in , ,

Italië in de winter: 5 redenen om te gaan

Italië in de winter

Italië wordt nog vaak verbonden aan de zomervakantie. Maar dat is geheel onterecht. Juist buiten het seizoen is Italië volgens ons de ideale bestemming. Daarom bieden we je in dit artikel 5 goede redenen om Italië in de winter een bezoek te brengen.

1. Koopjesjagen in alle rust

Steden als Milaan bezoeken veel mensen om er lekker te gaan shoppen. De winter is een ideale gelegenheid daarvoor. De winteruitverkoop start in de maand januari en de concurrentie is in winterslaap. Voor jou dé kans om die designerjurk of die geweldige Italiaanse schoenen te scoren.

Wandel lekker door de Galleria en verbaas je over het lage aantal toeristen. Behalve winkelen kun je natuurlijk ook goed alle toeristische attracties bezoeken, niet alleen in Milaan maar ook in andere Italiaanse steden en regio’s. Op de meeste plekken is het lekker rustig en bijna alles is gewoon open, met uitzondering van tijdens de kerstdagen.

Milaan: leuk voor een bezoek tijdens de winter
Milaan: leuk voor een bezoek tijdens de winter (foto: Pixabay)

Skiën en zonnebaden

Natuurlijk wist je al dat je perfect kunt skiën in de Alpen of in de Dolomieten. Als het meezit, nog met mooi weer ook. Maar als je geen wintersporter bent, is de kans ook groot dat je zowaar kunt zonnebaden.

Ga eens wat verder over het schiereiland en zak af naar het zonnige zuiden. Op bijvoorbeeld Sicilië of Sardinië is de temperatuur in januari gewoon 15 graden boven nul! Als je een hekel hebt aan kou, moet je je zeker eens verdiepen in overwinteren in Italië.

En anders gewoon naar binnen

Natuurlijk is het in Italië ook niet altijd perfect weer. Niet in de zomer, maar ook niet in de winter. Gelukkig zijn er heel veel dingen die je binnen kunt doen.

Behalve uitgebreide lunches met meerdere gangen kun je natuurlijk een bezoek brengen aan die musea die je altijd al eens wilde bezoeken. Of aan een van de meer dan 25.000 bezienswaardige kerken.

Ga naar de opera in La Scala of in het Teatro Olimpico. Leer de taal of neem kooklessen. Of ontdek het ondergrondse Italië, zoals de Kapucijnercrypte in Rome. Er is heel veel te doen met een dak boven je hoofd.

Kapucijnercrypte
De Kapucijnercrypte in Rome (foto: Wikimedia)

Festivals en feesten

Kerstmis is een fantastische tijd om je te vergapen aan de versieringen en de parades op verschillende plekken. Natuurlijk is de kerst dan weer niet een periode waarin het rustig is. Rond Kerstmis kun je op de bekende toeristische plekken weer veel andere toeristen verwachten.

Hou er rekening mee dat juist met kerst weer veel zaken gesloten kunnen zijn. In de eerste week van januari hebben veel Italianen vrij en wordt er geskied. De zogenoemde settimana biancia ofwel de ‘witte week’.

Carnaval is ook een leuke tijd om naar Italië te gaan. Trek eropuit en vier dit jaar carnaval in Viareggio in Toscane, in Fano in De Marken of in Ivrea in Piëmont. Het beroemdste carnaval vind je natuurlijk in Venetië.

Maar pas op: in een boerenkiel of in een clownskostuum sla je een flater. Het zijn maskers en middeleeuwse pakken die je hier hoort te dragen. Fare la bella figura, ook met carnaval.

Culinair Italië: ga voor ‘comfort food’

Comfort food is rustgevend en hartverwarmend, net als het eten dat je vroeger van je oma kreeg voorgeschoteld. De winter is bij uitstek te periode om je te laven aan het culinaire Italië.

Heerlijk om jouw warme en gezellige vakantiehuis in te kruipen na een dagje bezienswaardigheden bekijken en te genieten van pasta’s, soepen en vleesschotels met een goed glas wijn en je lief, familie of vrienden.

Wat is jouw favoriete Italiaanse winterkost? Zie je geen kans om deze winter nog in Italië lekkers te gaan proeven, doe dan gewoon ideetjes op voor comfort food in je eigen keuken.

Slechts een paar voorbeeldjes van waarom het heerlijk is om juist in de winter af te reizen naar het ons zo geliefde schiereiland. We horen graag wat jouw wintertips voor Italië zijn!

Bron: walksofitaly.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoeveel talen spreken Europeanen?

Hoeveel talen spreken Europeanen?

Italiaanse vriend of Italiaanse vriendin

13 verschillen tussen een gewone vriend(in) en een Italiaanse vriend(in)