in , ,

San Vito Lo Capo: een van de mooiste stranden van Italië

San Vito Lo Capo: een van de mooiste stranden van Italië
San Vito Lo Capo: een van de mooiste stranden van Italië

Op deze site heb je al eerder een lijstje met de mooiste stranden van Italië langs zien komen. Maar een belangrijk strand ontbrak daar nog op: het strand in het noordwesten van Sicilië, bij de plaats San Vito Lo Capo. Hier gaat het water langzaam over van smaragdgroen in turkoois.

3 kilometer lang

Het witte en brede zandstrand is niet minder dan 3 kilometer lang, omzoomd met palmbomen. Hoe konden we dit pareltje van een Italiaans strand over het hoofd zien? Misschien is dit dan wel hét mooiste strand van Italië.

San Vito Lo Capo
Wie wil nu niet op dit strand zijn?

Het mooiste strand van Italië?

Het mooiste strand van Italië uitzoeken, valt dan ook niet mee. Er is nou eenmaal zo veel moois in Italië. Maar San Vito Lo Capo heeft goede kaarten. Het stadje zelf is ook de moeite waard. Hier vind je gezellige cafeetjes, ristoranti en kleine winkeltjes met mooie spullen. Je treft San Vito Lo Capo op zo’n 40 kilometer van Trapani.

Aan de oostelijke kant wordt het strand begrensd door bergen, waarin je ook op expeditie kunt. Aan de zuidelijke zijde ligt een beschermd natuurgebied. En dan de indrukwekkende kustlijn met intieme baaitjes en steile kliffen! Dit was niet voor niets een filmlocatie van Ocean’s Twelve in 2004.

san_vito_lo_capo_1

Dingen om te doen in San Vito Lo Capo

Het is niet alleen maar eye candy in San Vito Lo Capo. Er is ook nog wat te doen. In mei kun je hier genieten van een internationaal vliegerfestival met de meest spectaculaire vliegers.

In juli is hier een groot muziekfestival met zomerse muziek en beroemd is het Couscous Festival in september, waarbij chefs uit 8 landen hun couscous op traditionele wijze bereiden.

Dringen in de zomer

Op al dit moois komen in het hoogseizoen natuurlijk veel mensen af en dan kan het dringen zijn op het strand van San Vito Lo Capo. Wil je hierheen, dan adviseren we je op toch in het voor- of naseizoen te gaan. De temperaturen zijn dan ook een stuk draaglijker!

san_vito_lo_capo_3

Het stadje is voor een groot deel autovrij en je kunt hier  dan ook lekker gemoedelijk rondwandelen, een terrasje aandoen en een hapje eten in een fijn restaurant.

Met je huurauto rijd je natuurlijk zo naar San Vito Lo Capo toe, maar er gaat ook een bus vanaf Trapani. In de plaats zelf verblijven is ook goed mogelijk. Er zijn verschillende accommodaties zoals hotels, appartementen en campings, waar je kunt verblijven.

Foto’s: Photo Credit 1, Photo Credit 2, Photo Credit

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Io sono Li

Italiaanse film: Io sono Li

stroopwafels

Column: Hollandse geneugten die ik mis in Italië