in ,

De 10 duurste bestemmingen in Italië

Waar geef jij je geld het liefste uit?

Villa del Balbianello bij het Comomeer, een van de duurste plekken in Italië (foto: Unsplash)

Wil je ook weleens baden in luxe? Dan moet je misschien even door het onderstaande lijstje met de duurste bestemmingen in Italië gaan. De duurste plekken in Italië, gemeten in de kosten voor overnachtingen, zijn over het algemeen de plekken met mooie (en dure) stranden die in de zomer veel buitenlandse toeristen trekken en die op een hoge wereldwijde waardering kunnen rekenen.

Het toerisme is een belangrijke sector voor Italië, daarom hebben de lockdowns van de afgelopen 2 jaar er ook zo ingehakt. Maar gelukkig heeft Italië een onweerstaanbare aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld die de sector levend houden.

Opvallend aan het onderstaande lijstje: de provincie Napels slaagt erin om zowel de duurste als de goedkoopste bestemmingen van Italië te huisvesten (over de goedkoopste bestemmingen een andere keer meer).

Hier komen ze, van duur tot duurst.

10. Como

Dure winkels in Como (foto: Unsplash)

Het Comomeer heeft een bijna magische aantrekkingskracht en dat is ook wel logisch als je ziet hoeveel mooie plekken er te zien zijn. In combinatie met VIP’s en celebrities van over de hele wereld die hier huizen kopen en met hun bootjes varen, drijft dat de prijzen in de naamgever van het meer flink op.

De 15 meest magische plekken aan het Comomeer hebben we in deze gids voor je op een rij gezet.

9. Venetië

Iedereen wil minstens eens in zijn leven naar Venetië (foto: Unsplash)

Tja, Venetië. Het is een bijzondere stad die bijna bezwijkt onder het water en onder de toeristen. Iedereen wil Venetië zien voordat het definitief onder water verdwijnt. Daarom moet je de portemonnee trekken als je er wilt overnachten.

8. Sorrento

Sorrento: populair bij vermogende Duitsers en Amerikanen (foto: Unsplash)

Aan de noordzijde van het Amalfitaans schiereiland ligt Sorrento, met een magnifiek uitzicht over de Baai van Napels. Het is een gezellig stadje waar veel Duitsers en Amerikanen op af komen. Je kunt hier lekker eten, maar neem wel een goed gevulde portefeuille mee.

7. Stresa

Stresa, een van de mooiste én duurste plekken in Piëmont én aan het Lago Maggiore (foto: Pexels)

Aan het Lago Maggiore in Piëmont ligt het elegante Stresa. Dit is sinds de 19de eeuw al een van de populairste Italiaanse toeristische bestemmingen, waar ook Engelse intellectuelen als Lord Byron, Stendhall en Charles Dickens logeerden op hun Grand Tour d’Europe. En dat begrijp je wanneer je door het centrum wandelt.

En een bezoekje aan Stresa is niet compeet als je niet even langs het meer flaneert over de promenade met luxueuze art-nouveauhotels.

6. Amalfi

Amalfi aan de gelijknamige kust (foto: Unsplash)

We keren terug naar de populaire Amalfikust die in deze lijst met de duurste bestemmingen in Italië goed vertegenwoordigd is. Het stadje dat de Costiera haar naam gaf is nu een toeristenplek met amper 5.000 inwoners. Maar een millennium geleden was het geducht als een van de 4 machtige Repubbliche Marinare, de onafhankelijke zeevarende republieken van Italië.  

Nu kun je er heerlijk wat slenteren langs de haven en door de nauwe straatjes van het oude centrum (waar je in het hoogseizoen over de hoofden kunt lopen, dat wel). En vergeet niet te genieten van de échte limoncello die vanuit hier de wereld heeft veroverd.

5. Taormina

Het mondaine Taormina op Sicilië (foto: Unsplash)

Het chique Taormina is een van de drukst bezochte plekken op het eiland Sicilië. Er is een bruisend uitgaansleven met mooie restaurants en bars en daarnaast zijn er schitterende stranden en veel oudheden te bewonderen.

Midden in de stad vind je het oude Griekse theater met een onovertroffen uitzicht als decor voor de toneelspelers. Vanuit Taormina heb je ook altijd een mooi zicht op de Etna in de achtergond. Niet voor niets is Taormina de place to be voor de jetset van Sicilië en de toeristen met een dikke portemonnee.

4. Bellagio

Bella zit in de naam van Bellagio (foto: Unsplash)

We zijn weer terug bij het Comomeer, waar Bellagio – gelegen in het midden van de omgekeerde Y – ieen van de meest gefotografeerde plekken is. Met zijn onovertroffen panoramische uitzichten en met bloemen omzoomde straten, is Bellagio de beroemdste en drukst bezochte stad aan het Comomeer.

Het is daarom zeker niet de goedkoopste plek om te verblijven, maar ach, wat maakt het uit? Geniet van tuinen van Villa Melzi of Villa Sebelloni en van je aperitivo onder de arcades met uitzicht over het water.

3. Ravello

Bij Villa Rufolo uit de 13de eeuw zie je dit overbekende uitzicht (foto: Unsplash)

Ravello in de provincie Salerno kennen we allemaal van de foto’s van de beroemdste boom van Italië die je op de voorkant van zo ongeveer elke Italiaanse reisgids aantreft. Het is misschien een beetje cliché, maar we willen toch allemaal met eigen ogen zien of dat plaatje ook in het echt zo mooi is (spoiler alert: dat is het).

Curiositeit: de Nederlandse graficus Maurits Escher kwam in de jaren 20 van de vorige eeuw vaak in Ravello. In het gastenboek van Hotel Toro vind je nog een lange, in het Nederlands geschreven lofzang op de schoonheid van de Amalfikust.

2. Positano

Positano is een plaatje (foto: Unsplash)

Positano is een kleurrijk dorp dat achteloos tegen de kliffen van de Amalfikust lijkt te zijn gekwakt. Ontelbare plaatjes circuleren op Pinterest. Het staat dan ook hoog op de wenslijst van velen om naar af te reizen. Maar als je dan eindelijk genoeg hebt gespaard om naar Positano af te reizen, wat moet je dan doen behalve genieten van het mooie strand en la dolce vita? Hier zijn 10 tips.

1. Capri

Capri, de duurste bestemming in Italië (foto: Unsplash)

Capri in de Baai van Napels is wereldberoemd. Het is ook een schitterende plek, maar je moet hem wel delen met drommen andere toeristen. Over de mooiste plekken op Capri inclusief de Grotta Azzura schreven we onlangs een artikel.

De kosten voor een hotelovernachting bedragen hier gemiddeld zo’n € 240 per nacht, maar als je geluk hebt zie je dan wel de rotsachtige Faraglioni boven zee uitsteken.

Welke van deze dure plekken in Italië heb jij al bezocht?

Bronnen: travel.fanpage.it, siviaggia.it.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recensie: Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari

alternatief voor Italië-vakantie

7 alternatieven voor een vakantie in Italië