in

DitIsItalie.nl: 10 keer het beste van 2015

Het jaar 2015 zit er inmiddels al weer een week op. Tijd voor een lijstje met het beste van 2015. Of nou ja, de best bezochte blogartikelen van 2015 in ieder geval. Aan de hand van de websitestatistieken over het hele vorige jaar is zo’n overzicht natuurlijk een fluitje van een cent. Hier komen ze.

10. Hoeveel kost levensonderhoud in Italië?

DitIsItalie.nl is al jaren populair bij zowel vakantiegangers als mensen die overwegen permanent naar Italië te verhuizen. Logisch dat onze berichten over werken en wonen in Italië het goed doen. In januari 2015 plaatsen we een kort artikel over de kosten van levensonderhoud in Italië. Het wist door te dringen tot de top tien van vorig jaar.

9. 10 taalfouten die Italianen niet meer kunnen horen

Ook altijd leuk: artikelen over taal. Italiëliefhebbers houden ook van de Italiaanse taal. En natuurlijk willen ze dan niet precies die taalfouten maken die iedereen maakt. Toch maar even kijken wat die top tien aan meestgemaakte fouten dan precies is.

8. 10 Italiaanse leefgewoonten die je onmiddellijk over moet nemen

Dit artikel over Italiaanse leefgewoonten werd pas op 25 september 2015 geplaatst, maar wist toch al tot de top tien door te dringen. Mede dankzij dat het ‘viraal’ ging op Facebook. Een dikke 500 likes voor de fijnste Italiaanse leefgewoonten!

7. 10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes

Al op 3 juni 2014 geplaatst, maar toch weer in de top tien van 2015. De zomer komt natuurlijk ook elk jaar terug en de lekkerste Italiaanse alcoholvrije zomerdrankjes daarmee ook. We krijgen er al bijna weer zin in, zo midden in de winter!

6. 100 do’s en don’ts in Italië – deel 1

Lijstjes (zoals ook dit artikel) doen het altijd goed op internet. En dus ook op DitIsItalie.nl. Lijstjes zijn nóg populairder als ze lekker lang zijn. Zoals dit artikel over do’s en don’ts in Italië. Een echte evergreen die waarschijnlijk elk jaar in de top tien van best bezochte artikelen zal blijven staan.

5. Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken

Begin januari 2013 zetten we dit artikel al online. In de tussentijd hebben we het een paar keer bijgewerkt om nieuwe websites te vermelden via welke je Rai Uno online kunt bekijken (want dat blijft lastig). Het artikel werd nog populairder toen Ziggo besloot om de populaire Italiaanse tv-zender uit het zenderpakket te gooien.

4. De 8 meestgebruikte Italiaanse scheldwoorden

Natuurlijk. Scheldwoorden zijn de belangrijkste woorden als je een nieuwe taal leert. Nou ja, in ieder geval de leukste. Daar zijn veel bezoekers het mee eens. Daarom een verdiende vierde plek in het jaaroverzicht voor dit uitdagende artikel van Willemijn LindeboomPorca miseria!

3. Italiaanse vrouwen: 10 redenen om van ze te houden

Wat is er nog leuker dan vieze en foute woorden in het Italiaans? Precies, mooie Italiaanse vrouwen. Welke man zoekt ze niet? Het artikel leverde een groot aantal likes op via Facebook en wordt op dit moment nog steeds goed bezocht. En dat zal wel zo blijven zolang er redenen zijn om voor mooie Italiaanse vrouwen te vallen.

2. 5 redenen om een Italiaan te daten

Vanzelfsprekend zijn er niet alleen redenen om Italiaanse vrouwen te daten. Italiaanse mannen kunnen op de nodige belangstelling van het vrouwelijk deel van ons Noord-Europeanen rekenen. Wat zijn nou dé redenen om een Italiaanse man of vrouw uit te zoeken? Je kon het lezen in dit artikel dat een tweede plek in de top 10 wist te veroveren.

1. 100 weetjes over Italië

Niet verwonderlijk: op nummer één alweer een lijstje. Of zeg maar gerust: een lijst. In dit artikel brachten we maar liefst 100 feiten en weetjes over Italië bij elkaar. Het staat al stevig op de eerste plek sinds we het bericht in oktober 2014 brachten. En er is een grote kans dat het hier ook in 2016 onverlaten blijft staan!

Naast deze blogposts hadden we ook nog altijd de populaire vaste pagina’s met Italië-informatie. Die hebben we niet in deze top 10 opgenomen.

Maar de populairste waren ook in 2015 weer onder andere ‘alles over Italië‘ met veel Italië-feitjes, ‘Italiaanse cultuur‘, informatie over de Italiaanse eilanden en de pagina met de geschiedenis van Italië.

Wat voor artikelen moeten we in 2016 voor je brengen? Laat het ons weten. Of stuur gerust een keer jouw Italië-artikel in!

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Met panettone kun je altijd aankomen bij een Italiaans kerstfeest

Hoe overleef je een Italiaans kerstfeest?

0

Column: Lecce, een prachtige verrassing