in ,

Vico Food Box: de Italiaanse online supermarkt

Vico Food Box
Vico Food Box: de online Italiaanse supermarkt (foto: VFB)

Sinds eind 2019 timmert Vico Food Box aan de weg. De Vico Box is een doos zoals we die ook kennen van online supermarkten in Nederland en België. Maar dan gevuld met de lekkerste producten van Italiaanse bodem. We kregen een box met willekeurige producten opgestuurd. Laten we snel gaan kijken wat er zoal in zit!

Vico Food box levert meer dan 4.000 Italiaanse producten direct vanuit het magazijn in Napels. In heel Europa inclusief het Verenigd Koninkrijk kun je vervolgens jouw favoriete Italiaanse producten bestellen, die dagelijks worden uitgeleverd.

Kies uit 100.000 soorten pasta (foto: VFB)

Da’s natuurlijk superhandig als je Italiaan bent en je mist bepaalde producten in het supermarktschap van het land waar je woont. Maar ook voor liefhebbers van lekkere Italiaanse specialiteiten is deze Italiaanse online supermarkt een uitkomst.

Bestellen gaat vlot en je wordt via e-mail en sms op de hoogte gehouden van de verzendstatus van je box. Binnen enkele dagen kun je een koerier van DHL met jouw box aan de deur verwachten.

Zo blij zijn sommige klanten met hun box (foto: VFB)

Je kunt ook voor verse producten kiezen, maar die zijn vooralsnog wel voorbehouden aan klanten in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Logistiek lukt het nog niet om de verse producten gekoeld en op tijd in andere Nederlandse of Belgische regio’s te krijgen.

Wat zit er in onze Vico Food Box?

Vico biedt een groot assortiment bestaande uit koffie, dranken, zoutjes, snoep, pasta, olie en zout, kaasjes, groenten en streekgebonden lekkernijen. Het is leuk om door de digitale supermarkt te struinen en te zien wat je allemaal kunt krijgen. Veel producten zul je ook wel herkennen van je vakanties in Italië. Zoals die heerlijke chipjes waar je al vergeefs naar hebt gezocht bij je lokale supermarkt.

De mensen achter de Vico Food Box: Gennaro, Debora, Antonio en Vittorio (foto: VFB)

Zelf hebben we ons laten verrassen door het team achter de box. We kregen een willekeurige selectie opgestuurd. In de onderstaande video maken we de doos voor je open en laten we je de producten zien.

Dit zat erin:

 • Tomaatjes van de Vesuvius.
 • Broodjes uit Puglia (om een lekkere bol met mozzarella en tomaat mee te maken).
 • Ricotta Pecorina (zachte Italiaanse kaas).
 • Pasta di Gragnano.
 • Fonzies (zoutjes).
 • Ciobar-pudding.
 • Canestrellini-koekjes.
 • Gele tomaatjes op zout water.
 • Gocciole-ontbijtkoekjes.
 • Babà allo Strega (een Napolitaanse lekkernij).
 • Provoloncino (een halfzachte Italiaanse kaas).
De complete inhoud van de box (foto: Edward Hendriks)

Maar zoals gezegd kun je de inhoud van jouw box helemaal naar eigen wens samenstellen. Je bestelt bijvoorbeeld ook gemakkelijk seizoensproducten die met carnaval, Pasen of Kerstmis in Italië worden gegeten.

Het speciale carnavals-assortiment van Vico Food Box (bron: vicofoodbox.com)

Met het veelzijdige assortiment van Vico Food Box hoef je Italië thuis een beetje minder te missen. Of je nu Italiaan, Nederlander of Vlaming bent.

Wat zijn de populairste Italiaanse etenswaren?

Wat natuurlijk ook wel leuk is om te weten is wat de meest aangevraagde producten zijn. Waar kunnen Italianen in het buitenland écht niet zonder? Hier zijn de 8 populairste etenswaren volgens Vico Food Box:

 1. Tomatenpuree in specifieke soorten
 2. Ontbijtkoekjes: Mulino Bianco Pan di Stelle, Pavesi Gocciole Cioccolato, Mulino Bianco Macine, Mulino Bianco Abbracci
 3. Zoute snacks zoals Taralli
 4. Parmalat Panna Chef, de Italiaanse kookroom
 5. Italiaans bier van Ichnusa en Amari
 6. Lokale producten als guanciale, parmezaan, pecorino en brood
 7. Diverse pastasoorten
 8. Friarielli (Napolitaanse broccoli)

Zo werkt Vico Food Box

In de onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe je een account aanmaakt en je eerste producten aan je box toevoegt.

Korting op je Vico Food Box

Ben je nieuwsgierig geworden naar al dat lekkers van deze bijzonder online supermarkt? Van Vico Food Box mogen we ook een kortingscode delen. Voer bij je bestelling vanaf € 40 de code italievico3 in en je korting van € 3,50 wordt automatisch verwerkt. Let erop dat de verzendkosten vanaf een box van € 70 gratis zijn.

Een beetje van Italië bij jou thuis (foto: VFB)

Op de website van Vico Food Box vind je alle informatie, ook in het Nederlands!

Written by Edward Hendriks

Bijna 25 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Italië en sindsdien keer ik er elk jaar terug (meestal voor meerdere keren per jaar). In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit webmagazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een italiaan in nieuwegein

Italiaanse toestanden: een Italiaan in Nieuwegein

makkelijke Italiaanse ovenschotel

Recept: een makkelijke Italiaanse ovenschotel