig. Misschien hebben ze het nodig om ongewenste aandacht van de Italiaanse mannen af te wimpelen, maar Italiaanse vrouwen beschikken over een bijzonder geestige en ontwapende humor. Ze kunnen meer om zichzelf lachen dan Italiaanse mannen.

Ze weten je van tijd tot tijd subtiel op je plaats te zetten. Kun je daar niet tegen, dan kun je maar beter naar vrouwen van andere nationaliteiten kijken. Maar vrijwel elke man zal je vertellen dat er weinig dingen meer sexy zijn dan een vrouw met een brutaal gevoel voor humor. En dat hebben ze in overvloed.

Ze zijn gek op kinderen

Elke Italiaanse vrouw is een mamma. Natuurlijk hebben ze niet allemaal kinderen, maar ze hebben allemaal een aangeboren moederinstinct. Moederen gaat ze heel natuurlijk af. Of dat nu over hun partners is, over huisdieren of over pasgeborenen van wie dan ook, ze doen het overvloedig en het gaat vanzelf.

Waar vrouwen in sommige landen tijdens hun tiener- of twintigerjaren niets van baby’s moeten hebben, zul je ze in Italië direct zien reageren op een baby. Weleens met een baby langs een groep schoolmeisjes gelopen? Dan weet je precies wat we bedoelen. Ze zijn op geen enkele manier bang voor kinderen en stralen hun moedergevoel al op heel jonge leeftijd uit. Komen er daadwerkelijk kinderen, dan is dat amper een omschakeling voor haar.

Familiegevoel

Voor Italianen is de familie waarschijnlijk meer dan wat dan ook. Voor jongens is hun moeder altijd de heersende kracht in hun leven. Voor meisjes is hun vader altijd een koning. Een nieuwe man in haar leven zal altijd worden afgemeten aan haar vader. Natuurlijk zijn die vaders zelf ook heel kritisch op de keuze van hun dochters.

Daarom leren meisjes al op jonge leeftijd hoe ze hun vaders kunnen krijgen waar ze willen. Die speciale jonge honden-ogen en die oogopslag en papa smelt voor zijn dochter. Deze vaardigheden worden tijdens de puberteit en in haar volwassen leven geperfectioneerd. De oudere gentleman wordt altijd met respect behandeld, zoals het respect voor haar eigen ouders is aangeboren.

Italiaanse vrouwen aan het strand bij San Remo
Italiaanse vrouwen op het strand (Foto: bass_nroll – Flickr)

Ze weet alles van kunst

Italiaanse mannen zijn hierin ook goed, maar de kennis van Italiaanse vrouwen over kunst, opera, eten en architectuur gaat heel ver. Wil je iets weten over muziek? Jouw Italiaanse vriendin heeft het antwoord. Wil je iets weten over dat ene gerecht uit Emilia-Romagna? Kijk dan niet verder. Italiaanse vrouwen zijn een ware bron van kennis over alle Italiaanse dingen. Als je houdt van Italië en er vaak op bezoek wilt of er wilt wonen, zal een Italiaanse vrouw je beste gids voor la bella vita zijn.

Italiaanse vrouwen houden van buitenlandse mannen

Ze houden van buitenlanders. Blond haar, blauwe ogen en een stevig postuur? Dan val je haar zeker op. Het is denk ik normaal om te verlangen naar dat wat anders is dan in je eigen cultuur. En terwijl de hele wereld naar Italië kijkt om zijn cultuur, geschiedenis en kunst, hebben jonge Italianen de blik vaak naar buiten gericht. Voor hen zijn onze gewone dingen juist exotisch en verleidelijk.

Het goede nieuws is dat je als Nederlandse jongen of man meteen een voordeel hebt ten opzichte van je Italiaanse concurrent. Voor het gemak gaan we er dan maar even vanuit dat je er niet als een typische Italiaan uitziet. Het slechte nieuws is dat omgaan met Italiaanse vrouwen verre van gemakkelijk is. Je kunt je hele leven eraan spenderen om het te leren. En daarin hebben de Italiaanse mannen dan weer een voorsprong op jou.

En nu zijn we uiteraard benieuwd naar jouw ervaringen met Italiaanse vrouwen! Wie durft een reactie achter te laten?

Een bewerking van een artikel op www.swide.com, foto boven: YouTube

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De ezels van Cesano

Column: de ezels van Cesano

kastanjes zoeken in Italië

Column: kastanjes zoeken