in

5 dingen die Google je ook graag over Italië wil vertellen

5 dingen die Google je ook graag over Italië wil vertellen

Als je weleens wat opzoekt op Google (wie doet dat niet?), ken je het wel: Google maakt de vraag graag voor je af. Begin je zoekopdracht met ‘waarom’ en Google vult aan met ‘zijn de bananen krom’. ‘Automatisch aanvullen’, wordt dat genoemd.

Het komt erop neer dat de populaire zoekmachine automatisch veelvoorkomende vragen herkent. Eerder bevroegen we de zoekmachine al met ‘waarom is Italië…’, met een aantal grappige resultaten tot gevolg. En we hadden ook al een artikeltje met dingen die Google je over Italianen wil vertellen. Vandaag doen we een update met een aantal nieuwe dingen die Google over Italië te vertellen heeft.

1. Waarom is Italië gevoelig voor aardbevingen?

Deze vraag staat nu bovenaan in het automatische aanvullijstje van Google. Logisch, want we hebben de afgelopen maanden helaas veel verwoestende aardbevingen in Italië voorbij zien komen. Het heeft allemaal te maken met de geografische ligging van Italië op de breuklijnen van de Euraziëplaat en de Afrikaanse tektonische plaat. De Apennijnen vormen een soort geografische ruggengraat waarlangs veel aardbevingen voorkomen.

2. Waarom is Italië beroemd?

Nog een vraag die er de volgende keer niet bij zat. Toen hadden we de vraag ‘waarom is Italië populair?’. De vraag waarom Italië beroemd is lijkt te maken te hebben met de rijke geschiedenis van het land, zijn producten en zijn cultuur. De Romeinen, de pizza, cappuccino, Ferrari, Dolce & Gabbana… Voor een uitbreid antwoord kun je terecht bij 100 weetjes over Italië. Als je die allemaal hebt doorgenomen, dan weet je het wel.

3. Waarom is de Italiaanse economie zo slecht?

Italië is een land waar veel mooie producten vandaan komen. Hoe kan het dan dat de Italiaanse economie zo slecht is? In theorie zou Italië een van de rijkste landen ter wereld moeten zijn. Dat de economie er toch zo slecht voorstaat komt doordat de Italiaanse banken zo’n 350 miljard euro aan slechte leningen hebben uitstaan en doordat Italië een gigantische staatsschuld heeft. De beroerde positie op de wereldcorruptielijst en het hoge werkloosheidspercentage dragen ook al niet bij aan verbetering. Doordat Italië in de euro zit, is het niet mogelijk om de munt af te waarderen ten opzichte van de omringende handelspartners. Al met al moeten er heel wat veranderingen worden doorgevoerd, om de economie er weer bovenop te helpen.

4. Waarom is Italiaans eten zo lekker?

Goede vraag. Heb je weleens iemand ontmoet die Italiaans eten niet lekker vond? We denken dat het te maken heeft met de verse en eenvoudige ingrediënten die de Italiaanse keuken gebruikt. Daarnaast heeft elke regio haar eigen specialiteiten, zodat je altijd wel iets van je gading kunt vinden in de Italiaanse keuken. En ja, Italië heeft natuurlijk pizza.

5. Waarom is Italië zo mooi?

Ha ha! Dat is precies de reden waarom we deze site hebben opgezet. Italië heeft het allemaal! Ik antwoord altijd op dezelfde manier als wanneer mensen me vragen wat er zo bijzonder aan Italië is. Het lekkere weer, het goddelijke eten, de rijke cultuur, de hartelijke mensen, de klinkende taal, de bijna achtduizend kilometer aan kust, de idyllische dorpjes, de onverwachtse gebeurtenissen, de chaotische en tegelijkertijd zo vriendelijke levensstijl.

Misschien is Italië wel zo mooi om al die vragen die mensen in Google over Italië stellen. Italië was, is en blijft een intrigerend land.

Heb jij nog belangrijke waarom-vragen over Italië? Stel ze dan hieronder!

Foto: Pexels

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig, dynamisch en creatief. En humorvol was ze. Luciana Zanuccoli, jarenlang actief als journaliste vanuit Den Haag, beschreef de roerige jaren zestig in Nederland.

De eerste Italiaanse correspondente in Nederland

fare la bella figura

Column: fare la bella figura