in , , , ,

Fly-drive naar Sicilië of Sardinië: ideaal voor het voorseizoen

Ontdek het echte Italië met een fly-drive in het voorjaar (foto: Pixabay)

Heb je weleen overwogen om in het voorseizoen naar een van de grote eilanden van Italië af te reizen? Sicilië en Sardinië lenen zich perfect voor een vakantie in het voorjaar in de vorm van een fly-drive.

Waarom in het voorjaar naar de eilanden? Daarvoor zijn 3 belangrijke redenen:

Klimaat van Italië (bron: Wikimedia)
Klimaat van Italië (bron: Wikimedia)
  1. In de periode van medio maart tot begin mei is in Italië vaak al prima weer, zeker op de zuidelijk liggende eilanden Sicilië en Sardinië. Maar nog niet te heet om wat te ondernemen. Je kunt dan ook goed in de meivakantie vanaf eind april een fly-drive boeken om daar actief bezienswaardigheden te bekijken, te gaan wandelen of te gaan fietsen.
  2. In het voorjaar is het massatoerisme nog niet op gang gekomen. Toch is er overal op de eilanden genoeg te zien en te doen in de vorm van festivals, markten en natuurlijk de bijzondere archeologische en culturele bezienswaardigheden.
  3. De tarieven voor zowel vluchten als huurauto’s liggen in het voorseizoen aanmerkelijk lager. In Italië is het ook in de meivakantie nog altijd laagseizoen, met navenante prijzen voor horeca en accommodaties.

Maar buiten deze 3 hoofdredenen is er sowieso veel voor te zeggen om lekker naar een mediterraan eiland af te reizen als het voorjaar hier nog op gang moet komen. De natuur is dan op z’n mooist en de eilanders beginnen fris aan een nieuw toeristenseizoen.

Italië in het voorjaar - 5 topbestemmingen
Ontdek het voorjaar in Italië (foto: Eric Scholten)

Vooral Sicilië heeft voor elk wat wils te bieden, maar ook Sardinië is prachtig voor eilandliefhebbers. Ben je een liefhebber van strand en zee? Dan kom je op Sicilië en Sardinië al helemaal aan je trekken, al zul je de eilandbewoners in het voorjaar zelf zich nog amper op het strand zien wagen.

Wat te doen op Sicilië?

Wat je tijdens je fly-drive naar Sicilië precies gaat doen, hangt vooral af van je eigen voorkeuren. Alles is hier mogelijk, van gastronomie tot boottochten en van bezoek aan vulkanen zoals de Etna tot culturele uitstapjes.

De Etna: eindpunt van de Apennijnen
De Etna: eindpunt van de Apennijnen (foto: Wikimedia)

Als je 2 weken de tijd hebt, raden we je een roadtrip over het eiland aan. 14 dagen is net genoeg om de highlights van Sicilië te bekijken. Want vergis je niet: het eiland is zo groot als België en er zijn nauwelijks snelwegen.

Echt de moeite waard zijn bijvoorbeeld: de Etna, de Tempelvallei van Agrigento, Trapani, Erice, Noto, de Eolische Eilanden, Catania, Ragusa, Syracuse, Cefalù en Palermo.

Sicilië
Zicht op Cefalù aan de noordzijde van het eiland Sicilië (foto: Edward Hendriks)

Heb je ongeveer 1 week of korter de tijd? Waag je dan niet aan een complete rondreis, want dan zit je alleen maar in de auto. Beter kun je je dan beperken tot Oost-Sicilië met de Etna, Catania en Taormina of juist West-Sicilië met Trapani, Erice, Palermo en de Egadische Eilanden.

Dingen om op Sardinië te doen

Sardinië is echt een eiland voor kustliefhebbers. Vrijwel elk stukje van de 1.840 kilometer aan Sardijnse kustlijn is prachtig om te zien. Van goudgele zandstranden tot grillige rotspartijen.

Boek een fly-drive naar Sardinië als je wilt genieten van enkele van de mooiste stranden van heel Italië. Daarnaast is de keuken een must voor liefhebbers van vis en schaaldieren.

De kust van Sardinië (foto: Eric Scholten)

Ben je een liefhebber van cultuur en oude beschavingen? Dan zul je je hart ophalen aan de nuraghi, stenen bouwsels die duizenden jaren geleden zijn gebouwd. Het nuraghe-complex Su Nuraxi in Barumini is een echte must-see. Hier vind je de mooiste overblijfselen van deze oude beschaving. 

Vergeet ook niet de reusachtige Giganti di Monte Prama niet, grote beelden die enkele jaren geleden werden opgegraven. Aan de hand van deze belangwekkende ontdekking moesten verschillende theorieën over vroege beschavingen op het eiland worden herzien.

De toeristenpleister van het eiland is de Costa Smeralda. Een kustgebied van ongeveer 55 kilometer lengt met de mooiste stranden en baaien. En de duurste optrekjes van i ricchi e i famosi. Zorg voor voldoende krediet op je kaart. Deze kust is een van de duurste van heel Italië.

Breng ook een bezoek aan de hoofdstad Cagliari. Lange tijd was dit slechts een doorvoerhaven naar de mooiere plekken van het eiland, maar daar is de laatste jaren echt wel verandering in gekomen.

Het centrum is nu autovrij en door de onlusten op het Noord-Afrikaanse vasteland hebben cruiseschepen hun aanleghaven naar het zuiden van Sardinië verlegd. Als gevolg daarvoor leeft de hoofdstad op en is er veel geïnvesteerd om haar aantrekkelijker te maken.

Zee bij Sardinië (foto: Eric Scholten)

Auto is een must

Zowel op Sicilië en Sardinië is het een must om een huurauto bij je te hebben. Dit geeft je namelijk de meeste bewegingsvrijheid om overal te komen. De afstanden op beide eilanden zijn groter dan je denkt en de mogelijkheden van openbaar vervoer zijn niet geweldig.

Met een huurauto, die je al in Nederland of België bij je vliegreis naar Sicilië of Sardinië kunt boeken, haal je dan ook het meeste uit je verblijf op het eiland.

Je kunt de vliegreis en de huurauto apart boeken, maar je kunt ook altijd zoeken naar een voordelige fly-drive. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer je kunt besparen. Je kunt ook gokken op een last-minute.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijngaard - natuurlijke wijn

Natuurlijke wijn in Italië

10 mooiste plekken in Veneto

De 10 mooiste plekken in Veneto