in ,

Dit jaar geen meivakantie in Italië, wat nu?

Wat moeten we doen als we niet naar Italië kunnen in de meivakantie? (foto: Unsplash)

Dat was toch een domper voor velen, dat een buitenlandse meivakantie (lees: een Italiaanse meivakantie) er nog even niet in zat. Want wat hadden graag weer naar Italië gewild!

De meeste mensen houden zich gelukkig toch aan het dringende advies om voorlopig nog geen toeristische uitstapjes naar het buitenland te maken, wat er hopelijk voor zorgt dat we richting zomer wél wat versoepelingen zien. De voortekenen zijn goed, Italië heeft aangegeven vanaf half mei weer toeristen te kunnen ontvangen, nu maar hopen dat het ook vanuit Nederland en België kan!

Reisadvies tot en met 15 mei van Buitenlandse Zaken (bron: BZ)

Wat kunnen we als brave burgers dan wel doen om nu al een lente met een Italiaans tintje tegemoet te gaan? In dit blogartikel geven we je graag een paar ideeën voor een Italiaans getinte lente.

Wanneer mogen we eindelijk weer naar Italië (foto: Unsplash)

Italiaanse delicatessen – om je vingers bij af te likken

Lekker eten heeft tijdens de coronaperiode veel klein leed verzacht en niemand houdt je tegen om jezelf wat extra te verwennen. Doe het op z’n Italiaans en ga naar de markt om wat verse groenten, noten en kaasjes uit te zoeken.

antipasti
Heerlijke antipasti bij de borrel (foto: Pixabay)

Of bezoek een delicatessenwinkel en trakteer je op echt Italiaanse lekkernijen, zoals olijven, een fijne fles balsamicoazijn of van die knapperige Italiaanse koekjes. Het mag wel wat kosten, tenslotte bespaar je op een vakantie, nietwaar?

Tover je tuin om in een Italiaanse tuin

Ken je deze prachtige Italiaanse tuinen al? (foto: Unsplash)

Heb je groene vingers? Dan is deze meivakantie het moment om je tuin of balkon om te toveren in een Italiaans paradijsje. Het is ongelooflijk wat je met wat goedgekozen groen en een strakke layout of juist een frivool fonteintje kunt doen. Niet geheel toevallig hebben we onlangs een artikel geplaatst met heel veel tuininspiratie.

Hét moment voor een cursus Italiaans

Wilde je altijd al eens Italiaans leren? Als je nú begint, spreek je van de zomer al een aardig mondje mee. Wist je dat we sinds eind vorig jaar een eigen cursus op A1-niveau aanbieden? Met deze cursus Italiaans voor beginners van Dit is Italië kleed je jouw cursus persoonlijk aan en leer je op een interactieve manier aan de hand van je eigen interesses. Probeer eens de gratis minicursus als je wilt kijken of het wat voor jou is.

Haal Italië in huis

Wat (Italiaanse) plantjes in huis halen wil ook wel helpen voor het betere Italië-gevoel (foto: Edward Hendriks)

Nu we noodgedwongen thuisblijven, wil dat nog niet zeggen dat je niet wat Italië in huis kunt halen. Daar zijn verschillende manieren voor, waaronder lekker naar Italiaanse muziek luisteren, een paar mooie posters voor aan de muur bestellen of virtueel reizen achter je computer. We hebben in dit artikel maar liefst 18 tips voor je op een rij gezet.

Een mooie poster van Italië aan de muur?

La cucina italiana

Big Mamma’s Cucina Popolare (beeld: Good Cook)

Als je in de meivakantie een paar dagen vrij hebt, kun je mooi wat gaan experimenteren met de Italiaanse keuken. Je huisgenoten zullen je er dankbaar voor zijn. Als je wilt weten welke kookboeken van de Italiaanse keuken je écht moet hebben, kunnen we je deze top 5 van harte aanbevelen.

Ben je meer van de zoetigheid? We hebben ook een mooie lijst met de lekkerste Italiaanse taarten en hoe je ze moet maken.

Italiaanse koffie

Kan het Italiaanser dan dit: word wakker met de geur van Italiaanse espresso in je neus

Je hoeft geen hele Italiaanse maaltijden op tafel te zetten om dat echte Italië-gevoel te krijgen. Een vers gezette espresso uit een echt mokkapotje en een plekje in de zon op je balkon of in je tuin doet wonderen. Zo weten wij uit ervaring. Geen idee welke Italiaanse koffiepot je moet kopen? Check deze exemplaren op Bestenu bijvoorbeeld eens.

Italiaanse films op je tv

Is het onverhoopt slecht weer in Nederland of België, dan kun je je ook nog vermaken met Italiaanse films via diverse streamingdiensten. Er worden aan de lopende band goede Italiaanse films gemaakt en vele ervan verschijnen uiteindelijk ook op Netflix of een van z’n concurrenten. Ook als je meer van series houdt, hebben we nog wel wat tips voor je.

Italiaanse films op Netflix kijken

Ontdek Italië in eigen land

Ook als je in Nederland of België blijft kun je wel iets doen om je verblijf wat Italiaanser te maken. Musea en restaurants zijn voorlopig nog gesloten (maar de terrassen kunnen weer open), maar er is hier meer Italië dan je denkt!

Duik bijvoorbeeld eens in de oudste steden van Nederland, Nijmegen en Maastricht, om er de resten van de Romeinse beschaving te ontdekken. Bezoek de Scheve Toren van Bedum in Friesland en de replica van de Sint-Pieter in Oudenbosch.

En wist je eigenlijk dat de grens van het Romeinse Rijk dwars door het huidige Nederland liep? Begin juli wordt deze grens misschien wel officieel Werelderfgoed van UNESCO!

Italiaans ijs, pizza en andere lekkernijen

Uit eten kan dan nog niet, maar een Italiaanse ijsje of een échte Italiaanse pizza hoef je niet aan je voorbij te laten gaan. Deze lente zijn de ijssalons en pizzeria’s gewoon open voor afhaal. Want ja, zo’n Italiaanse versnapering is voor ons Italofielen zeker zo essentieel!

Wat te doen in Italië?
Met een Italiaans ijsje én een beetje zon waan je je zo weer in Italië (foto: Pixabay)

Nieuwe plannen maken

Goed, we beseffen dat het mooiste is om nieuwe plannen te maken. Plannen voor je volgende trip naar Italië. Doe dat ook vooral. Op deze website en al die andere websites over Italië vind je massa’s inspiratie over regio’s, gebieden, steden en dorpen die erop wachten om ontdekt te worden.

City Guide Rome

Zo hebben we onlangs een unieke Rome-stedengids met 99 bezienswaardigheden in de Eeuwige Stad in 12 stadsroutes voor je samengesteld, verkrijgbaar voor de prijs van slechts één cappuccino op Piazza Navona.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groeten uit de Laars deel 1: Rob en Monique in Ceglie Messapica

In jouw bloed – Marco Lugli