in , , , ,

Mijn Napels – Saskia Balmaekers

Mijn Napels van Saskia Balmaekers

Van Xander Uitgevers ontvingen we Saskia ‘Ciao tutti’ Balmaekers’ nieuwste Italiëboek: Mijn Napels. Het kreeg de ondertitel ‘Ontdek de meest fascinerende stad van Italië’ mee.

Nadat Saskia eerder al (onder andere) Mijn Rome uitbracht, lag een boek over Napels voor de hand. Iedereen die weleens in Napels is geweest, zal het beamen. De stad heeft ‘het’. Het leven, de mensen en de bezienswaardigheden, alles voelt er intenser dan waar dan ook in Italië. En dat maakt het dat Napels voor velen geldt als de mooiste stad van Italië.

Wees welkom in het Napels van Saskia Balmaekers

Saskia zegt dit er zelf over in haar inleiding:

‘De bijzonderste bezienswaardigheid van Napels is geen kathedraal, geen monumentaal palazzo. De grootste bezienswaardigheid is de stad zelf. In dit boek leg ik de ziel van Napoli bloot, zodat je net als ik van de stad gaat houden.’

Piazza Dante in Napels

Napels in boekvorm

Napels is lastig vast te leggen in een boek, blog of zelfs maar in een video, maar Saskia probeert het toch. Ze doet dat op een eenvoudige manier, met veel foto’s, verhalen en kleur op de pagina’s.

Wie de andere boeken van Saskia (Ciao tuttiCiao tutti RomeMijn RomeMijn ItaliëMijn Puglia) kent, weet precies wat we van haar nieuwste kunnen verwachten.

Kleurrijke pagina’s en foto’s

Het omslag van Mijn Napels is geheel in stijl Napels-roze met herkenbare foto’s van de wereldberoemde pizza Margherita, van volkswijk Sanità (waar je trouwens een van de beste pizzeria’s van Napels aantreft), van de bekendste boom van Italië bij Ravello en van de oude vissershaven op Procida.

Ook in Mijn Napels kunnen we weer heerlijk bladeren, ons verlekkeren aan de mooie foto’s en lezen alsof we in Saskia’s blog duiken. Ze lardeert wetenswaardigheden met persoonlijke tips en vermeldt ook de adressen waar we moeten zijn.

Een boek als een blog

In het boek zijn er ook gastrollen voor bijvoorbeeld de Nederlandse Iris en Joël die we ook op deze site al voorbij zagen komen. Ze geven tips over de tours die ze door de stad kunnen verzorgen.

Voor het boek is een combinatie van stockfoto’s, eigen foto’s en portretten van Saskia in Napels gebruikt, wat de nodige eigenheid aan het boek geeft.

Inhoudsopgave van Mijn Napels

Alles wat Napels Napels maakt komt voorbij:

  • De verschillende (volks)wijken van Napels
  • De bijzondere street-art
  • Pizza’s, koffie, kerststallen, voetballers en die typisch Napolitaanse dolci
  • De ondergrondse wereld van Napels
  • Napolitaanse recepten
  • Tips voor je bezoek aan Napels
Foto’s van Saskia zorgen voor een persoonlijk tintje

Bezienswaardigheden buiten Napels

Het boek maakt ook uitstapjes buiten de stad. Wel zo lekker om even bij te komen van al dat lawaaiige theater. Saskia neemt ons per draagvleugelboot mee naar de eilanden Procida, Ischia en Capri in de Golf van Napels. Maar ook op een roadtrip langs de Costiera Amalfitana trakteert ze ons.

Het verhaal achter de beroemdste boom van Italië

En vanzelfsprekend ontbreken wereldberoemde trekpleisters als Herculaneum, Pompeï en de Vesuvius niet.

Ook buiten Napels is er veel te zien en te beleven

Lekker lezen en plannen maken

Ja, Mijn Napels is een mooi boek waar vrijwel alles wat je zou willen zien, doen of beleven in Napels aangestipt wordt. Natuurlijk kun je alles voor een deel ook op Saskia’s blog vinden – of op een van de vele andere Italiëblogs – maar er gaat toch niks boven een boek om heerlijk in weg te dromen en stiekem plannen voor je volgende stedentrip te maken.

Want pas op: als je hier ook maar even in hebt gelezen wil je er zelf heen om Napels (opnieuw) te beleven.

Even door Mijn Napels bladeren…

Mijn Napels – Ontdek de meest fascinerende stad van Italië
door: Saskia Balmaekers
272 blz.
€ 20,99
Xander Uitgevers, mei 2020
ISBN 9789401612104

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een deel van de rommel die de Italianen achterlieten

Column: een onaangename ervaring

Italië veilig

Veilig naar Italië: dit moet je weten